Dünya Devi Almanya'daki Tüm Fabrikalarını Kapatıp Türkiye'de Üretim Yapma Kararı Aldı

GÜNDEM 01.03.2024 - 17:05, Güncelleme: 01.03.2024 - 17:11 1283+ kez okundu.
 

Dünya Devi Almanya'daki Tüm Fabrikalarını Kapatıp Türkiye'de Üretim Yapma Kararı Aldı

Alman devi ülkedeki tüm fabrikalarını kapatıp yatırımlarını Türkiye'ye taşıma kararı aldığını duyurdu.

Alman beton pompası firması Putzmeister, artan maliyetler sebebiyle çelik bileşen üretimini Hessen Gründau'dan Türkiye’ye taşıma kararı aldı.     Şirket, Hessen'in Gründau kentindeki mevcut çelik parça üretiminin bu yılın sonunda sona ereceğini ve Türkiye Çerkezköy'deki Putzmeister fabrikasına taşınacağını duyurdu.     Alman firması, Türkiye’nin yanı sıra Memmingen yakınlarındaki Heimertingen tesisindeki faaliyetlerini de Slovenya'daki Kocevje'ye taşıyacak.     Çarşamba günü hem Gründau hem de Heimertingen tesislerindeki çalışanlara bilgi verildiği açıklandı. 280'den fazla çalışan, 2024’ün sonuna doğru Türkiye ve Slovenya lokasyonlarına taşınması hakkında bilgilendirildi. Kapanmadan etkilenen fabrikaların çalışanları, yönetimin kararından duydukları kaygıyı dile getirdi.     Putzmeister'in patronu Christoph Kaml, “Satış pazarları değişiyor ve fiyatlandırma birçok pazarda giderek belirleyici rekabet faktörü haline geliyor. Bu adımla pazarda büyüyen zorlukları sürdürülebilir bir şekilde karşılıyoruz" dedi.     Böylece gelecekte çelik parçalar Çerkezköy'de üretilecek.     2012 yılında Çinli iş makineleri üreticisi Sany, Putzmeister'ı 525 milyon euro bedelle devraldı. O zamanlar anlaşma, Çinli bir şirketin Almanya'daki ilk büyük yatırımlarından biri olarak görülüyordu. Putzmeister Group'un satışlarının şu anda yaklaşık bir milyar avro olduğu tahmin ediliyor.
Alman devi ülkedeki tüm fabrikalarını kapatıp yatırımlarını Türkiye'ye taşıma kararı aldığını duyurdu.

Alman beton pompası firması Putzmeister, artan maliyetler sebebiyle çelik bileşen üretimini Hessen Gründau'dan Türkiye’ye taşıma kararı aldı.


   
Şirket, Hessen'in Gründau kentindeki mevcut çelik parça üretiminin bu yılın sonunda sona ereceğini ve Türkiye Çerkezköy'deki Putzmeister fabrikasına taşınacağını duyurdu.


   
Alman firması, Türkiye’nin yanı sıra Memmingen yakınlarındaki Heimertingen tesisindeki faaliyetlerini de Slovenya'daki Kocevje'ye taşıyacak.


   
Çarşamba günü hem Gründau hem de Heimertingen tesislerindeki çalışanlara bilgi verildiği açıklandı. 280'den fazla çalışan, 2024’ün sonuna doğru Türkiye ve Slovenya lokasyonlarına taşınması hakkında bilgilendirildi. Kapanmadan etkilenen fabrikaların çalışanları, yönetimin kararından duydukları kaygıyı dile getirdi.


   
Putzmeister'in patronu Christoph Kaml, “Satış pazarları değişiyor ve fiyatlandırma birçok pazarda giderek belirleyici rekabet faktörü haline geliyor. Bu adımla pazarda büyüyen zorlukları sürdürülebilir bir şekilde karşılıyoruz" dedi.


   
Böylece gelecekte çelik parçalar Çerkezköy'de üretilecek.


   
2012 yılında Çinli iş makineleri üreticisi Sany, Putzmeister'ı 525 milyon euro bedelle devraldı. O zamanlar anlaşma, Çinli bir şirketin Almanya'daki ilk büyük yatırımlarından biri olarak görülüyordu. Putzmeister Group'un satışlarının şu anda yaklaşık bir milyar avro olduğu tahmin ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.