Ermeni Halkı Türkiye İle Barış İstemiyor

GÜNDEM 27.05.2024 - 13:31, Güncelleme: 27.05.2024 - 13:31
 

Ermeni Halkı Türkiye İle Barış İstemiyor

Eylemciler, Azerbaycan ile normalleşme sürecine tepki gösterdi. Paşinyan'ın koltuktan inmesini isteyenler, polisin sert müdahalesine uğradı.

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da hükümet karşıtı protestolar yeniden patlak verdi. Göstericiler, Başbakan Nikol Paşinyan'ın görevden ayrılmasını talep ediyor. Azerbaycan ile sınır değişikliğine tepki gösteren protestocular, Paşinyan'ın istifasını istedi. Devreye Ermeni polisi verdi. Hükümet karşıtı eylemlerde 240'tan fazla protestocu gözaltına alındı. Eylemlere, Başpiskopos Bagrat Galstanyan liderlik ediyor. Erivan'da ortalık karıştı Öfkeli grup, sabah erken saatlerden itibaren Erivan'daki bazı caddeleri trafiğe kapattı. Emniyet güçleri ile muhalif milletvekillerinin de bulunduğu eylemciler arasında zaman zaman arbede yaşandığı belirtildi. Yüzlerce gözaltı var Polis, çok sayıda eylemciyi güç kullanarak gözaltına aldı ve otobüslere bindirdi. Gözaltı sayısı 240'ı aştı. Öte yandan eylemciler, dün öğleden sonra Cumhuriyet Meydanı'nda da miting yaptı. Paşinyan'ın konutuna yürüdüler Mitingde eylemciler, Başpiskopos Galstanyan'ı başbakan adayı göstermelerinin ardından Başbakan Paşinyan'ın konutuna doğru yürüdü. Eylemciler, Paşinyan'la görüşme talebinde bulundu ancak Başbakan bu talebe yanıt vermedi. Bu arada, Başpiskopos Galstanyan, Ermenilerin dini lideri Katolikos 2. Garegin'den "dini statüsünün dondurulmasını" istediğini ancak din adamlığı görevinden tamamen ayrılmadığını açıkladı. "Halkın iradesine karşı çıkamam" Galstanyan'ın "dini statüsünün dondurulmasını" istemesi, başbakan adaylığına sıcak baktığının göstergesi olarak değerlendiriliyor. Aralarında eski politikacıların da bulunduğu hükümet karşıtı eylemciler tarafından başbakan adayı gösterilmesi halinde Galstanyan'ın buna karşı çıkmayacağı, "Halkın iradesine karşı çıkamam." şeklinde değerlendirmede bulunduğu belirtildi. İç karışıklık patlak verdi Ermeni Kilisesinin örgütlediği bazı vatandaşlar ve politikacılar, 4 Mayıs'tan bu yana Tavuş ve Şirak bölgelerinden başkente yürüyüş başlatmıştı. Başpiskopos Galstanyan'ın organizasyonunda yapılan "Vatan İçin Tavuş" adını taşıyan yürüyüşe katılanlar ile Erivan'dan gelenler, mayıs ayı boyunca Cumhuriyet Meydanı'nda mitingler yapmıştı. Galstanyan ve mitinge katılanlar, Başbakan Nikol Paşinyan'ın istifasını talep etmiş ve ülke çapında yol kapatma eylemleri gerçekleştirmişti. Paşinyan: İstifa etmeyeceğim Emniyet güçlerinin şimdiye kadar gözaltına aldığı eylemcilerden 25'i hakkında cezai soruşturma başlatılmış, 10'u tutuklanmıştı. Öte yandan Paşinyan, 24 Mayıs'ta halka hitaben yaptığı konuşmada, halkın iki defa seçimle kendisini yetkilendirdiğini hatırlatarak istifa etmeyeceğinin sinyalini vermişti.
Eylemciler, Azerbaycan ile normalleşme sürecine tepki gösterdi. Paşinyan'ın koltuktan inmesini isteyenler, polisin sert müdahalesine uğradı.

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da hükümet karşıtı protestolar yeniden patlak verdi. Göstericiler, Başbakan Nikol Paşinyan'ın görevden ayrılmasını talep ediyor.

Azerbaycan ile sınır değişikliğine tepki gösteren protestocular, Paşinyan'ın istifasını istedi. Devreye Ermeni polisi verdi.

Hükümet karşıtı eylemlerde 240'tan fazla protestocu gözaltına alındı. Eylemlere, Başpiskopos Bagrat Galstanyan liderlik ediyor.


Erivan'da ortalık karıştı

Öfkeli grup, sabah erken saatlerden itibaren Erivan'daki bazı caddeleri trafiğe kapattı. Emniyet güçleri ile muhalif milletvekillerinin de bulunduğu eylemciler arasında zaman zaman arbede yaşandığı belirtildi.

Yüzlerce gözaltı var

Polis, çok sayıda eylemciyi güç kullanarak gözaltına aldı ve otobüslere bindirdi. Gözaltı sayısı 240'ı aştı. Öte yandan eylemciler, dün öğleden sonra Cumhuriyet Meydanı'nda da miting yaptı.


Paşinyan'ın konutuna yürüdüler

Mitingde eylemciler, Başpiskopos Galstanyan'ı başbakan adayı göstermelerinin ardından Başbakan Paşinyan'ın konutuna doğru yürüdü.

Eylemciler, Paşinyan'la görüşme talebinde bulundu ancak Başbakan bu talebe yanıt vermedi.

Bu arada, Başpiskopos Galstanyan, Ermenilerin dini lideri Katolikos 2. Garegin'den "dini statüsünün dondurulmasını" istediğini ancak din adamlığı görevinden tamamen ayrılmadığını açıkladı.


"Halkın iradesine karşı çıkamam"

Galstanyan'ın "dini statüsünün dondurulmasını" istemesi, başbakan adaylığına sıcak baktığının göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Aralarında eski politikacıların da bulunduğu hükümet karşıtı eylemciler tarafından başbakan adayı gösterilmesi halinde Galstanyan'ın buna karşı çıkmayacağı, "Halkın iradesine karşı çıkamam." şeklinde değerlendirmede bulunduğu belirtildi.


İç karışıklık patlak verdi

Ermeni Kilisesinin örgütlediği bazı vatandaşlar ve politikacılar, 4 Mayıs'tan bu yana Tavuş ve Şirak bölgelerinden başkente yürüyüş başlatmıştı.

Başpiskopos Galstanyan'ın organizasyonunda yapılan "Vatan İçin Tavuş" adını taşıyan yürüyüşe katılanlar ile Erivan'dan gelenler, mayıs ayı boyunca Cumhuriyet Meydanı'nda mitingler yapmıştı.

Galstanyan ve mitinge katılanlar, Başbakan Nikol Paşinyan'ın istifasını talep etmiş ve ülke çapında yol kapatma eylemleri gerçekleştirmişti.


Paşinyan: İstifa etmeyeceğim

Emniyet güçlerinin şimdiye kadar gözaltına aldığı eylemcilerden 25'i hakkında cezai soruşturma başlatılmış, 10'u tutuklanmıştı.

Öte yandan Paşinyan, 24 Mayıs'ta halka hitaben yaptığı konuşmada, halkın iki defa seçimle kendisini yetkilendirdiğini hatırlatarak istifa etmeyeceğinin sinyalini vermişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.