ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ

GÜNDEM 10.01.2022 - 15:40, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2432+ kez okundu.
 

ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ

Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri Açılış Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İkna odaları ve katsayı utancını bu ülkeye yaşatan zihniyetin son günlerde tehdit diline yeniden sarıldığını görüyoruz. Türkiye'yi 28 Şubat karanlığına döndürmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. İdeolojik saplantılar veya başka sebepler dolayısıyla kız çocuklarımız ile okulların arasına duvar örülmesine asla izin vermeyeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri Açılış Programı'nda açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: Bugün Türk ekonomisi sanayisi için çığır açan bir projeyi daha gerçeğe dönüştürmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz. Bu proje ülkemizin temel ihtiyaçlarından bir tanesini daha gideriyor. Teori ile pratiği buluşturan bu güzel projenin ülkemiz milletimiz iş dünyamız için hayırlara vesile olmasını diliyorum.   KÖTÜ NİYETLİ BİR SENARYO Her 10 yılda bir tekrarlanan darbeler sebebiyle Türkiye demokraside çok yara aldı. Türkiye yıllarca ekonomide, üretim ve sanayi alanında hapsedildiği cendereyi başaramadı. Türkiye sanayileşme konusunda geri bırakılması kötü niyetli bir senaryonun eseridir.   HÜSRANLA SONUÇLANDI Köy enstitüsü gibi denemeler ideoloji yükleme aracı haline getirildiği için hüsranla sonuçlandı. Kalkınma yarışına girdiğimi ülkeler hızla gelişirken biz geri kalmışlığa mahkum edildik.   İMAM HATİP OKULLARI TEHDİT OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ İmam hatip okulları tehdit olarak değerlendirildi. Teknik liseler ise ağır darbelere maruz bırakıldı.28 Şubat zihniyetinin adeta bir hançer gibi eğitim sistemimize sapladığı katsayı uygulamasının olumsuz etkilerini su anda da hissediyoruz.   15 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPIYORUZ Ülkemizin dört bir yanını modern okullarımızla donattık. İnşallah bu ay sonunda 15 bin öğretmen atamasını daha yapıyoruz.   ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ İkna odaları ve katsayı utancını bu ülkeye yaşatan zihniyetin son günlerde tehdit diline yeniden sarıldığını görüyoruz. Türkiye'yi 28 Şubat karanlığına döndürmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. İdeolojik saplantılar veya başka sebepler dolayısıyla kız çocuklarımız ile okulların arasına duvar örülmesine asla izin vermeyeceğiz.    MESLEKİ EĞİTİME ÖZEL ÖNEM VERİYORUZ İstihdamın artırılması için mesleki eğitime özel önem veriyoruz. Açacağımız uluslararası mesleki ve teknik anadolu liseleriyle gençlere mesleki eğitim imkanı sağlayacağız. Çırak, kalfa ve usta yetiştiren mesleki eğitim merkezleri, ahilik kültürünün mirasıdır.   1 MİLYON GENCİ EĞİTİM MERKEZLERİNE DAHİL ETMEYİ PLANLIYORUZ Mesleki eğitim merkezlerindeki çırak öğrencilere asgari ücretin yüzde 30'unun ödenmesini sağlayan düzenleme tamamlandı. Kalfalık yeterliğini kazanan 12. sınıf öğrencilerine 2 bin 126 lira ödeme yapılacak. Ayrıca öğrencilerimizi iş kazalarına karşı sigortalarımızı yapacağız. Yıl sonuna kadar 1 milyon gencimizi mesleki eğitim merkezlerimize dahil ederek istihdamlarını sağlamayı hedefliyoruz. Artık 'aradığım elemanı' bulamıyorum kaygısı tarihe karışacak.
Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri Açılış Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İkna odaları ve katsayı utancını bu ülkeye yaşatan zihniyetin son günlerde tehdit diline yeniden sarıldığını görüyoruz. Türkiye'yi 28 Şubat karanlığına döndürmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. İdeolojik saplantılar veya başka sebepler dolayısıyla kız çocuklarımız ile okulların arasına duvar örülmesine asla izin vermeyeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri Açılış Programı'nda açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
Bugün Türk ekonomisi sanayisi için çığır açan bir projeyi daha gerçeğe dönüştürmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz. Bu proje ülkemizin temel ihtiyaçlarından bir tanesini daha gideriyor. Teori ile pratiği buluşturan bu güzel projenin ülkemiz milletimiz iş dünyamız için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

 

KÖTÜ NİYETLİ BİR SENARYO

Her 10 yılda bir tekrarlanan darbeler sebebiyle Türkiye demokraside çok yara aldı. Türkiye yıllarca ekonomide, üretim ve sanayi alanında hapsedildiği cendereyi başaramadı. Türkiye sanayileşme konusunda geri bırakılması kötü niyetli bir senaryonun eseridir.

 

HÜSRANLA SONUÇLANDI

Köy enstitüsü gibi denemeler ideoloji yükleme aracı haline getirildiği için hüsranla sonuçlandı. Kalkınma yarışına girdiğimi ülkeler hızla gelişirken biz geri kalmışlığa mahkum edildik.

 

İMAM HATİP OKULLARI TEHDİT OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ

İmam hatip okulları tehdit olarak değerlendirildi. Teknik liseler ise ağır darbelere maruz bırakıldı.28 Şubat zihniyetinin adeta bir hançer gibi eğitim sistemimize sapladığı katsayı uygulamasının olumsuz etkilerini su anda da hissediyoruz.

 

15 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPIYORUZ

Ülkemizin dört bir yanını modern okullarımızla donattık. İnşallah bu ay sonunda 15 bin öğretmen atamasını daha yapıyoruz.

 

ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ

İkna odaları ve katsayı utancını bu ülkeye yaşatan zihniyetin son günlerde tehdit diline yeniden sarıldığını görüyoruz. Türkiye'yi 28 Şubat karanlığına döndürmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. İdeolojik saplantılar veya başka sebepler dolayısıyla kız çocuklarımız ile okulların arasına duvar örülmesine asla izin vermeyeceğiz. 

 

MESLEKİ EĞİTİME ÖZEL ÖNEM VERİYORUZ

İstihdamın artırılması için mesleki eğitime özel önem veriyoruz. Açacağımız uluslararası mesleki ve teknik anadolu liseleriyle gençlere mesleki eğitim imkanı sağlayacağız. Çırak, kalfa ve usta yetiştiren mesleki eğitim merkezleri, ahilik kültürünün mirasıdır.

 

1 MİLYON GENCİ EĞİTİM MERKEZLERİNE DAHİL ETMEYİ PLANLIYORUZ

Mesleki eğitim merkezlerindeki çırak öğrencilere asgari ücretin yüzde 30'unun ödenmesini sağlayan düzenleme tamamlandı. Kalfalık yeterliğini kazanan 12. sınıf öğrencilerine 2 bin 126 lira ödeme yapılacak. Ayrıca öğrencilerimizi iş kazalarına karşı sigortalarımızı yapacağız. Yıl sonuna kadar 1 milyon gencimizi mesleki eğitim merkezlerimize dahil ederek istihdamlarını sağlamayı hedefliyoruz. Artık 'aradığım elemanı' bulamıyorum kaygısı tarihe karışacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.