Polisler 9 yaşındaki kız çocuğuna ters kelepce vurdu

GÜNDEM 01.02.2021 - 17:05, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1052+ kez okundu.
 

Polisler 9 yaşındaki kız çocuğuna ters kelepce vurdu

Polislerin giydiği kamuflajlarda bulunan vücut kamerası görüntüleri ile ortaya çıkan olayda, ABD'li polisin 9 yaşında bir çocuğa orantısız güç kullandığı görüldü.

New York'taki Rochester şehri emniyetinin yayınladığı şiddet görüntülerinde, kriz geçiren 9 yaşındaki kız çocuğuna polis tarafından biber gazıyla müdahale edilerek kelepçe taktıkları görüldü.   KELEPÇE TAKIP KARA BASTIRDILAR 29 Ocak'ta yaşanan olayda, polislerin kızı zapt etmeye çalıştıkları, kelepçelemek için kara bastırdıkları sırada çocuğun sesini babasına duyurmak için haykırdığı, kamera kayıtlarında yer aldı.   BİBER GAZI İLE MÜDAHALE EDİLDİ Kızın, bir polisin "Çocuk gibi davranıyorsun." sözüne karşılık "Ben çocuğum." cevabı verdiği duyuluyor. Araçta oturmayı reddeden çocuğa, polisin biber gazı sıkması da görüntülere yansıdı.   ÇOCUĞUN, AİLESİNİ ÖLDÜRECEĞİ İDDİA EDİLDİ Polis şefi yardımcısı Andre Anderson, yaptığı açıklamada, olayın bir aile sorunu nedeniyle yaşandığını ve kız çocuğunun çığlıklar atarak, ebeveynlerine bağırıp kendisini ve annesini öldüreceğini söylediğini belirtti.   "KELEPÇEYİ EBEVEYNLERİ TALEP ETTİ" Anderson, güvenliği amaçlanarak, ambulans gelene kadar polis aracında bekletilmek istenen çocuğun, bu sırada polislere tekme attığını, ardındanda polisin biber gazı kullanmak durumunda kaldığını ve ebeveynlerinin talebi üzere çocuğu kelepçelediklerini bildirdi.   BİR DAHA YAŞANMAYACAK DENDİ Polis şefi Cynthia Herriott-Sullivan ise polis memurlarının yaptığı eylemi savunmayacağını ve bir daha yaşanmaması için daha dikkatli olacaklarını söyledi. Sullivan, kız çocuğunun Rochester Hastanesi'ne götürüldüğünü, ihtiyaç duyduğu tedaviyi ve bakımı aldıktan sonra ailesine bırakıldığını aktardı. Rochester Belediye Başkanı Lovely Warren da polisin müdahalesini eleştirirken "10 yaşında bir çocuğum var, yani o bir çocuk, o bir bebek. Bu video, bir anne olarak görmek isteyeceğiniz bir şey değil." ifadesini kullandı.   AYNI POLİS DEPARTMANI AYNI SUÇLAMA Rochester Polis Departmanı, 23 Mart 2020'de emniyet görevlilerinin, gözaltı sırasında siyahi Daniel Prude'un ölümüne sebep olmalarından bu yana pek çok soruşturma ve eleştiriyle karşı karşıya kaldı.   SİYAHİ BİR VATANDAŞ ÖLDÜRÜLDÜ Siyahi Amerikalının ailesi tarafından paylaşılan görüntülerde, sokakta çıplak bir şekilde bulunan Daniel Prude'un, polisin uyarısının ardından kendisine verilen talimatlar doğrultusunda yere yattığı, ellerinin arkadan kelepçelendiği, polisin ise zararsız ve kelepçeli bir şekilde yatan zanlının kafasına poşet geçirerek yere doğru bastırdığı görülmüştü. Bilinçsiz haldeyken hastaneye kaldırılan Prude'un 7 gün sonra hayatını kaybettiği açıklanmış, otopsi raporunda ölüm nedeni olarak "fiziksel baskı sonucu boğulma komplikasyonları" gösterilmişti.
Polislerin giydiği kamuflajlarda bulunan vücut kamerası görüntüleri ile ortaya çıkan olayda, ABD'li polisin 9 yaşında bir çocuğa orantısız güç kullandığı görüldü.

