MİT'ten 'Zindaşti' operasyonu

UYUŞTURUCU 14.12.2020 - 14:47, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1099+ kez okundu.
 

MİT'ten 'Zindaşti' operasyonu

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) operasyonu sonucu İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti ile bağlantısı olan 11 şüpheliden 9'u tutuklandı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti'nin Türkiye'deki ağına yönelik bir operasyon gerçekleştirdi. Zindaşti, İsveç’te 14 yıl sürgün hayatı yaşayan İranlı muhalif Habib Chaab'ı eski eşi aracılığıyla tuzağa düşürdü. Habib Chaab ile iletişime geçen eski eşi, kendisini görmek ve 100 bin euro borç vermek vaadiyle Chaab'ı İstanbul’a çağırdı.   BEYLİKDÜZÜ'NDEN İRAN'A KAÇIRILDI Chaab da 9 Ekim tarihinde Beylikdüzü'ndeki bir adrese gelerek eski eşinin içinde bulunduğunu düşündüğü minibüse bindi. Bindiği minibüste bayıltılan Chaab, Zidaşti'nin adamları tarafından kaçırıldı. Şüpheliler alternatif yollardan Van’a ulaşarak Chaab’ı İran’a götürdü.   11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI Kaçırılmanın ardından soruşturmayı derinleştiren MİT, İran istihbaratıyla bağlantılı hücreyi çökertti. Zindaşti için çalışan ve olaya karışan 11 kişi tespit edilerek yakalandı. Şüphelilerden 9'u tutuklanırken, 2'si adli kontrol şartıyla serbest kaldı.   NACİ ŞERİFİ ZİNDAŞTİ KİMDİR İran istihbaratına çalışan uluslararası uyuşturucu kaçakçısı Naci Şerifi Zindaşti ülkesinde hakkında idam kararı alınınca Türkiye’ye kaçmıştı. 2007’de cinayet suçlamasıyla Türkiye’de yargılanan Zindaşti, FETÖ’cü Zekeriya Öz tarafından gizli tanık olarak kullanılmıştı.   ÇOK SAYIDA SUÇTAN ARANIYOR İlerleyen yıllarda uyuşturucu kaçakçılığı, silahlı suç örgütü kurma, adam kaçırma ve öldürme suçlarından 4 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 24 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Zindaşti, 2018 yılında ortadan kaybolmuştu. Türkiye tarafından aranan Zindaşti'nin, İran'da ortaya çıktığı suç faaliyetlerini ise burada sürdürdüğü tespit edilmişti.   SUİKASTI ENGELLENDİ Ayrıca Zindaşti'nin geçtiğimiz ay baldızının oğlunu öldürmek için kiraladığı 2 tetikçi, polis operasyonuyla İstanbul'da yakalanmıştı. Ölüm talimatı veren Zindaşti'nin, suikast bedeli olarak 600 bin lira değerinde anlaşma yaptığı ortaya çıkmıştı.
Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) operasyonu sonucu İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti ile bağlantısı olan 11 şüpheliden 9'u tutuklandı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti'nin Türkiye'deki ağına yönelik bir operasyon gerçekleştirdi.

Zindaşti, İsveç’te 14 yıl sürgün hayatı yaşayan İranlı muhalif Habib Chaab'ı eski eşi aracılığıyla tuzağa düşürdü.

Habib Chaab ile iletişime geçen eski eşi, kendisini görmek ve 100 bin euro borç vermek vaadiyle Chaab'ı İstanbul’a çağırdı.

 

BEYLİKDÜZÜ'NDEN İRAN'A KAÇIRILDI
Chaab da 9 Ekim tarihinde Beylikdüzü'ndeki bir adrese gelerek eski eşinin içinde bulunduğunu düşündüğü minibüse bindi.

Bindiği minibüste bayıltılan Chaab, Zidaşti'nin adamları tarafından kaçırıldı. Şüpheliler alternatif yollardan Van’a ulaşarak Chaab’ı İran’a götürdü.

 

11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Kaçırılmanın ardından soruşturmayı derinleştiren MİT, İran istihbaratıyla bağlantılı hücreyi çökertti.

Zindaşti için çalışan ve olaya karışan 11 kişi tespit edilerek yakalandı. Şüphelilerden 9'u tutuklanırken, 2'si adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

 

NACİ ŞERİFİ ZİNDAŞTİ KİMDİR
İran istihbaratına çalışan uluslararası uyuşturucu kaçakçısı Naci Şerifi Zindaşti ülkesinde hakkında idam kararı alınınca Türkiye’ye kaçmıştı. 2007’de cinayet suçlamasıyla Türkiye’de yargılanan Zindaşti, FETÖ’cü Zekeriya Öz tarafından gizli tanık olarak kullanılmıştı.

 

ÇOK SAYIDA SUÇTAN ARANIYOR
İlerleyen yıllarda uyuşturucu kaçakçılığı, silahlı suç örgütü kurma, adam kaçırma ve öldürme suçlarından 4 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 24 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Zindaşti, 2018 yılında ortadan kaybolmuştu.

Türkiye tarafından aranan Zindaşti'nin, İran'da ortaya çıktığı suç faaliyetlerini ise burada sürdürdüğü tespit edilmişti.

 

SUİKASTI ENGELLENDİ
Ayrıca Zindaşti'nin geçtiğimiz ay baldızının oğlunu öldürmek için kiraladığı 2 tetikçi, polis operasyonuyla İstanbul'da yakalanmıştı.

Ölüm talimatı veren Zindaşti'nin, suikast bedeli olarak 600 bin lira değerinde anlaşma yaptığı ortaya çıkmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.