HSK’dan o hâkim hakkında soruşturma

14.01.2021 - 12:24, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1398+ kez okundu.
 

HSK’dan o hâkim hakkında soruşturma

HSK, AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan’a yönelik ‘yalloz’ ve ‘köpek’ diyen sanığa beraat kararı veren İstanbul Anadolu 58. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Özlem Yayla hakkında harekete geçti. HSK 1. Dairesi Özlem Yayla hakkında inceleme ve soruşturma izni verdi. Soruşturmayla ilgili HSK tarafından müfettiş görevlendirildi.

İstanbul Anadolu 58. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Özlem Yayla, AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan'a 'yalloz, köpek' gibi kelimeler kullanması nedeniyle "hakaret" suçundan dava açılan Menşure Sütlüeroğlu hakkında 'hakaret suçunun unsurlarının oluşmadığı yönünde bir değerlendirmeyle' beraat kararı verdi. Mahkeme, bu ifadeleri hakaret saymadığı gibi bir de üzerine "iltifatmış" gibi güzelleme yaptı. Skandal karar kamuoyunda tepki çekerken, Hakim ve Savcılar Kurulu da tepkilere duyarsız kalmayarak kararı veren Hakim Özlem Yayla ile ilgili harekete geçti.   SORUŞTURMA İZNİ VERİLDİ Söz konusu kararı gündemine alan HSK'ya aynı zamanda Ak Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Han'ın avukatı aracılığıyla şikayet dilekçesi sunuldu. Hakim ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi, Ak Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan'a 'yalloz' ve 'köpek' diyerek hakaret eden sanık hakkında beraat kararı veren İstanbul Anadolu 58. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Özlem Yayla hakkında inceleme ve soruşturma izni verdi. HSK tarafından müfettiş görevlendirdi.   RENCİDE EDECEK BOYUTTA DEĞİLMİŞ Yayla verdiği kararda, sanığın sözlerinin Kavakcı'nın onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek boyutta olmaması nedeniyle hakaret suçunun unsurlarının oluşmadığı yönünde değerlendirmede bulundu. "köpek gibi havlayanların dili dibine giriyor' şeklindeki sözlerin, hakaret unsuru taşımadığı yönünde skandal bir değerlendirme yapmıştı. Kararda, köpeklerin havlayarak kendilerini ifade ettikleri, bir insana aslan, kaplan dendiğinde hakaret iddiasının mevcut olmadığı, köpeklerin de diğer hayvanlardan farkı bulunmadığı, insanların sevimli dostları olduğu ifade edildi.   HAKARET SAYILIRSA KÖPEKLERE DE HAKARET EDİLİRMİŞ Kararda, 'köpek' demenin hakaret kabul edilmesi halinde köpeklere de hakaret edilmiş olabileceği gibi skandal bir ifade de kullanılırken, Kavakcı'nın onur, şeref ve haysiyetini rencide edici nitelikte olmayıp, argo, kaba söz ve hitap tarzı olarak değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.   KENDİ YAZDIĞI KARARA ERİŞİM ENGELİ İSTEMİŞTİ Hakim Özlem Yayla kendi yazdığı karara ilişkin içeriklerin yer aldığı habere erişimin engellenmesini istedi. Talebi değerlendiren İstanbul Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği de, Yayla'nın talebini yerinde görerek habere erişimin engellenmesine karar verdi.
HSK, AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan’a yönelik ‘yalloz’ ve ‘köpek’ diyen sanığa beraat kararı veren İstanbul Anadolu 58. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Özlem Yayla hakkında harekete geçti. HSK 1. Dairesi Özlem Yayla hakkında inceleme ve soruşturma izni verdi. Soruşturmayla ilgili HSK tarafından müfettiş görevlendirildi.

İstanbul Anadolu 58. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Özlem Yayla, AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan'a 'yalloz, köpek' gibi kelimeler kullanması nedeniyle "hakaret" suçundan dava açılan Menşure Sütlüeroğlu hakkında 'hakaret suçunun unsurlarının oluşmadığı yönünde bir değerlendirmeyle' beraat kararı verdi. Mahkeme, bu ifadeleri hakaret saymadığı gibi bir de üzerine "iltifatmış" gibi güzelleme yaptı. Skandal karar kamuoyunda tepki çekerken, Hakim ve Savcılar Kurulu da tepkilere duyarsız kalmayarak kararı veren Hakim Özlem Yayla ile ilgili harekete geçti.

 

SORUŞTURMA İZNİ VERİLDİ
Söz konusu kararı gündemine alan HSK'ya aynı zamanda Ak Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Han'ın avukatı aracılığıyla şikayet dilekçesi sunuldu. Hakim ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi, Ak Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan'a 'yalloz' ve 'köpek' diyerek hakaret eden sanık hakkında beraat kararı veren İstanbul Anadolu 58. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Özlem Yayla hakkında inceleme ve soruşturma izni verdi. HSK tarafından müfettiş görevlendirdi.

 

RENCİDE EDECEK BOYUTTA DEĞİLMİŞ
Yayla verdiği kararda, sanığın sözlerinin Kavakcı'nın onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek boyutta olmaması nedeniyle hakaret suçunun unsurlarının oluşmadığı yönünde değerlendirmede bulundu. "köpek gibi havlayanların dili dibine giriyor' şeklindeki sözlerin, hakaret unsuru taşımadığı yönünde skandal bir değerlendirme yapmıştı. Kararda, köpeklerin havlayarak kendilerini ifade ettikleri, bir insana aslan, kaplan dendiğinde hakaret iddiasının mevcut olmadığı, köpeklerin de diğer hayvanlardan farkı bulunmadığı, insanların sevimli dostları olduğu ifade edildi.

 

HAKARET SAYILIRSA KÖPEKLERE DE HAKARET EDİLİRMİŞ
Kararda, 'köpek' demenin hakaret kabul edilmesi halinde köpeklere de hakaret edilmiş olabileceği gibi skandal bir ifade de kullanılırken, Kavakcı'nın onur, şeref ve haysiyetini rencide edici nitelikte olmayıp, argo, kaba söz ve hitap tarzı olarak değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

 

KENDİ YAZDIĞI KARARA ERİŞİM ENGELİ İSTEMİŞTİ
Hakim Özlem Yayla kendi yazdığı karara ilişkin içeriklerin yer aldığı habere erişimin engellenmesini istedi. Talebi değerlendiren İstanbul Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği de, Yayla'nın talebini yerinde görerek habere erişimin engellenmesine karar verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.