UGANDA'DA İNSANLAR AÇLIKTAN ÖLÜYOR

GÜNDEM 25.07.2022 - 15:28, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1774+ kez okundu.
 

UGANDA'DA İNSANLAR AÇLIKTAN ÖLÜYOR

Uganda'nın kuzeyindeki Karamoja bölgesinde, kuraklıktan ötürü 900'den fazla kişinin açlıktan yaşamını yitirdiği iddia edildi.

Daily Monitor'un haberine göre, Karamoja bölgesi liderleri, şubat ayından bu yana açlık ve açlıkla ilintili hastalıklardan ötürü çoğu yaşlı ve çocuk 900'den fazla kişinin can verdiğini belirtti. Tarım ve hayvancılığın bitme noktasına geldiği bölgeye geçen hafta gönderilen gıda yardımları ise yetersiz kaldı. 900'den fazla kişi hayatını kaybetti Karamoja'ya bağlı Kaabong'da 259, Napak'ta 49, Kotido'da 626 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı. Yerel yöneticiler, hükümetin bölgeye yardımlarını artırması çağrısında bulundu. Bölge açlıkla mücadele ediyor AA'nın haberine göre, bölgedeki her 10 kişiden 8'i gıda güvensizliği içerisinde ve açlıkla mücadele ediyor.
Uganda'nın kuzeyindeki Karamoja bölgesinde, kuraklıktan ötürü 900'den fazla kişinin açlıktan yaşamını yitirdiği iddia edildi.

Daily Monitor'un haberine göre, Karamoja bölgesi liderleri, şubat ayından bu yana açlık ve açlıkla ilintili hastalıklardan ötürü çoğu yaşlı ve çocuk 900'den fazla kişinin can verdiğini belirtti.

Tarım ve hayvancılığın bitme noktasına geldiği bölgeye geçen hafta gönderilen gıda yardımları ise yetersiz kaldı.

900'den fazla kişi hayatını kaybetti
Karamoja'ya bağlı Kaabong'da 259, Napak'ta 49, Kotido'da 626 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

Yerel yöneticiler, hükümetin bölgeye yardımlarını artırması çağrısında bulundu.

Bölge açlıkla mücadele ediyor
AA'nın haberine göre, bölgedeki her 10 kişiden 8'i gıda güvensizliği içerisinde ve açlıkla mücadele ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.