Yunan'dan Zerre Kadar Farkları Kalmadı!

19.09.2021 - 12:26, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2015+ kez okundu.
 

Yunan'dan Zerre Kadar Farkları Kalmadı!

AK Parti'yi eleştirmek için kantarın topuzunu kaçırıp Türkiye düşmanlığı yapan CHP bu kez Mavi Vatan'a dil uzattı. CHP Grup Sözcüsü Ünal Çeviköz, Yunanları aratmayacak sözler sarf etti.

CHP Grup Sözcüsü Ünal Çeviköz'den Mavi Vatan hususunda skandal sözler geldi. Çeviköz, yaptığı açıklamada Türkiye'nin devletler hukuku tarafından tanınan, üzerinde egemenlik hakkı kullanabileceği deniz yetki alanları anlamına gelen 'Mavi Vatan' kavramını hedef aldı. "Mavi Vatan'ın tarifine baktığınız bu aslında zaman egemenlik haklarının ötesinde alanı kapsayan ve bu şekilde egemenliğin daha geniş bir alana yayılmasını öngören bir kavram." ifadesini kullanan Çeviköz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mavi Vatan diye bu 200 mile kadar uzanan alanı da kendi egemenlik alanınız olarak görürseniz, o zaman saldırgan ve yayılmacı bir algı yaratırsınız."
AK Parti'yi eleştirmek için kantarın topuzunu kaçırıp Türkiye düşmanlığı yapan CHP bu kez Mavi Vatan'a dil uzattı. CHP Grup Sözcüsü Ünal Çeviköz, Yunanları aratmayacak sözler sarf etti.

CHP Grup Sözcüsü Ünal Çeviköz'den Mavi Vatan hususunda skandal sözler geldi.

Çeviköz, yaptığı açıklamada Türkiye'nin devletler hukuku tarafından tanınan, üzerinde egemenlik hakkı kullanabileceği deniz yetki alanları anlamına gelen 'Mavi Vatan' kavramını hedef aldı.

"Mavi Vatan'ın tarifine baktığınız bu aslında zaman egemenlik haklarının ötesinde alanı kapsayan ve bu şekilde egemenliğin daha geniş bir alana yayılmasını öngören bir kavram." ifadesini kullanan Çeviköz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mavi Vatan diye bu 200 mile kadar uzanan alanı da kendi egemenlik alanınız olarak görürseniz, o zaman saldırgan ve yayılmacı bir algı yaratırsınız."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.