3 yaşındaki minik, koronavirüs mücadelesinde sağlığına kavuştu

GÜNDEM 21.04.2020 - 13:11, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1083+ kez okundu.
 

3 yaşındaki minik, koronavirüs mücadelesinde sağlığına kavuştu

Hatay’da pozitif çıkan koronavirüs testi sonrası tedavi altına alınan 3 yaşındaki Özbek asıllı Türk vatandaşı çocuk, virüse karşı yürüttüğü mücadelede sağlığına kavuşarak alkışlar eşliğinde hastaneden taburcu oldu.

Hatay'da 15 gün süren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) mücadelesinin ardından sağlığına kavuşan 3 yaşındaki Özbek asıllı Türk vatandaşı çocuk, hastaneden alkışlarla uğurlandı.   Yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle getirildi Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine yüksek ateş ve öksürük şikayeti bulunduğu için getirilen E.B'nin Kovid-19 testi pozitif çıktı. Hastanede salgın için ayrılmış bölümde tedaviye alınan küçük E.B, 15 günlük tedaviyle hastalığını yenmeyi başardı.   “Türkiye, dünyaya örnek teşkil edecek önlem aldı” Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem El, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de, dünyaya örnek teşkil edecek şekilde tedbirler alındığını ve bilimsel araştırmalarla Kovid-19'la mücadele edildiğini söyledi.   3 yaşındaki miniğin solunum sıkıntısı vardı E.B'nin de Kovid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından tedaviye alındığını belirten El, şöyle devam etti: "Küçük hastamızın ilk olarak solum sıkıntıları mevcuttu. 3 gün kadar solunum desteğine ihtiyacı oldu ancak tedavilerimize çok hızlı yanıt verdi. Önlem amaçlı hastanın ailesinin diğer üyelerinin de taramalarını yaptık. Bu testlerimiz negatif çıktı. 15 günlük tedavinin ardından hastamızı evine göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz." Çiğdem El, 4 hafta boyunca çocuğu izlemeye alacaklarını ve aileyle iletişim halinde bulunacaklarını dile getirerek, "Bu konuda aileye gerekli eğitimleri verdik ve her türlü tedbiri aldık." ifadesini kullandı.   Küçük çocuğun ailesi mutluluk yaşıyor Baba A.N.B, tedavisi tamamlanan oğluna 15 günlük ayrılığın ardından kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Oğlunda gözlemlediği yüksek ateş ve öksürük nedeniyle hastaneye başvurduklarını anlatan A.N.B, "Kovid-19 testinin pozitif çıkmasıyla büyük üzüntü duyduk. Çok şükür evladımız sağlığına kavuştu. Bize de alacağımız tedbirlerle alakalı eğitimler verdiler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyoruz." diye konuştu. Küçük E.B, hastane çalışanlarının alkışlarıyla babasına teslim edilip evine uğurlandı.
Hatay’da pozitif çıkan koronavirüs testi sonrası tedavi altına alınan 3 yaşındaki Özbek asıllı Türk vatandaşı çocuk, virüse karşı yürüttüğü mücadelede sağlığına kavuşarak alkışlar eşliğinde hastaneden taburcu oldu.

Hatay'da 15 gün süren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) mücadelesinin ardından sağlığına kavuşan 3 yaşındaki Özbek asıllı Türk vatandaşı çocuk, hastaneden alkışlarla uğurlandı.

 

Yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle getirildi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine yüksek ateş ve öksürük şikayeti bulunduğu için getirilen E.B'nin Kovid-19 testi pozitif çıktı.

Hastanede salgın için ayrılmış bölümde tedaviye alınan küçük E.B, 15 günlük tedaviyle hastalığını yenmeyi başardı.

 

“Türkiye, dünyaya örnek teşkil edecek önlem aldı”

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem El, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de, dünyaya örnek teşkil edecek şekilde tedbirler alındığını ve bilimsel araştırmalarla Kovid-19'la mücadele edildiğini söyledi.

 

3 yaşındaki miniğin solunum sıkıntısı vardı

E.B'nin de Kovid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından tedaviye alındığını belirten El, şöyle devam etti:

"Küçük hastamızın ilk olarak solum sıkıntıları mevcuttu. 3 gün kadar solunum desteğine ihtiyacı oldu ancak tedavilerimize çok hızlı yanıt verdi. Önlem amaçlı hastanın ailesinin diğer üyelerinin de taramalarını yaptık. Bu testlerimiz negatif çıktı. 15 günlük tedavinin ardından hastamızı evine göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz."

Çiğdem El, 4 hafta boyunca çocuğu izlemeye alacaklarını ve aileyle iletişim halinde bulunacaklarını dile getirerek, "Bu konuda aileye gerekli eğitimleri verdik ve her türlü tedbiri aldık." ifadesini kullandı.

 

Küçük çocuğun ailesi mutluluk yaşıyor

Baba A.N.B, tedavisi tamamlanan oğluna 15 günlük ayrılığın ardından kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Oğlunda gözlemlediği yüksek ateş ve öksürük nedeniyle hastaneye başvurduklarını anlatan A.N.B, "Kovid-19 testinin pozitif çıkmasıyla büyük üzüntü duyduk. Çok şükür evladımız sağlığına kavuştu. Bize de alacağımız tedbirlerle alakalı eğitimler verdiler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Küçük E.B, hastane çalışanlarının alkışlarıyla babasına teslim edilip evine uğurlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.