Detroit şehrinin iflas kararını onaylandı.

GÜNDEM 10.10.2020 - 13:55, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 749+ kez okundu.
 

Detroit şehrinin iflas kararını onaylandı.

ABD İflas Mahkemesi, ülkenin otomobil üssü olarak anılan Detroit şehrinin iflas kararını onayladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle oldukça zor durumda kalan ülkeler, çeşitli önlemler almak zorunda kalıyor. Ancak ABD'nin otomobil üssü olarak nitelendirilen Detroit şehri için önlemler fayda etmedi.   İflas eden en büyük şehir ABD İflas Mahkemesi, Detroit şehrinin iflas kararını onayladı. Detroit, ABD'nin resmen iflas eden en büyük şehri oldu.   Michigan eyaletine bağlı Detroit'in 18 Temmuz'da aldığı iflas kararı, eyalet valisi Rick Snyder'in onayının ardından, ABD İflas Mahkemesi tarafından da ''uygun'' görüldü.   18 milyar borcu var Mahkeme yargıcı Steven W. Rhodes, Amerika'nın otomobil üretim üssü Detroit'in iflas kararına onay verdi. Yargıç Rhodes, 18 milyar dolarlık borcu bulunan Detroit'in iflasıyla ilgili yapılan duruşmada, ''Detroit'in iflas için uygun olduğu'' kararına vararak 4 aydan fazla bir süredir devam eden belirsizliği sona erdirdi.   Yargıç Rhodes, iflasla ilgili olarak, Detroit için tarihi bir an olduğunu belirterek, bir zamanların gurur şehrinin borçlarını ödeyemez durumda olmasından dolayı bu karara vardıklarını belirtti.
ABD İflas Mahkemesi, ülkenin otomobil üssü olarak anılan Detroit şehrinin iflas kararını onayladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle oldukça zor durumda kalan ülkeler, çeşitli önlemler almak zorunda kalıyor.

Ancak ABD'nin otomobil üssü olarak nitelendirilen Detroit şehri için önlemler fayda etmedi.

 

İflas eden en büyük şehir
ABD İflas Mahkemesi, Detroit şehrinin iflas kararını onayladı. Detroit, ABD'nin resmen iflas eden en büyük şehri oldu.

 

Michigan eyaletine bağlı Detroit'in 18 Temmuz'da aldığı iflas kararı, eyalet valisi Rick Snyder'in onayının ardından, ABD İflas Mahkemesi tarafından da ''uygun'' görüldü.

 

18 milyar borcu var
Mahkeme yargıcı Steven W. Rhodes, Amerika'nın otomobil üretim üssü Detroit'in iflas kararına onay verdi. Yargıç Rhodes, 18 milyar dolarlık borcu bulunan Detroit'in iflasıyla ilgili yapılan duruşmada, ''Detroit'in iflas için uygun olduğu'' kararına vararak 4 aydan fazla bir süredir devam eden belirsizliği sona erdirdi.

 

Yargıç Rhodes, iflasla ilgili olarak, Detroit için tarihi bir an olduğunu belirterek, bir zamanların gurur şehrinin borçlarını ödeyemez durumda olmasından dolayı bu karara vardıklarını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.