Dinsizler beyoğlu’nda, Yahudi mezarlığına saldırdı

GÜNDEM 15.07.2022 - 11:43, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1265+ kez okundu.
 

Dinsizler beyoğlu’nda, Yahudi mezarlığına saldırdı

Hasköy Yahudi Mezarlığı’na giren saldırganlar, 36 mezar taşını kırıp paramparça etti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, saldırıyı kınadı.

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bulunan Hasköy Yahudi Mezarlığı, vandalizmin kurbanı oldu. Gece vakti mezarlığa girenler, 36 mezar taşını kırdı. DHA’nın haberine göre; bölgeye sevk edilen polis ekipleri, incelemelerde bulundu. Türkiye Hahambaşılığı Vakfı sosyal medya hesaplarından, "Hasköy Mezarlığımıza gece yarısı girilmiş, 36 tane mezar taşımız tahrip edilmiştir. Konu tüm resim ve gece kayıtları ile ilgili makamlara iletilmiş olup, bu vandalizmi yapanların bir an evvel yakalanmasını beklemekteyiz." açıklamasını yaptı. İbrahim Kalın’dan tepki Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da, "Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Faillerin bulunması için ilgili birimler harekete geçti. Kutsal değerlere saldıran ve toplumumuzda fitne ve husumet tohumları ekmeye çalışanlara asla müsaade etmeyeceğiz." açıklamasında bulundu.
Hasköy Yahudi Mezarlığı’na giren saldırganlar, 36 mezar taşını kırıp paramparça etti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, saldırıyı kınadı.

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bulunan Hasköy Yahudi Mezarlığı, vandalizmin kurbanı oldu.

Gece vakti mezarlığa girenler, 36 mezar taşını kırdı.

DHA’nın haberine göre; bölgeye sevk edilen polis ekipleri, incelemelerde bulundu. Türkiye Hahambaşılığı Vakfı sosyal medya hesaplarından, "Hasköy Mezarlığımıza gece yarısı girilmiş, 36 tane mezar taşımız tahrip edilmiştir. Konu tüm resim ve gece kayıtları ile ilgili makamlara iletilmiş olup, bu vandalizmi yapanların bir an evvel yakalanmasını beklemekteyiz." açıklamasını yaptı.

İbrahim Kalın’dan tepki
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da, "Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Faillerin bulunması için ilgili birimler harekete geçti. Kutsal değerlere saldıran ve toplumumuzda fitne ve husumet tohumları ekmeye çalışanlara asla müsaade etmeyeceğiz." açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.