Hindistan'da korona göçü

GÜNDEM 22.03.2020 - 11:33, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2158+ kez okundu.
 

Hindistan'da korona göçü

Binlerce kişi, sokağa çıkma yasağı hayata geçmeden önce tren istasyonuna akın etti.

Hindistan'da koronavirüs tedbirleri kapsamında 22 Mart'tan itibaren ülke çapında "gönüllü sokağa çıkma yasağı" uygulanması kararlaştırıldı. Koronavirüsün yayılmasını önlemek için halkın evlerinden çıkmamaları yönünde uyarılar yapılacak. Toplu taşıma askıya alınacak. Ayrıca, ülkede temel ihtiyaç malzemelerinin satıldığı mağazalar hariç tüm alışveriş mağazaları da kapatılacak.   TREN İSTASYONUNDA İZDİHAM Dünyanın en kalabalık nüfuslu ikinci ülkesi olan Hindistan'ın Maharashtra eyaletinde paniğe kapılan binlerce kişi, yasak hayata geçmeden eyaleti terk etmek için tren istasyonlarına akın etti. Farklı bölgelerden istasyona gelen işçiler ile aileleri, trene binmek için birbirleriyle kıyasıya yarışırken, ortaya izdiham manzaraları çıktı. Hindistan'da 284 vaka görülürken, 4 kişi hayatını kaybetti.
Binlerce kişi, sokağa çıkma yasağı hayata geçmeden önce tren istasyonuna akın etti.

Hindistan'da koronavirüs tedbirleri kapsamında 22 Mart'tan itibaren ülke çapında "gönüllü sokağa çıkma yasağı" uygulanması kararlaştırıldı.

Koronavirüsün yayılmasını önlemek için halkın evlerinden çıkmamaları yönünde uyarılar yapılacak. Toplu taşıma askıya alınacak.

Ayrıca, ülkede temel ihtiyaç malzemelerinin satıldığı mağazalar hariç tüm alışveriş mağazaları da kapatılacak.

 

TREN İSTASYONUNDA İZDİHAM
Dünyanın en kalabalık nüfuslu ikinci ülkesi olan Hindistan'ın Maharashtra eyaletinde paniğe kapılan binlerce kişi, yasak hayata geçmeden eyaleti terk etmek için tren istasyonlarına akın etti.

Farklı bölgelerden istasyona gelen işçiler ile aileleri, trene binmek için birbirleriyle kıyasıya yarışırken, ortaya izdiham manzaraları çıktı.

Hindistan'da 284 vaka görülürken, 4 kişi hayatını kaybetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.