SOKAK ÇATIŞMALARI BAŞLADI, ŞEHRİN NEREDEYSE TAMAMI YIKILDI

GÜNDEM 04.03.2023 - 23:38, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2033+ kez okundu.
 

SOKAK ÇATIŞMALARI BAŞLADI, ŞEHRİN NEREDEYSE TAMAMI YIKILDI

Dünyanın gözü kulağı günlerdir Ukrayna'nın endüstri şehri Bakhmut'a çevrilmiş durumda. 6 aylık bir aradan sonra zafer isteyen Rus birliklerinin Donetsk bölgesinin anahtarı olarak gördüğü şehre saldırıları yoğunlaştı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski kentteki durumun her gün daha da kötüye gittiğini belirtirken dün Wagner Grubu Başkanı Yevgeni Prigozhin, Telegram'dan bir video yayınlayarak şehri fillen kuşattıklarını duyurdu. Zelenski'ye artık tek bir yol kaldığını belirten Prigozhin, 'kenti tahliye edin' çağrısında bulundu.   SOKAK ÇATIŞMALARI BAŞLADI, ŞEHRİN NEREDEYSE TAMAMI YIKILDI Ukrayna askerleri direnişin yeni simgesi olarak kenti bırakma konusunda gönüllü değiller ancak Bakhmut'ta kalan 4 bin sivilin doğalgaz, elektrik ve suya erişimleri olmadan, sığınaklarda yaşaması durumu zorlaştırıyor. Bugün bölgeden gelen son haberlere göre kentte sokak çatışmaları başladı. Bahmut Belediye Başkanı Yardımcısı Oleksandr Marçenko bugün yaptığı açıklamada Rus ve Ukrayna güçlerinin kentin sokaklarında çatıştığını, ancak Rusya’nın ülkenin doğusundaki kentin kontrolüne sahip olmadığını söyledi.   Marçenko kentin “neredeyse tamamen” yıkıldığını belirtirken, “tek bir binanın bile hasarsız olmadığını” söyledi. Rusya’yı kenti “kurtarmak” gibi bir amacı olmamak ve “Ukrayna halkını soykırımdan geçirmek istemekle” suçlayan Marçenko “Şu anda şehirde hiç iletişim imkanı yok. Köprüler yok edilmiş durumda ve Ruslar bölgeyi tamamen yok etme taktiği uyguluyor. Mariupol'a yaptıkları gibi Bakhmut'u da yok etmek istiyorlar” dedi. İNGİLİZ MEDYASI: UKRAYNALILAR KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN BOMBALADILAR İngiliz Telegraph gazetesi Bakhmut'ya yaşayan sivillerin kaçmaya çalıştığı sırada Rus bombardımanının başladığını belirtti. Bombardıman sonucu bir kadın öldü, iki erkek ağır yaralandı. Associated Press'e konuşan Ukrayna Ordusu temsilcisi sivillerin araçla kenti terk etmesinin çok tehlikeli olduğunu vurguladı ve insanların yaya olarak bölgeden kaçmaya çalıştığını anlattı. UKRAYNALI ASKERLERİN TABUTLARI EVLERİNE GÖNDERİLDİ Dün kenti kuşattıklarını duyuran Wagner Grubu Başkanı Prigozhin, bugün Telegram üzerinden yaptığı paylaşımda bölgede hayatını kaybeden Ukraynalı askerlerin cansız bedenlerinin evlerine gönderildiğini duyurdu. Rus askerlerinin taşıdığı tabutların görüntüsünü paylaşan Prigozhin açıklamasında "Ukrayna savaşçılarından bir grubu daha evlerine gönderiyoruz. Cesurca savaştılar ve öldüler. Bu yüzden onları anavatanlarına geri gönderiyoruz." dedi.   UZMANLAR: ÖDENEN BEDELE DEĞMİYOR Uluslararası Savaş Çalışmaları Enstitüsü, Ukrayna ordusunun Bahmut’taki köprüleri tahrip ettiğini ve bunun “çatışarak kontrollü çekilme” taktiğini uygularken “Rusların hareketliliğini kısıtlamaya çalıştıklarını gösterdiğini” söyledi. Kentin ele geçirilmesi, Rusya’nın son aylardaki nadir askeri zaferlerinden biri olabilir. Ancak kentin stratejik önemi konusunda soru işaretleri var. Bazı uzmanlar kentte bir Rus zaferinin ödenen bedele değmediğini düşünüyor. Savaşın öncesinde 75 bin nüfusa sahip olan Bakhmut’u ele geçirmeye çalışırken binlerce Rus askeri hayatını kaybetti. Ukraynalı komutanlar Rus güçlerinin kendilerinin yedi katı kayıp verdiğini tahmin ediyor.
Dünyanın gözü kulağı günlerdir Ukrayna'nın endüstri şehri Bakhmut'a çevrilmiş durumda. 6 aylık bir aradan sonra zafer isteyen Rus birliklerinin Donetsk bölgesinin anahtarı olarak gördüğü şehre saldırıları yoğunlaştı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski kentteki durumun her gün daha da kötüye gittiğini belirtirken dün Wagner Grubu Başkanı Yevgeni Prigozhin, Telegram'dan bir video yayınlayarak şehri fillen kuşattıklarını duyurdu.

