Bu Vatana İhanet İçin Tokalaşıp Anlaşıyorlar

28.09.2021 - 15:43, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1651+ kez okundu.
 

Bu Vatana İhanet İçin Tokalaşıp Anlaşıyorlar

HDP, dün düzenlediği toplantı ile siyasi tutum belgesini açıkladı. Açıklamada, 'İttifak arayışımız yok' vurgusu yapılırken, ittifakta yer almak için ise 'terör şartı' öne sürüldü. HDP'nin, 'Terörle mücadele dursun'şartına CHP ve İYİ Parti ses çıkarmadı. AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Millet İttifakı'nın yaklaşımına sert tepki gösterdi, "HDP ittifaklarını esir almış." dedi.

2023 seçimleri öncesi HDP'yi yanında tutmak isteyen Millet İttifakı süreci yönetmekte güçlük çekiyor. HDP, kilit parti olduğunu belirterek, ittifakta yer almak için belli şartları öne sürüyor. Dün siyasi tutum belgesini açıklayan HDP, 11 maddeyi kamuoyuna deklare etti. HDP'nin açıklamasında, 'Terörle mücadele dursun' şartı dikkat çekti. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ittifak arayışında olmadıklarını belirterek CHP'ye gözdağı verdi. CHP ve İYİ Parti terör şartının öne sürülmesine de sessiz kaldı. AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan sabah.com.tr'ye yaptığı değerlendirmede İYİ Parti ve CHP'ye ateş püskürdü. Turan, ittifakın HDP tarafından şekillendirildiğini, adeta esir alındığını ifade etti.   CHP'NİN KÜRT SORUNU AÇIKLAMASINA YANIT: TERÖRLE MÜCADELE DURSUN CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kürt sorunu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. HDP'yi meşru organ olarak görebiliriz" açıklamasına cevap verildi. HDP'nin bu konuda her zaman hazır olduğu belirtilerek, çözümün adresi olarak Kılıçdaroğlu gibi TBMM gösterildi.   HDP, ittifak ve muhatap olma şartı olarak Türkiye'nin terörle mücadeleye ara vermesini istedi. HDP, yayımladığı deklarasyonda "Kürt sorununda demokratik çözüm" ismini verdiği 4. maddede Türkiye'nin terörle mücadelesini sonlandırmasını istedi. İlgili maddede "Savaş politikaları, silah ve çatışma yöntemleri yerine, sorunlarımızı şiddet aracılığıyla değil; konuşarak, müzakere ederek, diyalog yoluyla çözmek temel düsturumuzdur" ifadeleriyle Kılıçdaroğlu'na, açıkça 'olmazsa olmazımız' budur denildi. Kürt sorunun çözümü için Kılıçdaroğlu'na sunulan diğer bir şart ise "Bu çerçevede, başta anadili hakkı olmak üzere tüm evrensel kimlik haklarının tanınması için gerekli düzenlemelerin yapılması büyük önem taşımaktadır" ifadeleriyle metinde yer aldı.   AK PARTİLİ HASAN TURAN CHP VE İYİ PARTİ'YE ATEŞ PÜSKÜRDÜ AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan sabah.com.tr'ye yaptığı değerlendirmede, İYİ Parti ve CHP'ye çok sert sözlerle yüklendi. Turan şu ifadeleri kullandı: HDP'nin duruşunu herkes biliyor. Terörle arasına mesafe koymayan, terörü destekleyen açıklama ve uygulamalara imza atan, PKK'nın siyasi uzantısı olan bu siyasi parti ile dirsek temasında olanların bu deklarasyona tepkisiz kalması manidardır. HDP zaten Kandil-İmralı ve emperyalistlerin emrinden çıkmayan, onların talimat ve emirleriyle hareket eden bir yapıdır. Bunu kendileri de açıkça ifade ediyorlar. Yıllardır katliam yapanların barış istemesi güvenlik güçlerimizin yaptığı operasyonlarla PKK'nın bitme noktasına geldiğinin işaretidir. Unutmayalım ki, cinayet konusunda en becerikliler, cinayet karşıtı vaaz verenlerdir. Savaşı en iyi becerenler, barış nutukları atanlardır.
HDP, dün düzenlediği toplantı ile siyasi tutum belgesini açıkladı. Açıklamada, 'İttifak arayışımız yok' vurgusu yapılırken, ittifakta yer almak için ise 'terör şartı' öne sürüldü. HDP'nin, 'Terörle mücadele dursun'şartına CHP ve İYİ Parti ses çıkarmadı. AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Millet İttifakı'nın yaklaşımına sert tepki gösterdi, "HDP ittifaklarını esir almış." dedi.

