İLAÇ VE ARABA TÜCCARLARI MAL DEPOLAYIP KARABORSA YAPIYOR

16.11.2021 - 10:48, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1172+ kez okundu.
 

İLAÇ VE ARABA TÜCCARLARI MAL DEPOLAYIP KARABORSA YAPIYOR

Fırsatçı galericiler sıfır araçlarını otoparklarda saklarken, ilaç dağıtım şirketleri de olası zamlarda daha çok kazanmak için ilaçlarını depolarda tutuyor.

Koronavirüs salgını sonrasında dünya genelinde yaşanan tedarik zinciri aksamaları ve ham madde sıkıntılarının sonucunda fiyat artışları devam ediyor. Bu kapsamda Türkiye'de yaşanan kur dalgalanmaları da bu fiyat artışlarına ekstra etki ediyor. Temel gıda ürünlerinde zincir marketlerin fahiş fiyat ve 'tekel' uygulamalarına karşı denetimler devam ederken bazı sektörlerde zam beklentisi stokçuluğun yolunu açtı. Bu sektörlerin başında otomobil ve ilaç sektörü geliyor.   GALERİCİLER SIFIR ARAÇLARI OTOPARKLARA ÇEKTİ Türkiye'de son dönemde sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarındaki önlenemez fiyat artışları nedeniyle bazı fırsatçı galericiler, araçlarını otoparklarda saklamaya başladı. Fiyatların daha da artacağı yönündeki öngörüler galericiler tarafından fırsata çevirilmeye çalışılıor. Türkiye'nin birçok yerinde sıfır araçlar otoparklarda fiyatların artması için bekletiliyor.     İLAÇ DAĞITIM ŞİRKETLERİ PİYASAYA İLAÇ VERMİYOR İlaç sektöründe de benzer bir durum söz konusu. Son dönemde bazı ilaçların tedarik sorunu nedeniyle piyasada bulunmadığı yönünde çıkan haberlerin ardından Sağlık Bakanlığı, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıklamıştı. Bazı ilaçların piyasada bulunamamasının nedeni ortaya çıktı. Yurt dışından tedarikte sorun olmasa da ilaç dağıtım şirketleri, olası fiyat artışlarını fırsata çevirmek için ilaçları depolarında tutuyor. Hastaların sağlık durumlarını hiçe sayan ilaç dağıtım şirketleri, depolarında stokladıkları ilaçların fiyatlarının artmasını bekliyor.
Fırsatçı galericiler sıfır araçlarını otoparklarda saklarken, ilaç dağıtım şirketleri de olası zamlarda daha çok kazanmak için ilaçlarını depolarda tutuyor.

Koronavirüs salgını sonrasında dünya genelinde yaşanan tedarik zinciri aksamaları ve ham madde sıkıntılarının sonucunda fiyat artışları devam ediyor.

Bu kapsamda Türkiye'de yaşanan kur dalgalanmaları da bu fiyat artışlarına ekstra etki ediyor.

Temel gıda ürünlerinde zincir marketlerin fahiş fiyat ve 'tekel' uygulamalarına karşı denetimler devam ederken bazı sektörlerde zam beklentisi stokçuluğun yolunu açtı.

Bu sektörlerin başında otomobil ve ilaç sektörü geliyor.

 

GALERİCİLER SIFIR ARAÇLARI OTOPARKLARA ÇEKTİ
Türkiye'de son dönemde sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarındaki önlenemez fiyat artışları nedeniyle bazı fırsatçı galericiler, araçlarını otoparklarda saklamaya başladı.

Fiyatların daha da artacağı yönündeki öngörüler galericiler tarafından fırsata çevirilmeye çalışılıor.

Türkiye'nin birçok yerinde sıfır araçlar otoparklarda fiyatların artması için bekletiliyor.

 

 

İLAÇ DAĞITIM ŞİRKETLERİ PİYASAYA İLAÇ VERMİYOR
İlaç sektöründe de benzer bir durum söz konusu.

Son dönemde bazı ilaçların tedarik sorunu nedeniyle piyasada bulunmadığı yönünde çıkan haberlerin ardından Sağlık Bakanlığı, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıklamıştı.

Bazı ilaçların piyasada bulunamamasının nedeni ortaya çıktı.

Yurt dışından tedarikte sorun olmasa da ilaç dağıtım şirketleri, olası fiyat artışlarını fırsata çevirmek için ilaçları depolarında tutuyor.

Hastaların sağlık durumlarını hiçe sayan ilaç dağıtım şirketleri, depolarında stokladıkları ilaçların fiyatlarının artmasını bekliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.