17 yaşındaki kızı öldürüp başında halay çektiler

24.07.2020 - 11:00, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2368+ kez okundu.
 

17 yaşındaki kızı öldürüp başında halay çektiler

Gazeteci Gaffar Yakınca, DHKP-C'nin öldürdüğü ve başında halay çektiği 17 yaşındaki kızı hatırlatarak, "Hiçbir provokasyon fırsatını kaçırmıyorlar" ifadesini kullandı.

Pınar Gültekin’in vahşice öldürülmesi, Türkiye’nin kanayan yarası haline gelen kadın cinayetlerini tekrar gündeme taşıdı. Ne var ki; akılcı çözüm üretmek yerine konuyu politize ederek sadece muhafazakar siyasi çevrelere muhalefet edebilmek için İstanbul Sözleşmesi’ni diline dolayan feminist çevreler, ikiyüzlü açıklamalarda bulunarak kendileriyle çelişiyor. Her konuyu AK Parti hükümetine bağlayan feministler, kendilerini destekleyen çevrelerin işledikleri kadın cinayetlerine seslerini çıkarmıyor. Bu konuya dikkat çeken Yazar Aytekin Yılmaz ve Aydınlık yazarı Gaffar Yakınca, Twitter hesaplarından dikkat çeken paylaşımlarda bulundular. Aytekin Yılmaz, “Kadın cinayetleri politiktir, o halde bunun bir belgesi olmalıdır. İşte o belge.. PKK ve DHKP-C li kadınlar, hapishane koğuşlarında kendi yoldaşlarını öldürdüler ve bu cinayetlerin üstünü örttüler. 25 yıldır bu kadınları savunan kimse yok! Neden?” ifadelerini kullanarak, öldürülen kadınların isimlerini paylaştı. Yılmaz’ın bu mesajını alıntılayan Gaffar Yakınca, “PKK ve DHKP-C yörüngesindeki "feminist" örgütler dünden beri ortalardalar. Bu örgütlerin işlediği kadın cinayetlerinin küçük bir kısmını anımsayalım mı?” mesajını paylaştı. Yakınca, “Kadın katili örgütler hiçbir provokasyon fırsatını kaçırmıyorlar. Tarih 21 Ağustos 1994. 17 yaşındaki Şimel Aydın, Bayrampaşa Cezaevinde DHKP-C tarafından işkence yapılarak öldürüldü. Şimel'in katilleri onu öldürdükten sonra cesedi başında halay çekerek kutlama yaptılar” diye yazdı.
Gazeteci Gaffar Yakınca, DHKP-C'nin öldürdüğü ve başında halay çektiği 17 yaşındaki kızı hatırlatarak, "Hiçbir provokasyon fırsatını kaçırmıyorlar" ifadesini kullandı.

Pınar Gültekin’in vahşice öldürülmesi, Türkiye’nin kanayan yarası haline gelen kadın cinayetlerini tekrar gündeme taşıdı. Ne var ki; akılcı çözüm üretmek yerine konuyu politize ederek sadece muhafazakar siyasi çevrelere muhalefet edebilmek için İstanbul Sözleşmesi’ni diline dolayan feminist çevreler, ikiyüzlü açıklamalarda bulunarak kendileriyle çelişiyor.

Her konuyu AK Parti hükümetine bağlayan feministler, kendilerini destekleyen çevrelerin işledikleri kadın cinayetlerine seslerini çıkarmıyor.

Bu konuya dikkat çeken Yazar Aytekin Yılmaz ve Aydınlık yazarı Gaffar Yakınca, Twitter hesaplarından dikkat çeken paylaşımlarda bulundular.

Aytekin Yılmaz, “Kadın cinayetleri politiktir, o halde bunun bir belgesi olmalıdır. İşte o belge.. PKK ve DHKP-C li kadınlar, hapishane koğuşlarında kendi yoldaşlarını öldürdüler ve bu cinayetlerin üstünü örttüler. 25 yıldır bu kadınları savunan kimse yok! Neden?” ifadelerini kullanarak, öldürülen kadınların isimlerini paylaştı.

Yılmaz’ın bu mesajını alıntılayan Gaffar Yakınca, “PKK ve DHKP-C yörüngesindeki "feminist" örgütler dünden beri ortalardalar. Bu örgütlerin işlediği kadın cinayetlerinin küçük bir kısmını anımsayalım mı?” mesajını paylaştı.

Yakınca, “Kadın katili örgütler hiçbir provokasyon fırsatını kaçırmıyorlar. Tarih 21 Ağustos 1994. 17 yaşındaki Şimel Aydın, Bayrampaşa Cezaevinde DHKP-C tarafından işkence yapılarak öldürüldü. Şimel'in katilleri onu öldürdükten sonra cesedi başında halay çekerek kutlama yaptılar” diye yazdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.