Resmen yasalarla alay ediyor

14.05.2020 - 11:26, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1862+ kez okundu.
 

Resmen yasalarla alay ediyor

Bodrum'da 3 yıl önce 4.6 milyon liraya aldığı denize sıfır villaya kaçak eklentiler yapan 'bidon kafa' lakaplı Yılmaz Özdil, eleştirilere akıl almaz bir cevapla karşılık verdi. Özdil linç kampanyasına uğradığını iddia ederek kaçak villa için "alt tarafı 2 oda 1 salon yazlık" ifadesini kullandı.

Bodrum'un Bitez Mahallesi’nde yazar Yılmaz Özdil eşi Hülya Özdil, 2 Mayıs 2017'de Aktur A.Ş.'den 4.6 milyon liraya villa satın aldı. Yapı, yürürlükte olan imar planında, 'ticaret alanı' sınırları içinde kalıyordu. Kaçak yapılaşmayı İmar Barışı ile aştı Bodrum Belediyesi yapıya ilk olarak Hülya Özdil adına 'ofis ve iş yeri- iki bağımsız bölüm-142.5 metrekare' olmak üzere yapı ruhsatı tanzim ederek bir süre sonra yapı kullanım izin belgesi verdi. Ticari alan vasfını villaya çevirdi İmar planlarında ticari alan vasfında olan yapıyı, Özdil ailesi villaya çevirdi. Yapı ruhsatının tek katlı iki adet bitişik ofis ünitesi için düzenlendiği, ancak 142.5 metrekare iskanlı yapıya; depo, jeneratör odası, bodrum kat ilavesi yapıldığı anlaşıldı. 310 metrekare haline gelen villa için Özdil ailesi, 31 Aralık 2017 tarihine kadar olan yapıları kapsayan İmar Barışı'na başvurdu. İmar Barışı'ndan sonra 45 metrekare daha taştı Ancak İmar Barışı sonrasında da kaçak yapılaşmaya devam edildiği, 2018 yılında kaçak olarak 45 metrekarelik teras ve müştemilat yapıldığı belirlendi. Yıkım 1 aylığına durduruldu Özdil'in avukatının itirazı üzerine Muğla 1'inci İdare Mahkemesi'nce 1 aylık yürütmeyi durdurma kararı alındı. Vicdanı rahatmış Hedefteki Yılmaz Özdil, günler sonra eleştirilere "Vicdanı olan herkes biliyor" başlıklı yazısında yanıt verdi.
Bodrum'da 3 yıl önce 4.6 milyon liraya aldığı denize sıfır villaya kaçak eklentiler yapan 'bidon kafa' lakaplı Yılmaz Özdil, eleştirilere akıl almaz bir cevapla karşılık verdi. Özdil linç kampanyasına uğradığını iddia ederek kaçak villa için "alt tarafı 2 oda 1 salon yazlık" ifadesini kullandı.

Bodrum'un Bitez Mahallesi’nde yazar Yılmaz Özdil eşi Hülya Özdil, 2 Mayıs 2017'de Aktur A.Ş.'den 4.6 milyon liraya villa satın aldı. Yapı, yürürlükte olan imar planında, 'ticaret alanı' sınırları içinde kalıyordu.

Kaçak yapılaşmayı İmar Barışı ile aştı
Bodrum Belediyesi yapıya ilk olarak Hülya Özdil adına 'ofis ve iş yeri- iki bağımsız bölüm-142.5 metrekare' olmak üzere yapı ruhsatı tanzim ederek bir süre sonra yapı kullanım izin belgesi verdi.

Ticari alan vasfını villaya çevirdi
İmar planlarında ticari alan vasfında olan yapıyı, Özdil ailesi villaya çevirdi. Yapı ruhsatının tek katlı iki adet bitişik ofis ünitesi için düzenlendiği, ancak 142.5 metrekare iskanlı yapıya; depo, jeneratör odası, bodrum kat ilavesi yapıldığı anlaşıldı. 310 metrekare haline gelen villa için Özdil ailesi, 31 Aralık 2017 tarihine kadar olan yapıları kapsayan İmar Barışı'na başvurdu.

İmar Barışı'ndan sonra 45 metrekare daha taştı
Ancak İmar Barışı sonrasında da kaçak yapılaşmaya devam edildiği, 2018 yılında kaçak olarak 45 metrekarelik teras ve müştemilat yapıldığı belirlendi.

Yıkım 1 aylığına durduruldu
Özdil'in avukatının itirazı üzerine Muğla 1'inci İdare Mahkemesi'nce 1 aylık yürütmeyi durdurma kararı alındı.

Vicdanı rahatmış
Hedefteki Yılmaz Özdil, günler sonra eleştirilere "Vicdanı olan herkes biliyor" başlıklı yazısında yanıt verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.