2023 seçimleri öncesi HDP'yi yanında tutmak isteyen Millet İttifakı süreci yönetmekte güçlük çekiyor. HDP, kilit parti olduğunu belirterek, ittifakta yer almak için belli şartları öne sürüyor. Dün siyasi tutum belgesini açıklayan HDP, 11 maddeyi kamuoyuna deklare etti. HDP'nin açıklamasında, 'Terörle mücadele dursun' şartı dikkat çekti. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ittifak arayışında olmadıklarını belirterek CHP'ye gözdağı verdi. CHP ve İYİ Parti terör şartının öne sürülmesine de sessiz kaldı. AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan sabah.com.tr'ye yaptığı değerlendirmede İYİ Parti ve CHP'ye ateş püskürdü. Turan, ittifakın HDP tarafından şekillendirildiğini, adeta esir alındığını ifade etti.

 

CHP'NİN KÜRT SORUNU AÇIKLAMASINA YANIT: TERÖRLE MÜCADELE DURSUN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kürt sorunu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. HDP'yi meşru organ olarak görebiliriz" açıklamasına cevap verildi. HDP'nin bu konuda her zaman hazır olduğu belirtilerek, çözümün adresi olarak Kılıçdaroğlu gibi TBMM gösterildi.

 

HDP, ittifak ve muhatap olma şartı olarak Türkiye'nin terörle mücadeleye ara vermesini istedi. HDP, yayımladığı deklarasyonda "Kürt sorununda demokratik çözüm" ismini verdiği 4. maddede Türkiye'nin terörle mücadelesini sonlandırmasını istedi. İlgili maddede "Savaş politikaları, silah ve çatışma yöntemleri yerine, sorunlarımızı şiddet aracılığıyla değil; konuşarak, müzakere ederek, diyalog yoluyla çözmek temel düsturumuzdur" ifadeleriyle Kılıçdaroğlu'na, açıkça 'olmazsa olmazımız' budur denildi. Kürt sorunun çözümü için Kılıçdaroğlu'na sunulan diğer bir şart ise "Bu çerçevede, başta anadili hakkı olmak üzere tüm evrensel kimlik haklarının tanınması için gerekli düzenlemelerin yapılması büyük önem taşımaktadır" ifadeleriyle metinde yer aldı.

 

AK PARTİLİ HASAN TURAN CHP VE İYİ PARTİ'YE ATEŞ PÜSKÜRDÜ

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan sabah.com.tr'ye yaptığı değerlendirmede, İYİ Parti ve CHP'ye çok sert sözlerle yüklendi.

Turan şu ifadeleri kullandı:

HDP'nin duruşunu herkes biliyor. Terörle arasına mesafe koymayan, terörü destekleyen açıklama ve uygulamalara imza atan, PKK'nın siyasi uzantısı olan bu siyasi parti ile dirsek temasında olanların bu deklarasyona tepkisiz kalması manidardır.

HDP zaten Kandil-İmralı ve emperyalistlerin emrinden çıkmayan, onların talimat ve emirleriyle hareket eden bir yapıdır. Bunu kendileri de açıkça ifade ediyorlar.

Yıllardır katliam yapanların barış istemesi güvenlik güçlerimizin yaptığı operasyonlarla PKK'nın bitme noktasına geldiğinin işaretidir. Unutmayalım ki, cinayet konusunda en becerikliler, cinayet karşıtı vaaz verenlerdir. Savaşı en iyi becerenler, barış nutukları atanlardır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.