Kafasını ve cinsel organın keserek öldürdü

CİNAYET 14.07.2021 - 16:36, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1776+ kez okundu.
 

Kafasını ve cinsel organın keserek öldürdü

Akli dengesi yerinde olmayan 56 yaşındaki Mustafa Sömek'in başını ve cinsel organını keserek öldüren 41 yaşındaki Mücahit Minaz'ın cezasında indirim uygulanmadı. Şahsa ağırlaştırılmış müebbet verildi.

1 Kasım 2020'de Konya'nın Bozkır ilçesindeki Yukarı Mahalle Ahmet Yaşar Caddesi'ndeki Zengibar Anadolu Lisesi yanında erkek cesedi görenler, polise bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen polis, başı ve cinsel organı kesik cansız bedeni buldu. Polisin yaptığı incelemede cesedin, akli dengesinin yerinde olmadığı ileri sürülen 56 yaşındaki Mustafa Sömek'e ait olduğu tespit edildi.,,   KATİL ZANLISI TESPİT EDİLDİ Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları araştırma sonucu Mustafa Sömek'i öldürenin, Almanya'da yaşayan ve kısa süre önce memleketi Yalıhüyük ilçesine gelen Mücahit Minaz olduğunu belirledi. Cinayetin ardından taksiyle Yalıhüyük'e gittiği saptanan Minaz, polisin düzenlediği operasyonla yakalanarak, gözaltına alındı.   "ÖLDÜRMEK İSTEDİM, ÖLDÜRDÜM" Şizofreni tedavisi gördüğünü belirtilen Minaz, polisteki ilk ifadesinde, "ATM'den para çekiyordum. Bir şeyler mırıldanıp duruyordu. Öldürmek istedim, öldürdüm" dedi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Minaz, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.     SIK SIK İFADESİNİ DEĞİŞTİRDİ 'Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Mücahit Minaz, poliste verdiği ifadesini, 2 duruşmada da değiştirdi. Minaz, ilk duruşmada, “Mustafa Sömek'i yerde yatarken buldum. Yanına gidip kafasını tutmak istediğimde kopuk olduğunu gördüm.” diye konuştu.   "DAHA ÖNCE UTANCIMDAN SÖYLEYEMEDİM" Sanık Minaz, sonraki duruşmasında yaptığı savunmasında da "Boğazıma bıçak dayadı. Sazlıkların oraya götürdü ve paramı istedi. Paramı ona teslim ettim sonra bu olayı gerçekleştirdim. Ben bu olanları daha önce utancımdan söyleyememiştim." dedi.     'AKIL SAĞLIĞI YERİNDE, CEZAİ EHLİYETİ TAM' RAPORU Önceki duruşmalarda akıl sağlığının yerinde olmadığını öne sürerek, kendisine 2016 yılında şizofren tanısı koyulduğunu, tedavi gördüğünü ve yüzde 60 oranında raporu bulunduğunu iddia eden Mücahit Minaz’ın, Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde yapılan tetkiklerde akıl sağlığının yerinde ve cezai ehliyetinin tam olduğu yönünde rapor verildi.   İNDİRİM UYGULANMADI Sanık Mücahit Minaz, dün tutuklu bulunduğu Alanya L Tipi Cezaevi’nden SEGBİS ile son kez Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya katıldı. Son sözü sorulan Minaz, “Bir diyeceğim yoktur. Takdir mahkemenindir.” dedi. Mahkeme heyeti, Mücahit Minaz’ın ‘kasten canavarca hisle öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ile cezalandırılmasına hükmederken, indirim uygulamadı
Akli dengesi yerinde olmayan 56 yaşındaki Mustafa Sömek'in başını ve cinsel organını keserek öldüren 41 yaşındaki Mücahit Minaz'ın cezasında indirim uygulanmadı. Şahsa ağırlaştırılmış müebbet verildi.

1 Kasım 2020'de Konya'nın Bozkır ilçesindeki Yukarı Mahalle Ahmet Yaşar Caddesi'ndeki Zengibar Anadolu Lisesi yanında erkek cesedi görenler, polise bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis, başı ve cinsel organı kesik cansız bedeni buldu.

Polisin yaptığı incelemede cesedin, akli dengesinin yerinde olmadığı ileri sürülen 56 yaşındaki Mustafa Sömek'e ait olduğu tespit edildi.,,

 

KATİL ZANLISI TESPİT EDİLDİ
Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları araştırma sonucu Mustafa Sömek'i öldürenin, Almanya'da yaşayan ve kısa süre önce memleketi Yalıhüyük ilçesine gelen Mücahit Minaz olduğunu belirledi.

Cinayetin ardından taksiyle Yalıhüyük'e gittiği saptanan Minaz, polisin düzenlediği operasyonla yakalanarak, gözaltına alındı.

 

"ÖLDÜRMEK İSTEDİM, ÖLDÜRDÜM"
Şizofreni tedavisi gördüğünü belirtilen Minaz, polisteki ilk ifadesinde, "ATM'den para çekiyordum. Bir şeyler mırıldanıp duruyordu. Öldürmek istedim, öldürdüm" dedi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Minaz, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

 

 

SIK SIK İFADESİNİ DEĞİŞTİRDİ
'Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Mücahit Minaz, poliste verdiği ifadesini, 2 duruşmada da değiştirdi.

Minaz, ilk duruşmada, “Mustafa Sömek'i yerde yatarken buldum. Yanına gidip kafasını tutmak istediğimde kopuk olduğunu gördüm.” diye konuştu.

 

"DAHA ÖNCE UTANCIMDAN SÖYLEYEMEDİM"
Sanık Minaz, sonraki duruşmasında yaptığı savunmasında da "Boğazıma bıçak dayadı. Sazlıkların oraya götürdü ve paramı istedi. Paramı ona teslim ettim sonra bu olayı gerçekleştirdim. Ben bu olanları daha önce utancımdan söyleyememiştim." dedi.

 

 

'AKIL SAĞLIĞI YERİNDE, CEZAİ EHLİYETİ TAM' RAPORU
Önceki duruşmalarda akıl sağlığının yerinde olmadığını öne sürerek, kendisine 2016 yılında şizofren tanısı koyulduğunu, tedavi gördüğünü ve yüzde 60 oranında raporu bulunduğunu iddia eden Mücahit Minaz’ın, Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde yapılan tetkiklerde akıl sağlığının yerinde ve cezai ehliyetinin tam olduğu yönünde rapor verildi.

 

İNDİRİM UYGULANMADI
Sanık Mücahit Minaz, dün tutuklu bulunduğu Alanya L Tipi Cezaevi’nden SEGBİS ile son kez Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya katıldı. Son sözü sorulan Minaz, “Bir diyeceğim yoktur. Takdir mahkemenindir.” dedi.

Mahkeme heyeti, Mücahit Minaz’ın ‘kasten canavarca hisle öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ile cezalandırılmasına hükmederken, indirim uygulamadı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.