İlginç yasakların ülkesi ABD!.

13.06.2021 - 13:39, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2065+ kez okundu.
 

İlginç yasakların ülkesi ABD!.

Yasalar ülkelerin tarihi ve sosyolojik yapısıyla şekillenmiş, hayatımızı güvence altında tutan sığınağımız. Fakat bazı yasalar var ki neden konulduklarını anlamak için ciddi bir araştırma yapmak gerekiyor. .

BD'de şifreli olmayan kablosuz bir cihaza -kafeterya gibi halka açık olsa bile- bağlanmak yasa dışıdır.,   İlginç yasakların ülkesi ABD! Terlik giymek, bebek emzirmek, ikinci el eşya almak yasak ABD'nin Maine eyaletinde yılbaşı süslemelerini 14 Ocak tarihine kadar sökmezseniz para cezasına çarptırılırsınız. New York'ta terlik giymek, saat 22:00'den sonra yasalara aykırıdır. Yine ABD'nin Idaho eyaletinde kadınların kamuya açık yerlerde bebeklerini emzirmesi yasaktır, para cezasına çarptırılırlar. Oklahoma City'de, okulda daimi marker kalemlerin kullanılması yasaktır. Wyoming'de Ocak ile Nisan arasında yaban hayatı fotoğraflarını çekmek istiyorsanız, izin almanız gerekir. Eğer izin almazsanız para cezasına çarptırılırsınız. Yine ABD'nin Illinois eyaletinde Cadılar Bayramı gününde çocukların kapıyı çalıp "Şeker mi Şaka mı?" oyununu oynaması yasaktır. 100 dolar cezanın yanı sıra hapis cezası da verilebilir. Louisiana eyaletinde nakit parayla ikinci el bir eşya almak yasa dışıdır. Elektronik banka havalesiyle alışveriş yapılabilir. Arizona'da kendi mülkiyetinizde olsa bile kaktüs kesmek yasaktır. Bunun için izin almanız gerekmektedir. ABD'nin New Mexico eyaletine bağlı Carrizozo'da kadınların ağda yapmadan dolaşmaları yasaktır. Güney Carolina'da yılbaşı hediyelerini erken açmak hırsızlık suçuyla eşdeğer sayılmaktadır. 2006 yılında 12 yaşındaki bir çocuk polis tarafından tutuklandı. İlginç yasakların ülkesi ABD! Terlik giymek, bebek emzirmek, ikinci el eşya almak yasak Teksas'ta çocuğunuzun saçını garip bir modelle keserseniz ya da böyle bir model yapmasına izin verirseniz ceza alırsınız. Portland'da kadınları tüy ile gıdıklamak yasa dışıdır. Georgia eyaletinin Gainesville kasabasında kızarmış tavukları çatal bıçakla yemek yasaktır. Kızarmış tavuk sadece elle yenilebilir. New York'ta asansörde birileriyle konuşmak yasalara aykırıdır. .
Yasalar ülkelerin tarihi ve sosyolojik yapısıyla şekillenmiş, hayatımızı güvence altında tutan sığınağımız. Fakat bazı yasalar var ki neden konulduklarını anlamak için ciddi bir araştırma yapmak gerekiyor. .

BD'de şifreli olmayan kablosuz bir cihaza -kafeterya gibi halka açık olsa bile- bağlanmak yasa dışıdır.,

 

İlginç yasakların ülkesi ABD! Terlik giymek, bebek emzirmek, ikinci el eşya almak yasak

ABD'nin Maine eyaletinde yılbaşı süslemelerini 14 Ocak tarihine kadar sökmezseniz para cezasına çarptırılırsınız.


New York'ta terlik giymek, saat 22:00'den sonra yasalara aykırıdır.


Yine ABD'nin Idaho eyaletinde kadınların kamuya açık yerlerde bebeklerini emzirmesi yasaktır, para cezasına çarptırılırlar.


Oklahoma City'de, okulda daimi marker kalemlerin kullanılması yasaktır.


Wyoming'de Ocak ile Nisan arasında yaban hayatı fotoğraflarını çekmek istiyorsanız, izin almanız gerekir. Eğer izin almazsanız para cezasına çarptırılırsınız.


Yine ABD'nin Illinois eyaletinde Cadılar Bayramı gününde çocukların kapıyı çalıp "Şeker mi Şaka mı?" oyununu oynaması yasaktır. 100 dolar cezanın yanı sıra hapis cezası da verilebilir.


Louisiana eyaletinde nakit parayla ikinci el bir eşya almak yasa dışıdır. Elektronik banka havalesiyle alışveriş yapılabilir.


Arizona'da kendi mülkiyetinizde olsa bile kaktüs kesmek yasaktır. Bunun için izin almanız gerekmektedir.


ABD'nin New Mexico eyaletine bağlı Carrizozo'da kadınların ağda yapmadan dolaşmaları yasaktır.


Güney Carolina'da yılbaşı hediyelerini erken açmak hırsızlık suçuyla eşdeğer sayılmaktadır. 2006 yılında 12 yaşındaki bir çocuk polis tarafından tutuklandı.

İlginç yasakların ülkesi ABD! Terlik giymek, bebek emzirmek, ikinci el eşya almak yasak
Teksas'ta çocuğunuzun saçını garip bir modelle keserseniz ya da böyle bir model yapmasına izin verirseniz ceza alırsınız.


Portland'da kadınları tüy ile gıdıklamak yasa dışıdır.


Georgia eyaletinin Gainesville kasabasında kızarmış tavukları çatal bıçakla yemek yasaktır. Kızarmış tavuk sadece elle yenilebilir.


New York'ta asansörde birileriyle konuşmak yasalara aykırıdır.

.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.