Gürcistan eski başbakanı İstanbul seyahatinde dolandırıldı

03.05.2021 - 14:35, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1187+ kez okundu.
 

Gürcistan eski başbakanı İstanbul seyahatinde dolandırıldı

Gürcistan eski Başbakanı Nikoloz Gilaur, İstanbul'daki seyahati sırasında kredi kartı bilgileriyle dolandırıldı. Gilauri'nin kredi kartını izinsiz olarak kullanan acente yetkilisi yargılanıyor.

Gürcistan eski Başbakanı Nikoloz Gilauri, İstanbul'daki seyahati sırasında kredi kartı bilgilerinin kullanılarak kendisinden izinsiz şekilde harcama yapıldığını fark etti. Durumu fark ederek savcılığa başvuran eski başbakanın ihbarı sonrası, harcamanın bir ulaşım firması tarafından yapıldığı tespit edildi. Gilauri'nin kredi kartını izinsiz olarak kullanan acente yetkilisi yargılanıyor. Gürcistan meşeli Bank of Georgia, geçtiğimiz yıllarda Türkiye'de bir temsilcilik ofisi açtı. İstanbul'daki ofisin temsilcisi Gürcistan eski Başbakanı Nikoloz Gilauri oldu. İstanbul'a iş seyahatleri için sürekli gidip gelmeye başlayan Gilauri, kredi kartından harcama yapıldığını fark etti. İzinsiz harcamayı fark etti Harcamanın kendisine ait olmadığını ileri süren eski başbakan, yaptığı araştırmada paranın bir ulaşım firmasından çekildiğini tespit etti. Firma ile iletişime geçen Gilauri, parasının iade edilmesini isteyerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yürütülen soruşturma kapsamında, paranın çekildiği firma yetkilisinin ifadesine başvuruldu. İfadesi alınan yetkili, paranın Beşiktaş'taki bir acentalarından çekildiğini söyledi. Acenta yetkilisi Alen B.'nin şüpheli sıfatıyla ifadesi alındı. Acente yetkilisi dolandırıldı Yetkili, Nikoloz Gilauri'nin sekreterinin firmayı aradığını, Londra'ya gitmek için uçak bileti aldırdığını ve talep üzerine promosyonlu bir bilet satın aldıklarını beyan ederek, 'Sekreter bir süre sonra yeniden beni aradı. Seyahatin iptal edildiğini söyleyerek, satış işleminin iptal edilmesini istedi. Ben de biletin promosyonlu olduğunu söyledim. Bunun üzerine parayı iade ettik' dedi. Savcılık, yürütülen soruşturma sonunda, acente yetkilisi hakkında Nikoloz Gilauri'nin kredi kartından rıza dışında harcama yaparak, banka kartlarının izinsiz olarak kullanılarak yarar sağlama suçundan dava açtı. Dava, Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.
Gürcistan eski Başbakanı Nikoloz Gilaur, İstanbul'daki seyahati sırasında kredi kartı bilgileriyle dolandırıldı. Gilauri'nin kredi kartını izinsiz olarak kullanan acente yetkilisi yargılanıyor.

Gürcistan eski Başbakanı Nikoloz Gilauri, İstanbul'daki seyahati sırasında kredi kartı bilgilerinin kullanılarak kendisinden izinsiz şekilde harcama yapıldığını fark etti. Durumu fark ederek savcılığa başvuran eski başbakanın ihbarı sonrası, harcamanın bir ulaşım firması tarafından yapıldığı tespit edildi. Gilauri'nin kredi kartını izinsiz olarak kullanan acente yetkilisi yargılanıyor.

Gürcistan meşeli Bank of Georgia, geçtiğimiz yıllarda Türkiye'de bir temsilcilik ofisi açtı. İstanbul'daki ofisin temsilcisi Gürcistan eski Başbakanı Nikoloz Gilauri oldu. İstanbul'a iş seyahatleri için sürekli gidip gelmeye başlayan Gilauri, kredi kartından harcama yapıldığını fark etti.

İzinsiz harcamayı fark etti
Harcamanın kendisine ait olmadığını ileri süren eski başbakan, yaptığı araştırmada paranın bir ulaşım firmasından çekildiğini tespit etti. Firma ile iletişime geçen Gilauri, parasının iade edilmesini isteyerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yürütülen soruşturma kapsamında, paranın çekildiği firma yetkilisinin ifadesine başvuruldu. İfadesi alınan yetkili, paranın Beşiktaş'taki bir acentalarından çekildiğini söyledi. Acenta yetkilisi Alen B.'nin şüpheli sıfatıyla ifadesi alındı.

Acente yetkilisi dolandırıldı
Yetkili, Nikoloz Gilauri'nin sekreterinin firmayı aradığını, Londra'ya gitmek için uçak bileti aldırdığını ve talep üzerine promosyonlu bir bilet satın aldıklarını beyan ederek, 'Sekreter bir süre sonra yeniden beni aradı. Seyahatin iptal edildiğini söyleyerek, satış işleminin iptal edilmesini istedi. Ben de biletin promosyonlu olduğunu söyledim. Bunun üzerine parayı iade ettik' dedi. Savcılık, yürütülen soruşturma sonunda, acente yetkilisi hakkında Nikoloz Gilauri'nin kredi kartından rıza dışında harcama yaparak, banka kartlarının izinsiz olarak kullanılarak yarar sağlama suçundan dava açtı. Dava, Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.