Türkiyeye kazandırılan en güzel HEYKEL'lerden sadece biri

GÜNDEM 07.05.2021 - 12:18, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2098+ kez okundu.
 

Türkiyeye kazandırılan en güzel HEYKEL'lerden sadece biri

Konya-Antalya arasını 2 saat 15 dakikaya düşürecek güzergahta yapımı süren ve Türkiye'nin prestijli projelerinden biri olarak gösterilen Eğiste Viyadüğü'nde köprü imalatının yarısı tamamlandı.

Konya'da Toros Dağları üzerine yapımı devam eden Eğiste Viyadüğü'nde köprü üst yapı imalatının neredeyse yüzde 50’si tamamlandı. Türkiye'nin prestijli projelerinden biri olarak gösterilen Eğiste Viyadüğü, Konya ile Antalya'yı birbirine bağlayacak. Konya-Hadim-Taşkent ile Karaman'ın Sarıveliler-Başyayla-Ermenek ilçelerini birbirine bağlayan Hadim Devlet Yolu'nda yapılan viyadüğün son hali görüntülendi.   MESAFE 4 BİN 400 METRE KISALACAK 2022 yılı içerisinde tamamlanması hedeflenen Hadim Devlet Yolu'nun Eğiste Deresi geçişinde halihazırda kullanılan yolda yapımı devam eden viyadük, 4 bin 400 metre uzunluğundaki kesiminin yüzde 8 olan boyuna eğimini yüzde 2,30 mertebesine düşürecek. Böylelikle dik yokuş ve keskin virajla aşılan Eğiste Deresi'nde ulaşımı önemli ölçüde rahatlatacak proje ile mesafe 4 bin 400 metre kısalacak.     TÜRKİYE'NİN EN YÜKSEK AYAKLI KÖPRÜSÜ Viyadük, 12,50 metre gabarili çift yol platformunda inşa edilerek duble gidiş-geliş yol özelliğiyle faaliyet gösterecek. 42 ile 166 metrelik 8 orta ayak üzerinde inşa edilecek viyadük, bu özelliğiyle "Türkiye'nin en yüksek ayaklı köprüsü" olacak.     KONYA-ANTALYA ARASI 2 SAAT 15 DAKİKAYA DÜŞECEK Viyadük inşaatı bölgede heyecan yaratırken, bitmesi halinde Konya-Antalya arasını 2 saat 15 dakikaya düşürecek. Bu viyadüğü kullananlar hem zamandan hem de yakıttan tasarruf sağlamış olacak.
Konya-Antalya arasını 2 saat 15 dakikaya düşürecek güzergahta yapımı süren ve Türkiye'nin prestijli projelerinden biri olarak gösterilen Eğiste Viyadüğü'nde köprü imalatının yarısı tamamlandı.

Konya'da Toros Dağları üzerine yapımı devam eden Eğiste Viyadüğü'nde köprü üst yapı imalatının neredeyse yüzde 50’si tamamlandı.

Türkiye'nin prestijli projelerinden biri olarak gösterilen Eğiste Viyadüğü, Konya ile Antalya'yı birbirine bağlayacak.

Konya-Hadim-Taşkent ile Karaman'ın Sarıveliler-Başyayla-Ermenek ilçelerini birbirine bağlayan Hadim Devlet Yolu'nda yapılan viyadüğün son hali görüntülendi.

 

MESAFE 4 BİN 400 METRE KISALACAK
2022 yılı içerisinde tamamlanması hedeflenen Hadim Devlet Yolu'nun Eğiste Deresi geçişinde halihazırda kullanılan yolda yapımı devam eden viyadük, 4 bin 400 metre uzunluğundaki kesiminin yüzde 8 olan boyuna eğimini yüzde 2,30 mertebesine düşürecek.

Böylelikle dik yokuş ve keskin virajla aşılan Eğiste Deresi'nde ulaşımı önemli ölçüde rahatlatacak proje ile mesafe 4 bin 400 metre kısalacak.

 

 

TÜRKİYE'NİN EN YÜKSEK AYAKLI KÖPRÜSÜ
Viyadük, 12,50 metre gabarili çift yol platformunda inşa edilerek duble gidiş-geliş yol özelliğiyle faaliyet gösterecek.

42 ile 166 metrelik 8 orta ayak üzerinde inşa edilecek viyadük, bu özelliğiyle "Türkiye'nin en yüksek ayaklı köprüsü" olacak.

 

 

KONYA-ANTALYA ARASI 2 SAAT 15 DAKİKAYA DÜŞECEK
Viyadük inşaatı bölgede heyecan yaratırken, bitmesi halinde Konya-Antalya arasını 2 saat 15 dakikaya düşürecek.

Bu viyadüğü kullananlar hem zamandan hem de yakıttan tasarruf sağlamış olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.