Zelenski'ye artık tek bir yol kaldığını belirten Prigozhin, 'kenti tahliye edin' çağrısında bulundu.

 

SOKAK ÇATIŞMALARI BAŞLADI, ŞEHRİN NEREDEYSE TAMAMI YIKILDI
Ukrayna askerleri direnişin yeni simgesi olarak kenti bırakma konusunda gönüllü değiller ancak Bakhmut'ta kalan 4 bin sivilin doğalgaz, elektrik ve suya erişimleri olmadan, sığınaklarda yaşaması durumu zorlaştırıyor. Bugün bölgeden gelen son haberlere göre kentte sokak çatışmaları başladı.

Bahmut Belediye Başkanı Yardımcısı Oleksandr Marçenko bugün yaptığı açıklamada Rus ve Ukrayna güçlerinin kentin sokaklarında çatıştığını, ancak Rusya’nın ülkenin doğusundaki kentin kontrolüne sahip olmadığını söyledi.

 

Marçenko kentin “neredeyse tamamen” yıkıldığını belirtirken, “tek bir binanın bile hasarsız olmadığını” söyledi. Rusya’yı kenti “kurtarmak” gibi bir amacı olmamak ve “Ukrayna halkını soykırımdan geçirmek istemekle” suçlayan Marçenko “Şu anda şehirde hiç iletişim imkanı yok. Köprüler yok edilmiş durumda ve Ruslar bölgeyi tamamen yok etme taktiği uyguluyor. Mariupol'a yaptıkları gibi Bakhmut'u da yok etmek istiyorlar” dedi.


İNGİLİZ MEDYASI: UKRAYNALILAR KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN BOMBALADILAR

İngiliz Telegraph gazetesi Bakhmut'ya yaşayan sivillerin kaçmaya çalıştığı sırada Rus bombardımanının başladığını belirtti. Bombardıman sonucu bir kadın öldü, iki erkek ağır yaralandı.

Associated Press'e konuşan Ukrayna Ordusu temsilcisi sivillerin araçla kenti terk etmesinin çok tehlikeli olduğunu vurguladı ve insanların yaya olarak bölgeden kaçmaya çalıştığını anlattı.


UKRAYNALI ASKERLERİN TABUTLARI EVLERİNE GÖNDERİLDİ

Dün kenti kuşattıklarını duyuran Wagner Grubu Başkanı Prigozhin, bugün Telegram üzerinden yaptığı paylaşımda bölgede hayatını kaybeden Ukraynalı askerlerin cansız bedenlerinin evlerine gönderildiğini duyurdu.

Rus askerlerinin taşıdığı tabutların görüntüsünü paylaşan Prigozhin açıklamasında "Ukrayna savaşçılarından bir grubu daha evlerine gönderiyoruz. Cesurca savaştılar ve öldüler. Bu yüzden onları anavatanlarına geri gönderiyoruz." dedi.

 

UZMANLAR: ÖDENEN BEDELE DEĞMİYOR
Uluslararası Savaş Çalışmaları Enstitüsü, Ukrayna ordusunun Bahmut’taki köprüleri tahrip ettiğini ve bunun “çatışarak kontrollü çekilme” taktiğini uygularken “Rusların hareketliliğini kısıtlamaya çalıştıklarını gösterdiğini” söyledi.

Kentin ele geçirilmesi, Rusya’nın son aylardaki nadir askeri zaferlerinden biri olabilir.

Ancak kentin stratejik önemi konusunda soru işaretleri var. Bazı uzmanlar kentte bir Rus zaferinin ödenen bedele değmediğini düşünüyor.

Savaşın öncesinde 75 bin nüfusa sahip olan Bakhmut’u ele geçirmeye çalışırken binlerce Rus askeri hayatını kaybetti.

Ukraynalı komutanlar Rus güçlerinin kendilerinin yedi katı kayıp verdiğini tahmin ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.