Türkiye yüzde 30 gelir sağlayacak.

03.09.2020 - 11:39, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2155+ kez okundu.
 

Türkiye yüzde 30 gelir sağlayacak.

Türkiye'den geçerek Avrupa'ya satılacak olan Azerbaycan doğalgazında ilk taşıma başladı. Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) ile taşınacak gazdan Türkiye yüzde 30 gelir sağlayacak.

Azerbaycan doğalgazının Avrupa'ya taşınması için inşa edilen Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nda ilk taşıma işlemi başladı. Yeni yılın ilk çeyreğinde tam anlamıyla hizmete girecek olan hattan Türkiye'nin yüzde 30 gelir sağlaması hedefleniyor. TANAP'ın yüzde 30 ortağı olan Türkiye, Avrupa'ya geçecek her 1000 metreküp doğalgazdan taşıma bedeli kapsamında yüzde 30 pay alacak.    Avrupa'ya Rus alternatifi Yapımına 2018'de başlanan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nda ilk taşıma işlemi başladı. Bu hat Avrupa için büyük bir öneme sahip. Azeri gazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınması Avrupa'da kaynak çeşitliliği açısından önem taşıyor. TANAP'ın tam anlamıyla devreye girmesiyle birlikte Avrupa'da Rus gazına bağlılığı bitirecek ve alternatif olarak öne çıkacak. Taşınacak gazın yıllık 10 milyar metreküp olması hedeflenirken, alternatiflik açısından Avrupa için çok önemli olduğu belirtiliyor.   Türkiye yüzde 30 kazanacak Avrupa'ya ilk gaz verilemeye başlanınca Türkiye'nin TANAP'tan kazancı ne olacak soruları gündeme geldi. Türkiye TANAP'ın yüzde 30 ortağı. Dolayısıyla Türkiye üzerinden Avrupa'ya geçen gazdan Türkiye'nin yüzde 30 taşıma bedeli alacağı belirtiliyor. Bu kapsamda TANAP üzerinden Avrupa'ya geçecek her 100 birim gazdan 30 birimini BOTAŞ alacak.
Türkiye'den geçerek Avrupa'ya satılacak olan Azerbaycan doğalgazında ilk taşıma başladı. Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) ile taşınacak gazdan Türkiye yüzde 30 gelir sağlayacak.

Azerbaycan doğalgazının Avrupa'ya taşınması için inşa edilen Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nda ilk taşıma işlemi başladı. Yeni yılın ilk çeyreğinde tam anlamıyla hizmete girecek olan hattan Türkiye'nin yüzde 30 gelir sağlaması hedefleniyor. TANAP'ın yüzde 30 ortağı olan Türkiye, Avrupa'ya geçecek her 1000 metreküp doğalgazdan taşıma bedeli kapsamında yüzde 30 pay alacak. 

 

Avrupa'ya Rus alternatifi
Yapımına 2018'de başlanan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nda ilk taşıma işlemi başladı. Bu hat Avrupa için büyük bir öneme sahip. Azeri gazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınması Avrupa'da kaynak çeşitliliği açısından önem taşıyor. TANAP'ın tam anlamıyla devreye girmesiyle birlikte Avrupa'da Rus gazına bağlılığı bitirecek ve alternatif olarak öne çıkacak. Taşınacak gazın yıllık 10 milyar metreküp olması hedeflenirken, alternatiflik açısından Avrupa için çok önemli olduğu belirtiliyor.

 

Türkiye yüzde 30 kazanacak
Avrupa'ya ilk gaz verilemeye başlanınca Türkiye'nin TANAP'tan kazancı ne olacak soruları gündeme geldi. Türkiye TANAP'ın yüzde 30 ortağı. Dolayısıyla Türkiye üzerinden Avrupa'ya geçen gazdan Türkiye'nin yüzde 30 taşıma bedeli alacağı belirtiliyor. Bu kapsamda TANAP üzerinden Avrupa'ya geçecek her 100 birim gazdan 30 birimini BOTAŞ alacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.