Halka yapılan anketin sonuçları ortaya çıktı

08.09.2020 - 10:53, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 950+ kez okundu.
 

Halka yapılan anketin sonuçları ortaya çıktı

Yunanistan'da 'Ta Nea' gazetesi, Yunan halkının Türkiye ile yaşanan gerginliğe ilişkin yapılan kamuoyu araştırmasının sonuçlarını yayınladı.

Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan Doğu Akdeniz gerilimi hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Türkiye bölgede peş peşe Navtexler ilan ederek 6 Eylül'den 10 Eylül'e kadar sürecek "Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası Tatbikatı"nı başlatmıştı.     Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde yaptığı konuşmada "Yunan halkı muhteris ve kifayetsiz yöneticileri yüzünden başlarına gelecekleri kabul ediyor mu?" diye sormuştu.     Gelişmeler sonrası Yunan 'Ta Nea' gazetesi Yunan halkına Türkiye ile gerginliğin giderilmesi için "diyalog yoluna gidilip gidilmemesi" yönünde soru sordu. Türkiye'nin askeri gücünün farkında olan Yunan halkı, yöneticilerinin aksine yüzde 69,8 oranında 'evet diyaloğa gidilmeli' cevabını verdi. Araştırmaya katılanların yüzde 63,7'si Türkiye ile gelecek dönemde ciddi bir olay yaşanması ihtimalinin yüksek veya orta derecede olduğunu ifade ederken, katılımcıların yüzde 34,5'i ihtimalin küçük olduğunu belirtti.     Yunan halkı, Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı "askeri imkanlarını kullanması gerekip gerekmediği sorusuna ise yüzde 49,2 oranında "kullanmalı veya muhtemelen kullanmalı" cevabını verirken, yüzde 47,1'i ise "hayır veya muhtemelen hayır" şeklinde cevapladı.
Yunanistan'da 'Ta Nea' gazetesi, Yunan halkının Türkiye ile yaşanan gerginliğe ilişkin yapılan kamuoyu araştırmasının sonuçlarını yayınladı.

Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan Doğu Akdeniz gerilimi hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Türkiye bölgede peş peşe Navtexler ilan ederek 6 Eylül'den 10 Eylül'e kadar sürecek "Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası Tatbikatı"nı başlatmıştı.

   
Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde yaptığı konuşmada "Yunan halkı muhteris ve kifayetsiz yöneticileri yüzünden başlarına gelecekleri kabul ediyor mu?" diye sormuştu.

   
Gelişmeler sonrası Yunan 'Ta Nea' gazetesi Yunan halkına Türkiye ile gerginliğin giderilmesi için "diyalog yoluna gidilip gidilmemesi" yönünde soru sordu. Türkiye'nin askeri gücünün farkında olan Yunan halkı, yöneticilerinin aksine yüzde 69,8 oranında 'evet diyaloğa gidilmeli' cevabını verdi.


Araştırmaya katılanların yüzde 63,7'si Türkiye ile gelecek dönemde ciddi bir olay yaşanması ihtimalinin yüksek veya orta derecede olduğunu ifade ederken, katılımcıların yüzde 34,5'i ihtimalin küçük olduğunu belirtti.


   
Yunan halkı, Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı "askeri imkanlarını kullanması gerekip gerekmediği sorusuna ise yüzde 49,2 oranında "kullanmalı veya muhtemelen kullanmalı" cevabını verirken, yüzde 47,1'i ise "hayır veya muhtemelen hayır" şeklinde cevapladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.