MEZAR AÇTIRAN MİRAS

GÜNDEM 28.11.2021 - 15:36, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2011+ kez okundu.
 

MEZAR AÇTIRAN MİRAS

1998’de vefat eden Galip Reşat Karakaya’nın, gerçek babası olduğu iddiasıyla dava açan Müjgan Sayın’ın ölümünün ardından davayı kızı ve oğlu devraldı. Karakaya’nın dedeleri olduğunu iddia eden iki kardeş açılan mezardan gelecek DNA sonucunu bekliyor

MUĞLA'NIN Bodrum ilçesinde 1998 yılında vefat eden işadamı Galip Reşat Karakaya'nın kızı olduğu iddiasıyla babalık davası açan Müjgan Sayın'ın 2017 yılında yaşamını yitirmesinin ardından dava, kızı ve oğlu tarafından devam ettiriliyor.   Dava kapsamında Karakaya'nın mezarı açılırken alınacak DNA örneğinin karşılaştırması yapılacak. Karakaya'nın dedeleri olduğunu iddia eden Ayşenur Kürekçi ve Tanzer Kürekçi, mezarın açılması kararının kendilerini sevindirdiğini söyledi. Kürekçi kardeşler, sonuna kadar bu davanın takipçisi olacaklarını, kendilerinden sonra bu davayı çocuklarının sürdüreceğini söyledi.   KEMİKLERİ İNCELENECEK TANZER Kürekçi, "Dedemiz İzmir'de askerken anneannemle tanışmış, evlenmeden çocukları olmuş. Annemin nüfus kaydını Salih Sayın'ın üzerine yaptırmış. Gerçek yıllar sonra tesadüfen ortaya çıkmış. Annemiz DNA testiyle Salih Sayın'ın kızı olmadığını ispatlamış" dedi.   Ayşenur Kürekçi, "Annemin ömrü gerçek babasını tespit etmeye yetmedi. Şimdi biz gerçek dedemizin Karakaya olduğunu ispatlayacağız. Annem babalık davasının sonucunu görmeden vefat ettiği için davaya ağabeyim ve ben devam ediyoruz. 80 ayda ancak mezar açılması kararı çıktı. Mezar açılarak dedemizin kemikleri incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na götürüldü. DNA sonuçlarını bekliyoruz" dedi. Öte yandan Galip Reşat Karakaya'dan kalacak mirasın yaklaşık 100 milyon olduğu tahmin ediliyor.
1998’de vefat eden Galip Reşat Karakaya’nın, gerçek babası olduğu iddiasıyla dava açan Müjgan Sayın’ın ölümünün ardından davayı kızı ve oğlu devraldı. Karakaya’nın dedeleri olduğunu iddia eden iki kardeş açılan mezardan gelecek DNA sonucunu bekliyor

MUĞLA'NIN Bodrum ilçesinde 1998 yılında vefat eden işadamı Galip Reşat Karakaya'nın kızı olduğu iddiasıyla babalık davası açan Müjgan Sayın'ın 2017 yılında yaşamını yitirmesinin ardından dava, kızı ve oğlu tarafından devam ettiriliyor.

 

Dava kapsamında Karakaya'nın mezarı açılırken alınacak DNA örneğinin karşılaştırması yapılacak. Karakaya'nın dedeleri olduğunu iddia eden Ayşenur Kürekçi ve Tanzer Kürekçi, mezarın açılması kararının kendilerini sevindirdiğini söyledi. Kürekçi kardeşler, sonuna kadar bu davanın takipçisi olacaklarını, kendilerinden sonra bu davayı çocuklarının sürdüreceğini söyledi.

 

KEMİKLERİ İNCELENECEK
TANZER Kürekçi, "Dedemiz İzmir'de askerken anneannemle tanışmış, evlenmeden çocukları olmuş. Annemin nüfus kaydını Salih Sayın'ın üzerine yaptırmış. Gerçek yıllar sonra tesadüfen ortaya çıkmış. Annemiz DNA testiyle Salih Sayın'ın kızı olmadığını ispatlamış" dedi.

 

Ayşenur Kürekçi, "Annemin ömrü gerçek babasını tespit etmeye yetmedi. Şimdi biz gerçek dedemizin Karakaya olduğunu ispatlayacağız. Annem babalık davasının sonucunu görmeden vefat ettiği için davaya ağabeyim ve ben devam ediyoruz. 80 ayda ancak mezar açılması kararı çıktı. Mezar açılarak dedemizin kemikleri incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na götürüldü. DNA sonuçlarını bekliyoruz" dedi. Öte yandan Galip Reşat Karakaya'dan kalacak mirasın yaklaşık 100 milyon olduğu tahmin ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.