İSLAMIN KUTSALI KURAN-I KERİMDE KADINLARIN SAÇINI KAPATMASI GEÇMEZ

15.07.2023 - 15:11, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1701+ kez okundu.
 

İSLAMIN KUTSALI KURAN-I KERİMDE KADINLARIN SAÇINI KAPATMASI GEÇMEZ

Kuran'ı bir sürede, indirdim ve Kuran'ı sizlere emir kılıp, içinde açık ve seçik ayetler indirdim ki, düşünüp ders alabilesiniz. NUR IŞIK SÜRESİ

Yaratan Yüce Allah'a inanmış kadınlara da söyle: Bakışlarını yere indirsinler. Cinsel organlarını ve ırzlarını korusunlar. Süslerini ve zîynetlerini, görünen kısımlar müstesna, açmasınlar. Örtülerini göğüs yırtmaçlarının üzerine vursunlar. Süslerini şu kişilerden başkasına göstermesinler! Kocaları Yahut Babaları Yahut Kocalarının Babaları Yahut Oğulları Yahut Kocalarının Oğulları Yahut Kardeşleri Yahut Kardeşlerinin Oğulları Yahut kendi Kadınları Yahut ellerinin altında bulunanlar Yahut ihtiyaç içinde olmayan erkeklerden Kendilerinin hizmetinde bulunanlar Yahut kadınların kaygı duyulacak yerlerini henüz anlayacak yaşa gelmemiş çocuklar. Süslerinden, gizlemiş olduklarının bilinmesi için ayaklarını yere vurmasınlar. Yaratan Yüce Allah'a inanın, Allah'a topluca tövbe edin ki kurtuluşa erebilesiniz! İçinizden bekârları ve dulları, bir de erkek hizmetçilerinizden ve halayıklarınızdan durumu uygun olanları evlendirin. Eğer yoksul iseler, Allah onları lütfundan zenginleştirir. Allah Vâsi'dir. Allah Alîm'dir. Nur Isık Süresi   Kadınları, kendi zihniyetlerine göre yaşatmak isteyenlerin çarpıttığı ayetlerin başında bu ayet gelir. Bu ayetteki “hımar” kelimesinin temel anlamı “örtü” olup, sözlüklerde “örtü” ve “başörtüsü” anlamları verilmiştir. Önemli olan husus ayette kapatılacak yerin açıkça “yaka açığı” olarak geçmesidir. Ayetin kapatmayla ilgili dikkat çektiği yer saçlar değil, yaka açığı göğüz bölgesidir. Birçok kimse parmağın işaret ettiği yere bakması gerekirken parmağa odaklanmıştır, oysa açıkça parmağın işaret ettiği yer “yaka açığı”nın kapanmasıdır, saçların değil. Abdest almayla ilgili ayette başın sıvazlanması söylenirken, baş kelimesi Arapça karşılığı “res” ile vurgulanır. Bu ayette kapatılacak bölgeyle ilgili böyle bir “baş” veya “saç” vurgusu yoktur. Yani “hımar”ın saçları örtmesi değil, “yaka dekoltesi”ni örtmesi istenir. KIsaca İslamın kutsalı Kuran-I Kerim’de saç kapamak yok erkekleri uyaran kadınsı uzuvların kapatılması dar giyilmemesi beden hatların belli olaması gerekir.
Kuran'ı bir sürede, indirdim ve Kuran'ı sizlere emir kılıp, içinde açık ve seçik ayetler indirdim ki, düşünüp ders alabilesiniz. NUR IŞIK SÜRESİ

Yaratan Yüce Allah'a inanmış kadınlara da söyle: Bakışlarını yere indirsinler.
Cinsel organlarını ve ırzlarını korusunlar.
Süslerini ve zîynetlerini, görünen kısımlar müstesna, açmasınlar.
Örtülerini göğüs yırtmaçlarının üzerine vursunlar.
Süslerini şu kişilerden başkasına göstermesinler!
Kocaları
Yahut Babaları
Yahut Kocalarının Babaları
Yahut Oğulları
Yahut Kocalarının Oğulları
Yahut Kardeşleri
Yahut Kardeşlerinin Oğulları
Yahut kendi Kadınları
Yahut ellerinin altında bulunanlar
Yahut ihtiyaç içinde olmayan erkeklerden
Kendilerinin hizmetinde bulunanlar
Yahut kadınların kaygı duyulacak yerlerini henüz anlayacak yaşa gelmemiş çocuklar.
Süslerinden, gizlemiş olduklarının bilinmesi için ayaklarını yere vurmasınlar.
Yaratan Yüce Allah'a inanın, Allah'a topluca tövbe edin ki kurtuluşa erebilesiniz!
İçinizden bekârları ve dulları, bir de erkek hizmetçilerinizden ve halayıklarınızdan durumu uygun olanları evlendirin. Eğer yoksul iseler, Allah onları lütfundan zenginleştirir.
Allah Vâsi'dir.
Allah Alîm'dir.
Nur Isık Süresi

 

Kadınları, kendi zihniyetlerine göre yaşatmak isteyenlerin çarpıttığı ayetlerin başında bu ayet gelir. Bu ayetteki “hımar” kelimesinin temel anlamı “örtü” olup, sözlüklerde “örtü” ve “başörtüsü” anlamları verilmiştir. Önemli olan husus ayette kapatılacak yerin açıkça “yaka açığı” olarak geçmesidir.



Ayetin kapatmayla ilgili dikkat çektiği yer saçlar değil, yaka açığı göğüz bölgesidir.

Birçok kimse parmağın işaret ettiği yere bakması gerekirken parmağa odaklanmıştır, oysa açıkça parmağın işaret ettiği yer “yaka açığı”nın kapanmasıdır, saçların değil. Abdest almayla ilgili ayette başın sıvazlanması söylenirken, baş kelimesi Arapça karşılığı “res” ile vurgulanır. Bu ayette kapatılacak bölgeyle ilgili böyle bir “baş” veya “saç” vurgusu yoktur. Yani “hımar”ın saçları örtmesi değil, “yaka dekoltesi”ni örtmesi istenir.

KIsaca İslamın kutsalı Kuran-I Kerim’de saç kapamak yok erkekleri uyaran kadınsı uzuvların kapatılması dar giyilmemesi beden hatların belli olaması gerekir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.