Rusya'dan Suriye ile ilgili yeni hamle

GÜNDEM 25.12.2020 - 15:53, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1378+ kez okundu.
 

Rusya'dan Suriye ile ilgili yeni hamle

Suriye'yi Esed ile kan gölüne çeviren Rusya, Rakka'da bulunan Ayn İsa kasabasında askeri üs kurdu.

Rusya, Suriye'nin Rakka ili kuzeyindeki Ayn İsa kasabasının güneyinde askeri üs kurdu. Ayn İsa kasabasının güney kırsalındaki Kalata köyünde Rus güçleri tarafından yeni bir askeri üs kuruldu. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) tarafından yapılan açıklamada, içinde askeri ve lojistik teçhizat bulunan kapalı konteynerlerle yüklü 22 kamyonluk bir konvoyun, 24 Aralık’ta Rus güçler tarafından Ayn İsa’daki üslere getirildiği belirtildi. Geçtiğimiz pazartesi Türk ve Rus subaylar Ayn İsa'daki koşulları görüşmek üzere Rakka kırsalındaki Şarkrak silolarında bir araya geldi ancak toplantıdan beklentileri karşılayan bir sonuç alınamadı.
Suriye'yi Esed ile kan gölüne çeviren Rusya, Rakka'da bulunan Ayn İsa kasabasında askeri üs kurdu.

Rusya, Suriye'nin Rakka ili kuzeyindeki Ayn İsa kasabasının güneyinde askeri üs kurdu.

Ayn İsa kasabasının güney kırsalındaki Kalata köyünde Rus güçleri tarafından yeni bir askeri üs kuruldu.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) tarafından yapılan açıklamada, içinde askeri ve lojistik teçhizat bulunan kapalı konteynerlerle yüklü 22 kamyonluk bir konvoyun, 24 Aralık’ta Rus güçler tarafından Ayn İsa’daki üslere getirildiği belirtildi.

Geçtiğimiz pazartesi Türk ve Rus subaylar Ayn İsa'daki koşulları görüşmek üzere Rakka kırsalındaki Şarkrak silolarında bir araya geldi ancak toplantıdan beklentileri karşılayan bir sonuç alınamadı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.