Ege 5.5 ile sarsıldı

GÜNDEM 26.06.2020 - 11:15, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1616+ kez okundu.
 

Ege 5.5 ile sarsıldı

Ege'de yaşanan deprem panik yaratı! AFAD, saat 10.21'de merkez üssü Manisa'nın Saruhanlı ilçesi olan 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Deprem İzmir ve diğer Ege illerinde de paniğe sebep oldu. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz; son dakika açıklamasında şimdiye kadar bir hasar ihbarı olmadığını ifade etti.

AFAD'ın yaptığı son dakika açıklamasına göre Manisa'da şiddetli bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Saruhanlı olarak belirlenen depremin 5.5 büyüklüğünde olduğu belirtildi. Manisa'da yaşanan deprem İzmir ve İstanbul'da da hissedildi. Kısa süreli bir panik yaşan vatandaşlar depremin korkusu ile kendisini sokağa attı. Manisa'daki depremin ardından İstanbul'da yaşayan vatandaşlarda sosyal medyadan sallantıyı net bir şekilde htiklerini dile getirdi. Depremin şiddeti 5.5 olarak açıklandı. Deprem sadece Manisa'da değil İzmir, Bodrum, Balıkesir ve İstanbul gibi yerlerde de hissedildi. İzmir - Manisa depremi son günlerde geçirdiğimiz 3. deprem oldu. Bingöl ve Van'dan sonra üçüncü deprem yaşandı. MANİSA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, "Şu ana kadar valiliğimize intikal eden bir hasar ihbarı gelmedi." dedi.   BAKAN SÜLEYMAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA Bakan Soylu, " Merkez üssü Manisa Saruhanlı, büyüklüğü 5.5 olan depremde Saruhanlı merkezde yapılan taramalarda şu ana kadar herhangi bir hasar tespiti ve ihbarı gelmemiştir. Kırsal taramalar devam etmektedir. Manisa Valiliğimiz ve AFAD kamuoyunu bilgilendirmeye devam edecektir." dedi.   AKHİSAR BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, ''İlk tespitlere göre yıkım gözükmüyor'' dedi. Ancak ulaşamadıkları yerlerin de olduğunu belirtti.   ÇOK SAYIDA İLDE HİSSEDİLDİ Manisa merkezli deprem, İzmir, Bursa, Balıkesir, Aydın, İstanbul, Kütahya ve bölgedeki birçok ilde hissedildi. Deprem nedeniyle bazı vatandaşlar binaları panikle terk ederken, kimileri de telefonla yakınlarını aradı.
Ege'de yaşanan deprem panik yaratı! AFAD, saat 10.21'de merkez üssü Manisa'nın Saruhanlı ilçesi olan 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Deprem İzmir ve diğer Ege illerinde de paniğe sebep oldu. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz; son dakika açıklamasında şimdiye kadar bir hasar ihbarı olmadığını ifade etti.

AFAD'ın yaptığı son dakika açıklamasına göre Manisa'da şiddetli bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Saruhanlı olarak belirlenen depremin 5.5 büyüklüğünde olduğu belirtildi. Manisa'da yaşanan deprem İzmir ve İstanbul'da da hissedildi. Kısa süreli bir panik yaşan vatandaşlar depremin korkusu ile kendisini sokağa attı. Manisa'daki depremin ardından İstanbul'da yaşayan vatandaşlarda sosyal medyadan sallantıyı net bir şekilde htiklerini dile getirdi.

Depremin şiddeti 5.5 olarak açıklandı. Deprem sadece Manisa'da değil İzmir, Bodrum, Balıkesir ve İstanbul gibi yerlerde de hissedildi. İzmir - Manisa depremi son günlerde geçirdiğimiz 3. deprem oldu. Bingöl ve Van'dan sonra üçüncü deprem yaşandı.



MANİSA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA
Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, "Şu ana kadar valiliğimize intikal eden bir hasar ihbarı gelmedi." dedi.

 

BAKAN SÜLEYMAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA
Bakan Soylu, " Merkez üssü Manisa Saruhanlı, büyüklüğü 5.5 olan depremde Saruhanlı merkezde yapılan taramalarda şu ana kadar herhangi bir hasar tespiti ve ihbarı gelmemiştir. Kırsal taramalar devam etmektedir. Manisa Valiliğimiz ve AFAD kamuoyunu bilgilendirmeye devam edecektir." dedi.

 

AKHİSAR BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA
Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, ''İlk tespitlere göre yıkım gözükmüyor'' dedi. Ancak ulaşamadıkları yerlerin de olduğunu belirtti.

 

ÇOK SAYIDA İLDE HİSSEDİLDİ
Manisa merkezli deprem, İzmir, Bursa, Balıkesir, Aydın, İstanbul, Kütahya ve bölgedeki birçok ilde hissedildi.

Deprem nedeniyle bazı vatandaşlar binaları panikle terk ederken, kimileri de telefonla yakınlarını aradı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.