Devlet işe yaramaz sözde akademisyenlere 8 bin lira maaş veriyor

06.07.2021 - 12:47, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1687+ kez okundu.
 

Devlet işe yaramaz sözde akademisyenlere 8 bin lira maaş veriyor

Eğitime kendi kafalarına göre ara verip Melih Bulu'yu protesto eden akademisyenlerin, dün memura yapılan zamla birlikte maaşları arttı.

Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu'ya karşı eylemler devam ediyor. Akademisyenlerin başlattığı protestoların ise 184. gününe girildi. Akademisyenler, her iş gününde olduğu gibi cübbelerini giyip, hiçbir derse de girmeyerek üniversitenin güney kampüsünde sırtlarını dönüp protestolarını sürdürüyor.   MAAŞLARA ZAM GELDİ Dün enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte memur maaşına yapılan zam oranı belli oldu. Memurlara yapılan bu zamla akademisyenlerin maaşları da arttı.   EN DÜŞÜK MAAŞ 8 BİN LİRA Memur maaşlarına yapılan yüzde 5.45'lik zam oranından gün boyu hareketsiz şekilde dikilip başka bir şey yapmayan Boğaziçi'ndeki akademisyenler de yararlandı. Yapılan zam oranıyla birlikte en düşük akademisyen maaşı 8 bin lira oldu.
Eğitime kendi kafalarına göre ara verip Melih Bulu'yu protesto eden akademisyenlerin, dün memura yapılan zamla birlikte maaşları arttı.

Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu'ya karşı eylemler devam ediyor.

Akademisyenlerin başlattığı protestoların ise 184. gününe girildi.

Akademisyenler, her iş gününde olduğu gibi cübbelerini giyip, hiçbir derse de girmeyerek üniversitenin güney kampüsünde sırtlarını dönüp protestolarını sürdürüyor.

 

MAAŞLARA ZAM GELDİ

Dün enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte memur maaşına yapılan zam oranı belli oldu.

Memurlara yapılan bu zamla akademisyenlerin maaşları da arttı.

 

EN DÜŞÜK MAAŞ 8 BİN LİRA

Memur maaşlarına yapılan yüzde 5.45'lik zam oranından gün boyu hareketsiz şekilde dikilip başka bir şey yapmayan Boğaziçi'ndeki akademisyenler de yararlandı.

Yapılan zam oranıyla birlikte en düşük akademisyen maaşı 8 bin lira oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.