Kuyumcu çalışanı 10 kilo altında ortadan kayboldu

09.04.2021 - 15:17, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1053+ kez okundu.
 

Kuyumcu çalışanı 10 kilo altında ortadan kayboldu

Toptan altın atışı yapan bir firmanın Ege Bölgesi satış sorumlusu, yaklaşık 10 kilo ziynet altınını alarak kayıplara karıştı. Altınların değerinin 3 milyon 300 bin lira olduğu belirtildi.

Merkezi İstanbul Fatih'te olan ve toptan altın satışı yapan bir firmanın Ege Bölgesi satış sorumlusu Erman C., her ay düzenli olarak İstanbul'a gelerek altın alıyordu. Aldığı altın ziynet eşyalarını Ege Bölgesi'nde satışını yapan kuyumcu çalışanının 1 Nisan günü İstanbul'a gelmesi bekleniyordu.   ARADI, ULAŞAMADI Firma yetkilileri İzmir'de bulunan Erman C.'nin İstanbul'a gelmemesi üzerine telefonla kendisini aradı ancak ulaşamadı. Diğer çalışanı arayan firma yetkilileri Erman C.'nin evini, ailesinin evini ve firmaya ait büroyu kontrol ettirdi ancak Erman C.'yi ve altınları bulamadı.     GPS'İ SÖKTÜ Gün boyu çalışanından haber alamayan firma yetkilileri, Erman C.'nin kullandığı şirket aracında da altınları bulamayınca durumu polise haber verdi. Yapılan incelemede şirket aracının GPS'inin söküldüğü yaklaşık 2 saat sonra tekrar takıldığı ortaya çıktı.   31 MART’TA TAHSİLAT YAPARKEN GÖRÜLDÜ Polis her yerde 10 kilo altınla ortadan kaybolan çalışanı ararken, Erman C.'nin 31 Mart'ta İzmir'de bir kuyumcudan tahsilat yaptığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.   3 MİLYON 300 BİN LİRA DEĞERİNDE Yaşanan olayı anlatan ve Erman C.'nin 2 senedir kendileriyle birlikte çalıştığını söyleyen firmanın muhasebe müdürü Eray Akbulut, "Ayda bir İstanbul'a geliyordu. 1 Nisan sabahı gelmeyince biz de meraklandık. Diğer arkadaşı da evinin önüne gitti. Şirket arabası da evin önünde fakat kendisi ortalıkta yok. Ürünleri de bulamadı. Bütün emareler çalışanımızın ürünleri aldığı ve kaçtığı yönünde. O günden beri kayıp, o günden beri ulaşamıyoruz. Yaklaşık 3 milyon 300 bin liralık bir kaybımız var. 10 kilo altın ediyor. Kendisi şirket aracını kullanıyordu araçta GPS vardı onu da ara ara söküyormuş arkadaş onda da 1.5 saatlik bir kayıp var. Sökmüş tekrar takmış." diye konuştu.
Toptan altın atışı yapan bir firmanın Ege Bölgesi satış sorumlusu, yaklaşık 10 kilo ziynet altınını alarak kayıplara karıştı. Altınların değerinin 3 milyon 300 bin lira olduğu belirtildi.

Merkezi İstanbul Fatih'te olan ve toptan altın satışı yapan bir firmanın Ege Bölgesi satış sorumlusu Erman C., her ay düzenli olarak İstanbul'a gelerek altın alıyordu.

Aldığı altın ziynet eşyalarını Ege Bölgesi'nde satışını yapan kuyumcu çalışanının 1 Nisan günü İstanbul'a gelmesi bekleniyordu.

 

ARADI, ULAŞAMADI
Firma yetkilileri İzmir'de bulunan Erman C.'nin İstanbul'a gelmemesi üzerine telefonla kendisini aradı ancak ulaşamadı.

Diğer çalışanı arayan firma yetkilileri Erman C.'nin evini, ailesinin evini ve firmaya ait büroyu kontrol ettirdi ancak Erman C.'yi ve altınları bulamadı.

 

 

GPS'İ SÖKTÜ
Gün boyu çalışanından haber alamayan firma yetkilileri, Erman C.'nin kullandığı şirket aracında da altınları bulamayınca durumu polise haber verdi.

Yapılan incelemede şirket aracının GPS'inin söküldüğü yaklaşık 2 saat sonra tekrar takıldığı ortaya çıktı.

 

31 MART’TA TAHSİLAT YAPARKEN GÖRÜLDÜ
Polis her yerde 10 kilo altınla ortadan kaybolan çalışanı ararken, Erman C.'nin 31 Mart'ta İzmir'de bir kuyumcudan tahsilat yaptığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

 

3 MİLYON 300 BİN LİRA DEĞERİNDE
Yaşanan olayı anlatan ve Erman C.'nin 2 senedir kendileriyle birlikte çalıştığını söyleyen firmanın muhasebe müdürü Eray Akbulut, "Ayda bir İstanbul'a geliyordu. 1 Nisan sabahı gelmeyince biz de meraklandık. Diğer arkadaşı da evinin önüne gitti. Şirket arabası da evin önünde fakat kendisi ortalıkta yok. Ürünleri de bulamadı. Bütün emareler çalışanımızın ürünleri aldığı ve kaçtığı yönünde. O günden beri kayıp, o günden beri ulaşamıyoruz. Yaklaşık 3 milyon 300 bin liralık bir kaybımız var. 10 kilo altın ediyor. Kendisi şirket aracını kullanıyordu araçta GPS vardı onu da ara ara söküyormuş arkadaş onda da 1.5 saatlik bir kayıp var. Sökmüş tekrar takmış." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.