İran'dan Türkiye'ye skandal suçlama

GÜNDEM 16.11.2020 - 12:49, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1586+ kez okundu.
 

İran'dan Türkiye'ye skandal suçlama

İran, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ zaferini gölgelemeye devam ediyor. Türkiye'nin bölgeye yabancı savaşçı gönderdiğini öne süren Tahran yönetimi yeni bir suçlamada bulundu.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, bugün düzenlediği basın toplantısında gündemdeki son gelişmeleri değerlendirdi. Hatipzade, "Dağlık Karabağ krizinden sonra bölge haritasında herhangi bir değişiklik olacak mı?" şeklinde yöneltilen bir soruya Türkiye'yi üstü kapalı suçlayıcı bir cevap verdi. "Bölge haritasında herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Dağlık Karabağ bölgesinde artık yabancı teröristlerin varlığının son bulmasını umuyoruz. Karabağ krizinin barışçıl çözümü tüm bölgenin yararına olacaktır." Hatipzade, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki askeri gerginliği yakından ve endişe ile takip ettiklerini söyledi. “Tarafları soğukkanlı olmaya ve çatışmaları hemen durdurup diyaloğa geçmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullanan Hatipzade, “İran, taraflar arasında diyalog oluşturulması için bütün olanaklarını seferber etmeye hazır” dedi.
İran, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ zaferini gölgelemeye devam ediyor. Türkiye'nin bölgeye yabancı savaşçı gönderdiğini öne süren Tahran yönetimi yeni bir suçlamada bulundu.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, bugün düzenlediği basın toplantısında gündemdeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Hatipzade, "Dağlık Karabağ krizinden sonra bölge haritasında herhangi bir değişiklik olacak mı?" şeklinde yöneltilen bir soruya Türkiye'yi üstü kapalı suçlayıcı bir cevap verdi.

"Bölge haritasında herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Dağlık Karabağ bölgesinde artık yabancı teröristlerin varlığının son bulmasını umuyoruz. Karabağ krizinin barışçıl çözümü tüm bölgenin yararına olacaktır."

Hatipzade, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki askeri gerginliği yakından ve endişe ile takip ettiklerini söyledi.

“Tarafları soğukkanlı olmaya ve çatışmaları hemen durdurup diyaloğa geçmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullanan Hatipzade, “İran, taraflar arasında diyalog oluşturulması için bütün olanaklarını seferber etmeye hazır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.