Trump'tan Miçotakis'e Doğu Akdeniz çağrısı

GÜNDEM 27.08.2020 - 10:42, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1658+ kez okundu.
 

Trump'tan Miçotakis'e Doğu Akdeniz çağrısı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Doğu Akdeniz'deki gerginlik nedeniyle Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile yaptığı telefon görüşmesinde diyalog çağrısında bulundu.

Görüşmeyle ilgili olarak Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Judd Deere tarafından yapılan açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın bugün Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirtti.   Yapılan görüşmede Başkan Trump'ın NATO müttefikleri Türkiye ve Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'de artan tansiyondan dolayı endişeli olduğunu bildirdiği kaydedildi.   Görüşmede Trump'ın, Yunanistan ve Türkiye'nin farklılıkların tek çözüm yolu olan diyaloğa bağlı kalması gerektiğini bir kez daha vurguladığı belirtildi.   ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam geç saatlerde bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Doğu Akdeniz'deki gerginlik nedeniyle Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile yaptığı telefon görüşmesinde diyalog çağrısında bulundu.

Görüşmeyle ilgili olarak Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Judd Deere tarafından yapılan açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın bugün Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirtti.

 

Yapılan görüşmede Başkan Trump'ın NATO müttefikleri Türkiye ve Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'de artan tansiyondan dolayı endişeli olduğunu bildirdiği kaydedildi.

 

Görüşmede Trump'ın, Yunanistan ve Türkiye'nin farklılıkların tek çözüm yolu olan diyaloğa bağlı kalması gerektiğini bir kez daha vurguladığı belirtildi.

 

ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam geç saatlerde bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.