Tavuk Çiftlğinden Çıkan Yangın Zeytin Alanlarını Yaktı

KAZA 12.06.2024 - 13:55, Güncelleme: 12.06.2024 - 13:55
 

Tavuk Çiftlğinden Çıkan Yangın Zeytin Alanlarını Yaktı

İzmir'in Tire ilçesinde bulunan tavuk çiftliğinde çıkan yangın, sıçradığı zeytinlik alan alevlere teslim oldu.

Yangın, dün akşam saatlerinde ilçeye bağlı Kaplan köyü yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre, Tavuk çiftliğinde henüz belirlenemeyen sebepten dolayı çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Kestane, ceviz, incir ve zeytin bahçelerinin bulunduğu bölgeyi tehdit eden alevlere; Bayındır, Tire, Selçuk Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri hızla müdahale etti. Zaman zaman iki ayrı bölgeye sıçrayan alevlerin söndürme çalışmalarında bölge haklı da ekiplere yardım etti. Havanın kararması nedeniyle uçak ve helikopterlerin kullanılamadığı yangın, uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Öte yandan, soğutma çalışmaları ise gün ağardıktan sonra da devam etti. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
İzmir'in Tire ilçesinde bulunan tavuk çiftliğinde çıkan yangın, sıçradığı zeytinlik alan alevlere teslim oldu.

Yangın, dün akşam saatlerinde ilçeye bağlı Kaplan köyü yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre, Tavuk çiftliğinde henüz belirlenemeyen sebepten dolayı çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Kestane, ceviz, incir ve zeytin bahçelerinin bulunduğu bölgeyi tehdit eden alevlere; Bayındır, Tire, Selçuk Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri hızla müdahale etti. Zaman zaman iki ayrı bölgeye sıçrayan alevlerin söndürme çalışmalarında bölge haklı da ekiplere yardım etti. Havanın kararması nedeniyle uçak ve helikopterlerin kullanılamadığı yangın, uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü.

Öte yandan, soğutma çalışmaları ise gün ağardıktan sonra da devam etti. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.