İstanbul'da 50 milyon liralık vurgun yapan sevgili çift yakalandı

08.02.2021 - 10:49, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1792+ kez okundu.
 

İstanbul'da 50 milyon liralık vurgun yapan sevgili çift yakalandı

İstanbul'da güvenini kazandıkları 200 kişiyi indirimli altın bahanesiyle dolandıran sevgili çift, otel odasında yakalandı.

İstanbul’da Beşiktaş başta olmak üzere Şişli ve Kağıthane ilçelerinde 28 yaşındaki Emre K. ve sevgilisi 27 yaşındaki Hilal A., popüler bir alışveriş uygulaması üzerinden yaklaşık 8 ay boyunca başta altın olmak üzere yüzde 30-40 indirimle çeşitli ürün sattığını ilk başta yakın çevresine söyleyerek müşteri kazanmaya başladı.   GÜVEN KAZANDILAR Müşterilerinden aldığı siparişleri yaklaşık 20 gün içerisinde teslim eden çift, bu şekilde birkaç kez alışveriş yaparak insanların güvenini kazandı.   YÜKLÜ SİPARİŞLERİ TESLİM ETMEDİLER Çift, güven kazandığı insanlardan bu kez yüklü miktarda siparişler almaya başladı. Ancak çift, aldığı siparişleri bu kez müşterilerine teslim etmedi.   UKRAYNA'YA KAÇMAYA ÇALIŞTILAR Müşterilerinden gelen baskılar üzerine sevgili çift, önceki hafta cumartesi günü dolandırdıkları paralarla birlikte İstanbul Havalimanı’ndan Ukrayna’ya kaçtı.   ÜLKEYE ALINMADILAR Ancak çift, ülkeye alınmayarak sınır dışı edilmesi üzerine Türkiye’ye geri dönmek zorunda kaldı. Uçaktan inerek havalimanına geri gelen çift, döndüklerini haber alarak toplanan mağdurlardan kurtularak taksiyle kaçtı.     ŞİKAYET ÜZERİNE POLİS HAREKETE GEÇTİ Olay hakkında toplamda 36 mağdur vatandaşın şikayette bulunması üzerine Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geniş kapsamlı çalışma başlattı. Çiftin bindiği taksinin plakasını belirleyen Beşiktaş polisi, İstanbul’un en lüks otellerinden birini gittiği tespit etti.   OTELDE YAKALANDILAR Çiftin, otele başkasına ait bir kimlik ile giriş yaptığını ve rezidans odasında kalmaya başladıkları belirlendi. Yapılan çalışmaların ardından hazırlıklarını tamamlayan Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, oteldeki rezidansa operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda Emre K. ve sevgilisi Hilal A. kıskıvrak yakalandı. Çiftin yapılan üst aramasında çıkan 8 bin 300 dolara ise el konuldu.     CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER Emniyete götürülen çiftin burada sorgulandıktan sonra ifadeleri alındı. Emniyette adli işlemleri yapılan çift, ardından Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine teslim edildi. Çift, sevk edildikleri adliyede çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.     200 KİŞİYİ 50 MİLYON LİRA DOLANDIRDILAR Öte yandan çiftten 36 mağdur vatandaşın şikayetçi olduğu, mağdur sayısının her geçen gün arttığı ve şu ana kadar şikayette bulunan şahısların dekontlarından yapılan tespit sonucu ilk etapta 5 milyon 700 bin lira civarında maddi zarar oluştuğu belirlendi. Devam eden incelemeler sonucunda ise yaklaşık 200 kişinin çift tarafından 50 milyon lira dolandırıldığı ortaya çıktı.
İstanbul'da güvenini kazandıkları 200 kişiyi indirimli altın bahanesiyle dolandıran sevgili çift, otel odasında yakalandı.

İstanbul’da Beşiktaş başta olmak üzere Şişli ve Kağıthane ilçelerinde 28 yaşındaki Emre K. ve sevgilisi 27 yaşındaki Hilal A., popüler bir alışveriş uygulaması üzerinden yaklaşık 8 ay boyunca başta altın olmak üzere yüzde 30-40 indirimle çeşitli ürün sattığını ilk başta yakın çevresine söyleyerek müşteri kazanmaya başladı.

 

GÜVEN KAZANDILAR
Müşterilerinden aldığı siparişleri yaklaşık 20 gün içerisinde teslim eden çift, bu şekilde birkaç kez alışveriş yaparak insanların güvenini kazandı.

 

YÜKLÜ SİPARİŞLERİ TESLİM ETMEDİLER
Çift, güven kazandığı insanlardan bu kez yüklü miktarda siparişler almaya başladı. Ancak çift, aldığı siparişleri bu kez müşterilerine teslim etmedi.

 

UKRAYNA'YA KAÇMAYA ÇALIŞTILAR
Müşterilerinden gelen baskılar üzerine sevgili çift, önceki hafta cumartesi günü dolandırdıkları paralarla birlikte İstanbul Havalimanı’ndan Ukrayna’ya kaçtı.

 

ÜLKEYE ALINMADILAR
Ancak çift, ülkeye alınmayarak sınır dışı edilmesi üzerine Türkiye’ye geri dönmek zorunda kaldı. Uçaktan inerek havalimanına geri gelen çift, döndüklerini haber alarak toplanan mağdurlardan kurtularak taksiyle kaçtı.

 

 

ŞİKAYET ÜZERİNE POLİS HAREKETE GEÇTİ
Olay hakkında toplamda 36 mağdur vatandaşın şikayette bulunması üzerine Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geniş kapsamlı çalışma başlattı. Çiftin bindiği taksinin plakasını belirleyen Beşiktaş polisi, İstanbul’un en lüks otellerinden birini gittiği tespit etti.

 

OTELDE YAKALANDILAR
Çiftin, otele başkasına ait bir kimlik ile giriş yaptığını ve rezidans odasında kalmaya başladıkları belirlendi. Yapılan çalışmaların ardından hazırlıklarını tamamlayan Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, oteldeki rezidansa operasyon düzenledi.

Operasyon sonucunda Emre K. ve sevgilisi Hilal A. kıskıvrak yakalandı. Çiftin yapılan üst aramasında çıkan 8 bin 300 dolara ise el konuldu.

 

 

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER
Emniyete götürülen çiftin burada sorgulandıktan sonra ifadeleri alındı. Emniyette adli işlemleri yapılan çift, ardından Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine teslim edildi. Çift, sevk edildikleri adliyede çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

 

200 KİŞİYİ 50 MİLYON LİRA DOLANDIRDILAR
Öte yandan çiftten 36 mağdur vatandaşın şikayetçi olduğu, mağdur sayısının her geçen gün arttığı ve şu ana kadar şikayette bulunan şahısların dekontlarından yapılan tespit sonucu ilk etapta 5 milyon 700 bin lira civarında maddi zarar oluştuğu belirlendi. Devam eden incelemeler sonucunda ise yaklaşık 200 kişinin çift tarafından 50 milyon lira dolandırıldığı ortaya çıktı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.