Taliban'dan Afgan kadına infaz!

CİNAYET 18.08.2021 - 14:05, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2009+ kez okundu.
 

Taliban'dan Afgan kadına infaz!

Pazar günü Kabil'i ele geçirerek Afganistan'ın yönetimini fiilen devralan Taliban verdiği ılımlı mesajlara rağmen Takhar vilayetinde bir kadını burka giymediği için infaz etti. Öte yandan Kabil Havalimanı'ndan kenti terk etmek için bekleyen genç bir kızın feryadı sosyal medyada viral oldu. Videoya yansıyan anlarda kimliği bilinmeyen Afgan kızın 'Yardım edin... Yardım edin... Taliban benim için geliyor' dediği duyuluyor.

Dünya 10 gün içinde Taliban'ın kontrolüne geçen Afganistan'dan gelen haberlere kilitlenmiş durumda. 20 yıl sonra ülkenin yönetimini fiilen devralan Taliban ılımlı açıklamalar yapsa da ülkeden Taliban'ın eski dönemini aratmayacak haberler gelmeye başladı. Fox News'un haberine göre, Afganistan'ın Takhar vilayetinde bir kadın burka giymediği için Taliban militanları tarafından vurularak öldürüldü. Fox News, öldürülen kadının fotoğrafını da okurları ile paylaştı. Bu görüntü kısa sürede dünya gündeminin birinci sırasına otrudu. Söz konusu infaz Taliban'ın 'genel af' ilan edip, kadınlara yönetime katılmaları çağrısı yaptığı gün olan dün gerçekleşti. Son dakika... Talibandan ezber bozan adım: Kadın sunucular ekranlara geri döndüSon dakika... Taliban'dan ezber bozan adım: Kadın sunucular ekranlara geri döndü!   HAYATI İÇİN YALVARDI Öte yandan ülkenin dışarıya açılan tek kapısı konumunda bulunan Kabil'deki havalimanında binlerce Afgan sivilin bekleyişi sürüyor. Havalimanından her saat yeni görüntüler gelirken, bir Afgan kızın feryadı kısa sürede sosyal medyada viral oldu. ABD askerinin sivilleri pistten uzak tutmak için yoğun çaba sarf ettiği görüntülerde kalabalığın içindeki bir Afgan kız hayatı için yalvarırken görülüyor. Kimliği bilinmeyen Afgan kızın 'Yardım edin... Yardım edin... Taliban benim için geliyor' dediği duyuluyor. KADINLARA ÇAĞRIDA BULUNMUŞLARDI Dün Taliban'ın kültür komisyonu üyesi Enamullah Samangani, kontrollerine geçen Afgan devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, Afganistan'da herkes için "af" ilan ettiklerini belirterek kadınları yönetime katılmaya davet etmişti. Enamullah Samangani, kadınların kurban olmasını istemediklerini ve yönetimde yer almalarını arzu ettiklerini belirterek "Hükümetin yapısı tam olarak netleşmedi ama tecrübelerimiz doğrultusunda tam bir İslami liderlik olmalı ve tüm taraflar katılmalı." ifadesini kullanmıştı "Halkın halihazırda Taliban'ın uymalarını beklediği İslami kuralları bildiğini" vurgulayan Samangani, "Halkımız Müslüman, onları İslam'a zorlamıyoruz." diye konuşmuştu.
Pazar günü Kabil'i ele geçirerek Afganistan'ın yönetimini fiilen devralan Taliban verdiği ılımlı mesajlara rağmen Takhar vilayetinde bir kadını burka giymediği için infaz etti. Öte yandan Kabil Havalimanı'ndan kenti terk etmek için bekleyen genç bir kızın feryadı sosyal medyada viral oldu. Videoya yansıyan anlarda kimliği bilinmeyen Afgan kızın 'Yardım edin... Yardım edin... Taliban benim için geliyor' dediği duyuluyor.

Dünya 10 gün içinde Taliban'ın kontrolüne geçen Afganistan'dan gelen haberlere kilitlenmiş durumda.

20 yıl sonra ülkenin yönetimini fiilen devralan Taliban ılımlı açıklamalar yapsa da ülkeden Taliban'ın eski dönemini aratmayacak haberler gelmeye başladı.

Fox News'un haberine göre, Afganistan'ın Takhar vilayetinde bir kadın burka giymediği için Taliban militanları tarafından vurularak öldürüldü.

Fox News, öldürülen kadının fotoğrafını da okurları ile paylaştı. Bu görüntü kısa sürede dünya gündeminin birinci sırasına otrudu.

Söz konusu infaz Taliban'ın 'genel af' ilan edip, kadınlara yönetime katılmaları çağrısı yaptığı gün olan dün gerçekleşti.

Son dakika... Talibandan ezber bozan adım: Kadın sunucular ekranlara geri döndüSon dakika... Taliban'dan ezber bozan adım: Kadın sunucular ekranlara geri döndü!
 

HAYATI İÇİN YALVARDI

Öte yandan ülkenin dışarıya açılan tek kapısı konumunda bulunan Kabil'deki havalimanında binlerce Afgan sivilin bekleyişi sürüyor.

Havalimanından her saat yeni görüntüler gelirken, bir Afgan kızın feryadı kısa sürede sosyal medyada viral oldu.

ABD askerinin sivilleri pistten uzak tutmak için yoğun çaba sarf ettiği görüntülerde kalabalığın içindeki bir Afgan kız hayatı için yalvarırken görülüyor.

Kimliği bilinmeyen Afgan kızın 'Yardım edin... Yardım edin... Taliban benim için geliyor' dediği duyuluyor.


KADINLARA ÇAĞRIDA BULUNMUŞLARDI

Dün Taliban'ın kültür komisyonu üyesi Enamullah Samangani, kontrollerine geçen Afgan devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, Afganistan'da herkes için "af" ilan ettiklerini belirterek kadınları yönetime katılmaya davet etmişti.

Enamullah Samangani, kadınların kurban olmasını istemediklerini ve yönetimde yer almalarını arzu ettiklerini belirterek "Hükümetin yapısı tam olarak netleşmedi ama tecrübelerimiz doğrultusunda tam bir İslami liderlik olmalı ve tüm taraflar katılmalı." ifadesini kullanmıştı

"Halkın halihazırda Taliban'ın uymalarını beklediği İslami kuralları bildiğini" vurgulayan Samangani, "Halkımız Müslüman, onları İslam'a zorlamıyoruz." diye konuşmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.