Türkiye ve KKTC'den Akdeniz’de ortak tatbikat!

GÜNDEM 05.09.2020 - 10:47, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1154+ kez okundu.
 

Türkiye ve KKTC'den Akdeniz’de ortak tatbikat!

Yunanistan ile gerilimin hat safhada olduğu Akdeniz’de Türkiye yeni bir tatbikat gerçekleştirecek. KKTC ile birlikte düzenlenecek tatbikat 6-10 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Yunanistan’ın provokatif girişimleri nedeniyle Türkiye ile savaşın eşiğine gelindiği süreçte peş peşe ilan edilen NAVTEX’ler ile iki ülke arasında yaşanan kriz tehlikeli boyutlara ulaştı. Fransa’nın desteklediği Yunanistan Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki haklarından vazgeçmesini isteyerek hem Mısır ile korsan deniz yetki anlaşması imzalamış hem de Ege adalarını silahlandırmaya başlamıştı. Türkiye ana karasına sadece 2 km uzaklıkta bulunan Meis adasına asker çıkaran Atina yönetini NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in girişimleriyle başlatılmak istenen görüşmeleri de kabul etmedi. Türkiye, NATO’nun Yunanistan ile görüşme teklifini ön koşulsuz olarak kabul etmiş ama Yunan tarafı kabul ettikten bir süre sonra masaya oturmaktan vazgeçmişti Türkiye ve KKTC ortak tatbikat düzenleyecek Tüm bu gelişmeler çerçevesinde gelen son dakika haberine göre TSK ve KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı 6-10 Eylül tarihleri arasında KKTC'de, "Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası Tatbikatı" gerçekleştirecek.
Yunanistan ile gerilimin hat safhada olduğu Akdeniz’de Türkiye yeni bir tatbikat gerçekleştirecek. KKTC ile birlikte düzenlenecek tatbikat 6-10 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Yunanistan’ın provokatif girişimleri nedeniyle Türkiye ile savaşın eşiğine gelindiği süreçte peş peşe ilan edilen NAVTEX’ler ile iki ülke arasında yaşanan kriz tehlikeli boyutlara ulaştı.

Fransa’nın desteklediği Yunanistan Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki haklarından vazgeçmesini isteyerek hem Mısır ile korsan deniz yetki anlaşması imzalamış hem de Ege adalarını silahlandırmaya başlamıştı.

Türkiye ana karasına sadece 2 km uzaklıkta bulunan Meis adasına asker çıkaran Atina yönetini NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in girişimleriyle başlatılmak istenen görüşmeleri de kabul etmedi.

Türkiye, NATO’nun Yunanistan ile görüşme teklifini ön koşulsuz olarak kabul etmiş ama Yunan tarafı kabul ettikten bir süre sonra masaya oturmaktan vazgeçmişti

Türkiye ve KKTC ortak tatbikat düzenleyecek
Tüm bu gelişmeler çerçevesinde gelen son dakika haberine göre TSK ve KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı 6-10 Eylül tarihleri arasında KKTC'de, "Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası Tatbikatı" gerçekleştirecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.