Cüneyt Özdemir, çok büyük olayların yaşanmaya başladığını söyledi.

GÜNDEM 27.05.2020 - 17:38, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1353+ kez okundu.
 

Cüneyt Özdemir, çok büyük olayların yaşanmaya başladığını söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Minneapolis eyaletinde, siyahi Geroge Floyd'un polis ekipleri tarafından boğularak öldürülmesi ülkeyi karıştırdı. ABD'de yaşayan gazeteci Cüneyt Özdemir, çok büyük olayların yaşanmaya başladığını söyledi.

ABD'nin Minneapolis cinayetinde dört polis memuru, siyahi bir kişiyi gözaltına alırken boğarak öldürdü.     George Floyd isimli kişinin ölümünün ardından dört polisin işine son verildiği belirtilirken, binlerce kişi sokağa çıkarak gösteri düzenledi.     Polis ve göstericiler arasındaki çatışmaların gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdüğü belirtildi.     Bölgeye hakim olan gazeteci Cüneyt Özdemir, ülkeyi çok büyük bir fırtınanın beklediğini söyledi.     İşte Özdemir'in o açıklamaları:     "ABD'de çok büyük bir fırtına geliyor... Dün bir siyahinin kameralar önünde bir beyaz polis tarafından boynuna basarak öldürülmesinin etkisi çok ama çok büyük olacağa benziyor.     Sokaklarda protestolar var. Sosyal medya kopmuş durumda... Ortalık çok ama çok karışacağa benziyor"     Olayın ardından Minneapolis'te çok sayıda kişi sokaklara inerek polis araçlarını taşladı. Polisin göstericiler göz yaşartıcı gaz kullanarak dağıtmaya çalışırken, gösterilerin gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdüğü ifade edildi.     Yoldan geçenlerin çektiği ve sosyal medyada paylaşılan video kaydında, beyaz polisin yere yatırdığı 40 yaşını aşkın Floyd'un boynuna dizini basarak, diğer ekipleri beklediği görülüyor.     Görüntülerde siyahi adamın, yerde defalarca "Lütfen, nefes alamıyorum, lütfen" şeklinde dakikalarca yalvardığı, bir süre sonra ise hareketsiz kaldığı yer alıyor.     Etrafta toplanan vatandaşlar, siyahi adamın yalvarmalarına rağmen boynundan dizini çekmeyen polise tepkilerini artırırken, bir süre sonra gelen acil sağlık ekipleri yerde hareketsiz yatan kişiyi ambulansa alarak hastaneye kaldırdı. Floyd’un gözaltına alınma şekline tepki gösteren Belediye Başkanı Frey, Facebook hesabından siyahi toplumundan özür dileyerek "Amerika’da siyahi olmanın cezası, ölüm olmamalı." ifadesini paylaşmıştı.  
Amerika Birleşik Devletleri'nin Minneapolis eyaletinde, siyahi Geroge Floyd'un polis ekipleri tarafından boğularak öldürülmesi ülkeyi karıştırdı. ABD'de yaşayan gazeteci Cüneyt Özdemir, çok büyük olayların yaşanmaya başladığını söyledi.

ABD'nin Minneapolis cinayetinde dört polis memuru, siyahi bir kişiyi gözaltına alırken boğarak öldürdü.

   
George Floyd isimli kişinin ölümünün ardından dört polisin işine son verildiği belirtilirken, binlerce kişi sokağa çıkarak gösteri düzenledi.

   
Polis ve göstericiler arasındaki çatışmaların gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdüğü belirtildi.

   
Bölgeye hakim olan gazeteci Cüneyt Özdemir, ülkeyi çok büyük bir fırtınanın beklediğini söyledi.

   
İşte Özdemir'in o açıklamaları:

   
"ABD'de çok büyük bir fırtına geliyor... Dün bir siyahinin kameralar önünde bir beyaz polis tarafından boynuna basarak öldürülmesinin etkisi çok ama çok büyük olacağa benziyor.

   
Sokaklarda protestolar var. Sosyal medya kopmuş durumda... Ortalık çok ama çok karışacağa benziyor"

   
Olayın ardından Minneapolis'te çok sayıda kişi sokaklara inerek polis araçlarını taşladı. Polisin göstericiler göz yaşartıcı gaz kullanarak dağıtmaya çalışırken, gösterilerin gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdüğü ifade edildi.

   
Yoldan geçenlerin çektiği ve sosyal medyada paylaşılan video kaydında, beyaz polisin yere yatırdığı 40 yaşını aşkın Floyd'un boynuna dizini basarak, diğer ekipleri beklediği görülüyor.

   
Görüntülerde siyahi adamın, yerde defalarca "Lütfen, nefes alamıyorum, lütfen" şeklinde dakikalarca yalvardığı, bir süre sonra ise hareketsiz kaldığı yer alıyor.

   
Etrafta toplanan vatandaşlar, siyahi adamın yalvarmalarına rağmen boynundan dizini çekmeyen polise tepkilerini artırırken, bir süre sonra gelen acil sağlık ekipleri yerde hareketsiz yatan kişiyi ambulansa alarak hastaneye kaldırdı.


Floyd’un gözaltına alınma şekline tepki gösteren Belediye Başkanı Frey, Facebook hesabından siyahi toplumundan özür dileyerek "Amerika’da siyahi olmanın cezası, ölüm olmamalı." ifadesini paylaşmıştı.

 

Foto - Olayın ardından Minneapolis'te çok sayıda kişi sokaklara inerek polis araçlarını taşladı. Polisin göstericiler göz yaşartıcı gaz kullanarak dağıtmaya çalışırken, gösterilerin gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdüğü ifade edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.