Satamadan yakalandılar!

GÜNDEM 09.07.2021 - 12:14, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1168+ kez okundu.
 

Satamadan yakalandılar!

İstanbul'da kullanılmış ve arızalı olan hard diskleri sıfır ürünmüş gibi piyasaya sürmeye hazırlanan şebekeye operasyon düzenlendi.

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri yaptıkları çalışmalarda bir şebekenin kullanılmış ve arızalı olan hard diskleri sıfır ürünmüş gibi piyasaya süreceği bilgisini aldı. Muhafaza ekipleri araştırmalarında ürünleri getiren firma ve ürünlerin getirileceği gümrük kapısını belirlendi. Bunun üzerine elde edilen bilgiler İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile paylaşılarak operasyon için harekete geçildi.     Bir depoya düzenlenen operasyonda piyasa değeri yaklaşık 8 milyon 300 bin lira olan toplam 4 bin 260 adet hard diske el konuldu. Ele geçirilen ürünlerden numune alınarak incelenmek üzere Tübitak’a gönderildi. Yapılan incelemenin ardından elde edilen sonuç raporunda ürünlerin kullanılmış, defolu, zamanla dayanıklılığını yitirmiş ürünler olduğu belgelendi.
İstanbul'da kullanılmış ve arızalı olan hard diskleri sıfır ürünmüş gibi piyasaya sürmeye hazırlanan şebekeye operasyon düzenlendi.

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri yaptıkları çalışmalarda bir şebekenin kullanılmış ve arızalı olan hard diskleri sıfır ürünmüş gibi piyasaya süreceği bilgisini aldı. Muhafaza ekipleri araştırmalarında ürünleri getiren firma ve ürünlerin getirileceği gümrük kapısını belirlendi. Bunun üzerine elde edilen bilgiler İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile paylaşılarak operasyon için harekete geçildi.


   
Bir depoya düzenlenen operasyonda piyasa değeri yaklaşık 8 milyon 300 bin lira olan toplam 4 bin 260 adet hard diske el konuldu. Ele geçirilen ürünlerden numune alınarak incelenmek üzere Tübitak’a gönderildi. Yapılan incelemenin ardından elde edilen sonuç raporunda ürünlerin kullanılmış, defolu, zamanla dayanıklılığını yitirmiş ürünler olduğu belgelendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.