Hindliler İnek bokunun virüse iyi geldiğine inanıyor

GÜNDEM 11.05.2021 - 12:28, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 963+ kez okundu.
 

Hindliler İnek bokunun virüse iyi geldiğine inanıyor

Hindistan'da ünlü oyunca Kovid-19'dan hayatını kaybetti. Oyuncunun ölmeden önce çektiği video ülkedeki sağlık sisteminin durumunu yeniden tartışmaya açtı. Öte yandan halk Kovid-19'a karşı vücutlarına inek dışkısı sürmeye başladı.

35 yaşındaki Hintli aktör ve vlogger Rahul Vohra virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Vohra hastane yatağından çekilen son videosunda gördüğü tıbbi bakımı eleştirmişti.   Oksijen maskesi ile çektiği videoda Vohra, 'Görevliyi çağırmaya çalışıyorsun ama gelmiyorlar. Bir saat veya daha fazla sürede gelirler ve yokluklarını bir şekilde yönetmeniz gerekir' ifadelerine yer vermişti.   Ünlü oyuncunun açıklamaları sonrası ülkedeki sağlık sisteminin durumu bir kez daha tartışmaya açıldı.   Öte yandan Hindistan'da halk 'Kovid-19'a iyi geliyor' iddiasıyla vücutlarına inek dışkısı sürmeye başladı. Pandemi nedeniyle sağlık sisteminin çökme noktasına geldiği Hindistan'da halk çareyi vücutlarına inek dışkısı sürmekte buldu.   Ülke basınında yer alan haberlere göre, bunun nedeni ise son dönemde hızla yayılan 'inek dışkısı KOvid-19'a iyi geliyor' iddiası.   Son dönemde bir hayli popüler hale gelen bu inanış üzerine uzmanlar bunun herhangi bir bilimsel temele dayanmadığının altını çizip uyarıda bulunuyor.   Uzmanlara göre, bu uygulama Kovid-19'a karşı etkili olmadığı gibi diğer hastalıkları yayma konusundan da büyük bir riske neden oluyor. KOVİD-19 SİYAH MANTAR ENFEKSİYONUNU TETİKLEDİ  Hindistan’da Kovid-19 kaynaklı ölümcül siyah mantar enfeksiyonlarının yeniden canlandığı açıklandı.   Ahmedabad kentinde vakaların Kovid-19 salgını öncesine kıyasla 4 ila 5 kat arttığı belirtiliyor.   Uzmanlar son dönemde hızla yayılan siyah mantara yakalanan hastaların hayatta kalma oranının sadece yüzde 50 olduğunun altını çiziyor. 'KAYGI VEREN MUTASYON' KATEGORİSİNE ALINDI  Hindistan mutasyonu, 'kaygı veren mutasyon' kategorisine yükseltildi   Dünya Sağlık Örgütü, Hindistan’da ortaya çıkan koronavirüs mutasyonunun, “dünyayı kaygılandıran mutasyon” olarak niteledi.   Örgüt, B.1.617 olarak listelenen mutasyonun diğer mutasyonlara göre daha hızlı bulaştığını açıkladı. Gelişmeleri canlı sayfamızda aktarıyoruz.   DSÖ’nün verilerine göre, Hindistan mutasyonu şu ana kadar 30 ülkede tespit edildi.   Daha önce İngiltere, Güney Afrika ve Brezilya mutasyonları da benzer kategoriye alınmıştı   Bir mutasyonun, “kaygı” seviyesine çıkarılması için bazı kriterleri doğrulaması gerekiyor. Bunların arasında kolay bulaş, daha ağır hastalık ve antikora karşı direnç gibi özellikler yer alıyor.   Hindistan mutasyonunun, ülkede şu an yaşanan vaka ve ölüm artışlarının sebebi olup olmadığı üzerine araştırmalar yürütülüyor.
Hindistan'da ünlü oyunca Kovid-19'dan hayatını kaybetti. Oyuncunun ölmeden önce çektiği video ülkedeki sağlık sisteminin durumunu yeniden tartışmaya açtı. Öte yandan halk Kovid-19'a karşı vücutlarına inek dışkısı sürmeye başladı.

35 yaşındaki Hintli aktör ve vlogger Rahul Vohra virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Vohra hastane yatağından çekilen son videosunda gördüğü tıbbi bakımı eleştirmişti.
 

Oksijen maskesi ile çektiği videoda Vohra, 'Görevliyi çağırmaya çalışıyorsun ama gelmiyorlar. Bir saat veya daha fazla sürede gelirler ve yokluklarını bir şekilde yönetmeniz gerekir' ifadelerine yer vermişti.
 

Ünlü oyuncunun açıklamaları sonrası ülkedeki sağlık sisteminin durumu bir kez daha tartışmaya açıldı.
 

Öte yandan Hindistan'da halk 'Kovid-19'a iyi geliyor' iddiasıyla vücutlarına inek dışkısı sürmeye başladı.

Pandemi nedeniyle sağlık sisteminin çökme noktasına geldiği Hindistan'da halk çareyi vücutlarına inek dışkısı sürmekte buldu.
 

Ülke basınında yer alan haberlere göre, bunun nedeni ise son dönemde hızla yayılan 'inek dışkısı KOvid-19'a iyi geliyor' iddiası.
 

Son dönemde bir hayli popüler hale gelen bu inanış üzerine uzmanlar bunun herhangi bir bilimsel temele dayanmadığının altını çizip uyarıda bulunuyor.
 

Uzmanlara göre, bu uygulama Kovid-19'a karşı etkili olmadığı gibi diğer hastalıkları yayma konusundan da büyük bir riske neden oluyor.

KOVİD-19 SİYAH MANTAR ENFEKSİYONUNU TETİKLEDİ 
Hindistan’da Kovid-19 kaynaklı ölümcül siyah mantar enfeksiyonlarının yeniden canlandığı açıklandı.
 

Ahmedabad kentinde vakaların Kovid-19 salgını öncesine kıyasla 4 ila 5 kat arttığı belirtiliyor.
 

Uzmanlar son dönemde hızla yayılan siyah mantara yakalanan hastaların hayatta kalma oranının sadece yüzde 50 olduğunun altını çiziyor.

'KAYGI VEREN MUTASYON' KATEGORİSİNE ALINDI 
Hindistan mutasyonu, 'kaygı veren mutasyon' kategorisine yükseltildi
 

Dünya Sağlık Örgütü, Hindistan’da ortaya çıkan koronavirüs mutasyonunun, “dünyayı kaygılandıran mutasyon” olarak niteledi.
 

Örgüt, B.1.617 olarak listelenen mutasyonun diğer mutasyonlara göre daha hızlı bulaştığını açıkladı. Gelişmeleri canlı sayfamızda aktarıyoruz.
 

DSÖ’nün verilerine göre, Hindistan mutasyonu şu ana kadar 30 ülkede tespit edildi.
 

Daha önce İngiltere, Güney Afrika ve Brezilya mutasyonları da benzer kategoriye alınmıştı
 

Bir mutasyonun, “kaygı” seviyesine çıkarılması için bazı kriterleri doğrulaması gerekiyor. Bunların arasında kolay bulaş, daha ağır hastalık ve antikora karşı direnç gibi özellikler yer alıyor.
 

Hindistan mutasyonunun, ülkede şu an yaşanan vaka ve ölüm artışlarının sebebi olup olmadığı üzerine araştırmalar yürütülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.