Dikktat Kedi Sahipleri Kuş Gribine Yakalanabilirler

GÜNDEM 23.06.2024 - 15:42, Güncelleme: 23.06.2024 - 15:42 518 kez okundu.
 

Dikktat Kedi Sahipleri Kuş Gribine Yakalanabilirler

Kedilerin kuş gribine yakalanma olasılığı minimum olsa da böyle bir ihtimal mevcut. Özellikle dışarıda zaman geçirmesine izin verilen kediler için riskler daha da yüksek...

Kedinizin kuş gribine yakalanma olasılığı minimumdur. Bununla birlikte; kediniz sık sık dışarıdaysa, enfeksiyon kapmış bir kuşu yediyse veya ona fazla yakınlaştıysa hastalığa yakalanabilir. Ücretsiz Koltukta Oturan Gri Ve Beyaz Tabby Yavru Kedi Fotoğrafı Stok Fotoğraflar BELİRTİLERİ TAKİP EDİN Evinizdeki insanların veya hayvanların hasta veya ölü bir kuşa fazla yakın olduğundan şüpheleniyorsanız, şu belirtileri takip etmelisiniz: Ateş veya ateşli/üşüme hissi, öksürük, boğaz ağrısı, nefes almada zorluk/nefes darlığı, Konjonktivit (göz yaşarması, kızarıklık, tahriş veya gözden akıntı), baş ağrıları, burun akıntısı veya tıkalı burun, kas veya vücut ağrıları, ishal... Bu durumlarda mutlaka bir sağlık uzmanına başvurmalısınız.  
Kedilerin kuş gribine yakalanma olasılığı minimum olsa da böyle bir ihtimal mevcut. Özellikle dışarıda zaman geçirmesine izin verilen kediler için riskler daha da yüksek...

Kedinizin kuş gribine yakalanma olasılığı minimumdur. Bununla birlikte; kediniz sık sık dışarıdaysa, enfeksiyon kapmış bir kuşu yediyse veya ona fazla yakınlaştıysa hastalığa yakalanabilir.

Ücretsiz Koltukta Oturan Gri Ve Beyaz Tabby Yavru Kedi Fotoğrafı Stok Fotoğraflar

BELİRTİLERİ TAKİP EDİN
Evinizdeki insanların veya hayvanların hasta veya ölü bir kuşa fazla yakın olduğundan şüpheleniyorsanız, şu belirtileri takip etmelisiniz: Ateş veya ateşli/üşüme hissi, öksürük, boğaz ağrısı, nefes almada zorluk/nefes darlığı, Konjonktivit (göz yaşarması, kızarıklık, tahriş veya gözden akıntı), baş ağrıları, burun akıntısı veya tıkalı burun, kas veya vücut ağrıları, ishal... Bu durumlarda mutlaka bir sağlık uzmanına başvurmalısınız.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.