Almanya aşkıyla yanıp tutuşan CHP zihniyeti bu haber size..

GÜNDEM 11.07.2021 - 13:10, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1759+ kez okundu.
 

Almanya aşkıyla yanıp tutuşan CHP zihniyeti bu haber size..

Almanya’daki hayat şartlarını beğenmeyen 180 bin Alman her yıl ülkeyi terk ediyor. Ülkeyi terk edenlerin büyük bir kısmının ilk tercihi ise Türkiye oluyor.

Almanya Federal Nüfus Araştırmaları Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırmadan elde edilen verilere göre yaklaşık her sene 180 bin Alman ülkeyi terk ediyor. Bunların 78’i akademik kariyere sahip insanlar.  Son on yılda, her yıl Alman vatandaşlığına sahip ortalama 180 bin kişi ülkeyi terk etti. Yaklaşık 130 bini geri döndü. Net olarak, Almanya her yıl 50 bin vatandaşını kaybediyor.   Araştırmaya göre, Almanlar hareketli bir nüfuz: Yüzde 5,1'lik göç oranı, diğer birçok sanayileşmiş ülkeden, örneğin yüzde 0,7 ile Amerikalılardan daha yüksek.   Göçenler ve geri dönenler ortalama 36 yaşında, yani genel nüfustan on yaş daha genç. Yaklaşık dörtte biri üniversite diplomasına sahipken, bu sayı göçenlerde dörtte üç.  Kiel Dünya Ekonomisi Enstitüsü Başkanı Gabriel Felbermayr için açıkça bir beyin göçü var. Felbermayr, "on yıl içinde yarım milyon başarılı insan kaybedeceğiz. Büyük ölçüde iyi eğitimli insanlara bağımlı olan Alman ekonomisi gibi bir ekonomi için bu iyi bir haber değil” açıklamasında bulundu.
Almanya’daki hayat şartlarını beğenmeyen 180 bin Alman her yıl ülkeyi terk ediyor. Ülkeyi terk edenlerin büyük bir kısmının ilk tercihi ise Türkiye oluyor.

Almanya Federal Nüfus Araştırmaları Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırmadan elde edilen verilere göre yaklaşık her sene 180 bin Alman ülkeyi terk ediyor. Bunların 78’i akademik kariyere sahip insanlar. 

Son on yılda, her yıl Alman vatandaşlığına sahip ortalama 180 bin kişi ülkeyi terk etti. Yaklaşık 130 bini geri döndü. Net olarak, Almanya her yıl 50 bin vatandaşını kaybediyor.  

Araştırmaya göre, Almanlar hareketli bir nüfuz: Yüzde 5,1'lik göç oranı, diğer birçok sanayileşmiş ülkeden, örneğin yüzde 0,7 ile Amerikalılardan daha yüksek.  

Göçenler ve geri dönenler ortalama 36 yaşında, yani genel nüfustan on yaş daha genç. Yaklaşık dörtte biri üniversite diplomasına sahipken, bu sayı göçenlerde dörtte üç.  Kiel Dünya Ekonomisi Enstitüsü Başkanı Gabriel Felbermayr için açıkça bir beyin göçü var. Felbermayr, "on yıl içinde yarım milyon başarılı insan kaybedeceğiz. Büyük ölçüde iyi eğitimli insanlara bağımlı olan Alman ekonomisi gibi bir ekonomi için bu iyi bir haber değil” açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.