New York'taki Rochester şehri emniyetinin yayınladığı şiddet görüntülerinde, kriz geçiren 9 yaşındaki kız çocuğuna polis tarafından biber gazıyla müdahale edilerek kelepçe taktıkları görüldü.

 

KELEPÇE TAKIP KARA BASTIRDILAR
29 Ocak'ta yaşanan olayda, polislerin kızı zapt etmeye çalıştıkları, kelepçelemek için kara bastırdıkları sırada çocuğun sesini babasına duyurmak için haykırdığı, kamera kayıtlarında yer aldı.

 

BİBER GAZI İLE MÜDAHALE EDİLDİ
Kızın, bir polisin "Çocuk gibi davranıyorsun." sözüne karşılık "Ben çocuğum." cevabı verdiği duyuluyor. Araçta oturmayı reddeden çocuğa, polisin biber gazı sıkması da görüntülere yansıdı.

 

ÇOCUĞUN, AİLESİNİ ÖLDÜRECEĞİ İDDİA EDİLDİ
Polis şefi yardımcısı Andre Anderson, yaptığı açıklamada, olayın bir aile sorunu nedeniyle yaşandığını ve kız çocuğunun çığlıklar atarak, ebeveynlerine bağırıp kendisini ve annesini öldüreceğini söylediğini belirtti.

 

"KELEPÇEYİ EBEVEYNLERİ TALEP ETTİ"
Anderson, güvenliği amaçlanarak, ambulans gelene kadar polis aracında bekletilmek istenen çocuğun, bu sırada polislere tekme attığını, ardındanda polisin biber gazı kullanmak durumunda kaldığını ve ebeveynlerinin talebi üzere çocuğu kelepçelediklerini bildirdi.

 

BİR DAHA YAŞANMAYACAK DENDİ
Polis şefi Cynthia Herriott-Sullivan ise polis memurlarının yaptığı eylemi savunmayacağını ve bir daha yaşanmaması için daha dikkatli olacaklarını söyledi.

Sullivan, kız çocuğunun Rochester Hastanesi'ne götürüldüğünü, ihtiyaç duyduğu tedaviyi ve bakımı aldıktan sonra ailesine bırakıldığını aktardı.

Rochester Belediye Başkanı Lovely Warren da polisin müdahalesini eleştirirken "10 yaşında bir çocuğum var, yani o bir çocuk, o bir bebek. Bu video, bir anne olarak görmek isteyeceğiniz bir şey değil." ifadesini kullandı.

 

AYNI POLİS DEPARTMANI AYNI SUÇLAMA
Rochester Polis Departmanı, 23 Mart 2020'de emniyet görevlilerinin, gözaltı sırasında siyahi Daniel Prude'un ölümüne sebep olmalarından bu yana pek çok soruşturma ve eleştiriyle karşı karşıya kaldı.

 

SİYAHİ BİR VATANDAŞ ÖLDÜRÜLDÜ
Siyahi Amerikalının ailesi tarafından paylaşılan görüntülerde, sokakta çıplak bir şekilde bulunan Daniel Prude'un, polisin uyarısının ardından kendisine verilen talimatlar doğrultusunda yere yattığı, ellerinin arkadan kelepçelendiği, polisin ise zararsız ve kelepçeli bir şekilde yatan zanlının kafasına poşet geçirerek yere doğru bastırdığı görülmüştü.

Bilinçsiz haldeyken hastaneye kaldırılan Prude'un 7 gün sonra hayatını kaybettiği açıklanmış, otopsi raporunda ölüm nedeni olarak "fiziksel baskı sonucu boğulma komplikasyonları" gösterilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.