New York Polisi, 15 bin kamerayla insanları izliyor

GÜNDEM 07.06.2021 - 11:46, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2225+ kez okundu.
 

New York Polisi, 15 bin kamerayla insanları izliyor

New York'ta polis; Manhattan, Bronx ve Brooklyn'de yüz tanıma özelliğini kullanarak insanları izlemek için 15 binden fazla kamera kullanıyor.

Dünyanın dört bir yanından binlerce gönüllünün katıldığı araştırmada; Manhattan (3 bin 590), Brooklyn (8 bin 220) ve Bronx (3 bin 470) kavşaklarında 15 bin 280 güvenlik kamerası işaretlendi. Bu üç bölge toplamda, New York City'deki kavşakların neredeyse yarısını oluşturuyor ve geniş bir gözetim alanı sağlıyor.   "NEW YORK, GÖZETLEME ŞEHRİNE DÖNÜŞEBİLİR" Uluslararası Af Örgütü Yapay Zeka ve İnsan Hakları Araştırmacısı Matt Mahmoudi, "Genişlemekte olan bu kamera ağı polis tarafından yüz tanımak için kullanılabilir ve New York'u bir gözetleme şehrine dönüştürebilir." dedi.   "ASLA GİZLENEMEZSİNİZ" İnsanların adım adım izlendiğini vurgulayan Mahmoudi, "Bu kadar kamera varken asla gizlenemezsiniz. İster bir protestoya katılıyor olun, ister herhangi bir mahallede yürüyor, hatta sadece market alışverişi yapıyor olun, New York'taki binlerce kamera noktasından alınan görüntüler kullanılarak yüz tanıma teknolojisiyle yüzünüz ve hareketleriniz izlenebilir." ifadelerini kullandı.   New York polisi, 2017'den bu yana 22 bin vakada yüz tanıma teknolojisi kullandı. Kamera görüntüleri sayesinde polis, şehirde hareket eden her vatandaşın yüzünü takip edebiliyor.   SAN FRANCISCO YASAKLAMIŞTI Geçtiğimiz yıl, ABD'nin San Francisco kenti yönetimi, polisin ve belediyeye bağlı diğer kurumların vatandaşları yüz tanıma teknolojisiyle teşhis etmesini yasaklamıştı. Söz konusu yasağın ardından Avrupa Komisyonu da AB ülkelerindeki yüz tanıma teknolojisinin kullanımını kısıtlamak için çalışmalara başlamıştı.
New York'ta polis; Manhattan, Bronx ve Brooklyn'de yüz tanıma özelliğini kullanarak insanları izlemek için 15 binden fazla kamera kullanıyor.

Dünyanın dört bir yanından binlerce gönüllünün katıldığı araştırmada; Manhattan (3 bin 590), Brooklyn (8 bin 220) ve Bronx (3 bin 470) kavşaklarında 15 bin 280 güvenlik kamerası işaretlendi.

Bu üç bölge toplamda, New York City'deki kavşakların neredeyse yarısını oluşturuyor ve geniş bir gözetim alanı sağlıyor.

 

"NEW YORK, GÖZETLEME ŞEHRİNE DÖNÜŞEBİLİR"
Uluslararası Af Örgütü Yapay Zeka ve İnsan Hakları Araştırmacısı Matt Mahmoudi, "Genişlemekte olan bu kamera ağı polis tarafından yüz tanımak için kullanılabilir ve New York'u bir gözetleme şehrine dönüştürebilir." dedi.

 

"ASLA GİZLENEMEZSİNİZ"
İnsanların adım adım izlendiğini vurgulayan Mahmoudi, "Bu kadar kamera varken asla gizlenemezsiniz. İster bir protestoya katılıyor olun, ister herhangi bir mahallede yürüyor, hatta sadece market alışverişi yapıyor olun, New York'taki binlerce kamera noktasından alınan görüntüler kullanılarak yüz tanıma teknolojisiyle yüzünüz ve hareketleriniz izlenebilir." ifadelerini kullandı.

 

New York polisi, 2017'den bu yana 22 bin vakada yüz tanıma teknolojisi kullandı. Kamera görüntüleri sayesinde polis, şehirde hareket eden her vatandaşın yüzünü takip edebiliyor.

 

SAN FRANCISCO YASAKLAMIŞTI
Geçtiğimiz yıl, ABD'nin San Francisco kenti yönetimi, polisin ve belediyeye bağlı diğer kurumların vatandaşları yüz tanıma teknolojisiyle teşhis etmesini yasaklamıştı. Söz konusu yasağın ardından Avrupa Komisyonu da AB ülkelerindeki yüz tanıma teknolojisinin kullanımını kısıtlamak için çalışmalara başlamıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.