İçimiz de hala Atatürk Müze haline getirdi ve öyle kalmalı diyen Ataistler var

08.06.2020 - 14:05, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2244+ kez okundu.
 

İçimiz de hala Atatürk Müze haline getirdi ve öyle kalmalı diyen Ataistler var

Ayasofya'nın Atatürk döneminde müze yapıldığını ifade eden Orhan Bursalı, statünün değiştirilmesinin doğru olmayacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya'nın müze statüsünden çıkarılarak camiye dönüştürülmesi için kurmaylarına talimat verdi. Bu talimat, Ayasofya konusundaki tartışmaların da fitilini ateşledi. Habertürk canlı yayınında, Ayasofya konusunda verilecek karar masaya yatırıldı. Cumhuriyet gazetesi yazarı ataist Orhan Bursalı, Ayasofya'nın müze olarak kalması gerektiğini savundu. ATATÜRK DÖNEMİNDE MÜZEYE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ Bursalı, "Bir hoşgörü olarak saygının bir simgesi olarak Ayasofya, Atatürk döneminde müzeye dönüştürüldü. Bugüne kadar da bu değişmedi, hep müze olarak kaldı.
Ayasofya'nın Atatürk döneminde müze yapıldığını ifade eden Orhan Bursalı, statünün değiştirilmesinin doğru olmayacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya'nın müze statüsünden çıkarılarak camiye dönüştürülmesi için kurmaylarına talimat verdi.

Bu talimat, Ayasofya konusundaki tartışmaların da fitilini ateşledi.

Habertürk canlı yayınında, Ayasofya konusunda verilecek karar masaya yatırıldı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı ataist Orhan Bursalı, Ayasofya'nın müze olarak kalması gerektiğini savundu.

ATATÜRK DÖNEMİNDE MÜZEYE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
Bursalı, "Bir hoşgörü olarak saygının bir simgesi olarak Ayasofya, Atatürk döneminde müzeye dönüştürüldü. Bugüne kadar da bu değişmedi, hep müze olarak kaldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.