Silahlanıp polislerin yolunu kesiyorlar

24.08.2020 - 18:01, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1099+ kez okundu.
 

Silahlanıp polislerin yolunu kesiyorlar

ABD'nin Wisconsin eyaletine bağlı Kenosha kentinde polislerin "Jacob Blake" adlı siyahi bir kişiyi vurmasının ardından ortalık karıştı. Tansiyonun giderek yükseldiği kentte sokaklar ve caddeler ateşe verildi. Silahlanan bazı protestocular ise bir polis aracının önünü kesti.

"George Floyd" olayının ardından ABD'de yine bir polis vahşeti yaşandı. ABD'nin Wisconsin eyaletinin Kenosha kentinde polisler "Jacob Blake" adlı bir siyahiyi arkadan vurarak ağır yaraladı. Olayın yayılmasının ardından binlerce kişi sokaklara dökülerek polis şiddetini protesto etti. Artan gerilim sonrası kentte gece sokağa çıkma yasağının ilan edildiği bildirildi. Polislerin yolunu kestiler Otomatik silahlarla sokaklara çıkan bazı protestocular polis araçlarının yolunu kesti. Tansiyonun giderek yükseldiği kentte sokaklar adeta savaş alanına döndü. Şehirde çok sayıda yağma ve silahlı soygun girşimleri yaşanırken protestocular alevli barikatlarla yolları kapadı. Yerel basın, polisin gelen ihbarlara cevap vermeye çalıştığını, ancak şehirdeki şiddetin ortasında polise taş, tuğla ve molotof kokteyli atıldığını bildiriyor. Ne olmuştu? Kenosha kentinde Pazar günü meydana gelen olayda 29 yaşındaki "Jacob Blake" adlı siyahi bir kişi polisler tarafından yakın mesafeden en az 7 kurşunla vuruldu. Hastaneye kaldırılan siyahi adamın durumunun ağır olduğu belirtildi.
ABD'nin Wisconsin eyaletine bağlı Kenosha kentinde polislerin "Jacob Blake" adlı siyahi bir kişiyi vurmasının ardından ortalık karıştı. Tansiyonun giderek yükseldiği kentte sokaklar ve caddeler ateşe verildi. Silahlanan bazı protestocular ise bir polis aracının önünü kesti.

"George Floyd" olayının ardından ABD'de yine bir polis vahşeti yaşandı. ABD'nin Wisconsin eyaletinin Kenosha kentinde polisler "Jacob Blake" adlı bir siyahiyi arkadan vurarak ağır yaraladı. Olayın yayılmasının ardından binlerce kişi sokaklara dökülerek polis şiddetini protesto etti. Artan gerilim sonrası kentte gece sokağa çıkma yasağının ilan edildiği bildirildi.

Polislerin yolunu kestiler
Otomatik silahlarla sokaklara çıkan bazı protestocular polis araçlarının yolunu kesti. Tansiyonun giderek yükseldiği kentte sokaklar adeta savaş alanına döndü.

Şehirde çok sayıda yağma ve silahlı soygun girşimleri yaşanırken protestocular alevli barikatlarla yolları kapadı. Yerel basın, polisin gelen ihbarlara cevap vermeye çalıştığını, ancak şehirdeki şiddetin ortasında polise taş, tuğla ve molotof kokteyli atıldığını bildiriyor.

Ne olmuştu?
Kenosha kentinde Pazar günü meydana gelen olayda 29 yaşındaki "Jacob Blake" adlı siyahi bir kişi polisler tarafından yakın mesafeden en az 7 kurşunla vuruldu. Hastaneye kaldırılan siyahi adamın durumunun ağır olduğu belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.