Ermenistan işgalci terörist kukla bir devlet!

29.09.2020 - 11:17, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1153+ kez okundu.
 

Ermenistan işgalci terörist kukla bir devlet!

Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışma ve gerginliği Akit’e değerlendiren Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, “Ermenistan, enerjisini, güvenliğini, Rusya’ya vermiş, halkını fakirlikle mücadele içine atmış kukla bir devlet” ifadelerini kullandı.

Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışma ve gerginliği Akit’e değerlendirdi. Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırısının planlı olduğunu belirten AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, “Uzun zamandır hazırlıklı ve planlı olan çalışılmış bir saldırı. Bundan önceki saldırılardan çok farklı bir boyutu var. Paşinyan yönetimi ilk göreve geldiği zaman bölgede Karabağ sorununu barış yoluyla çözeceğini ifade etmişti. Ancak iş öyle olmadı. İç siyasette kendi durumunu zayıflatmamak için olası bir seçimde, oy kaybetmemek için milliyetçi unsurlarla işbirliğine girdi. Çözümsüzlüğü iyice sonsuza götürdüler. Paşinyan’ın bu olayların fitilini ateşleyen bir konuşması oldu. Konuşmasında ‘Ermenistan Karabağ’dır’ gibi bir cümle kullandı” dedi.   “Ermenistan genç asker bulamıyor!” “Ermenistan, enerjisini, güvenliğini, Rusya’ya vermiş, halkını fakirlikle mücadele içine atmış kukla bir devlet” diyen Ayrım, “Paşinyan’da kullanılmaya çok müsait bir insan. Şimdi halkı fakirlikten dolayı, Ermenistan’ı terk ediyor. Ermenistan silahlı kuvvetleri askere gidecek genç bulamıyor. Ermenistan son saldırısıyla strateji değiştirdi. Savunmadan çıkarak Azerbaycan’dan topraklar elde etmek için taarruza geçti. Arkasında Rusya, Fransa var. Amerika şu anda suskun vaziyette. Bütün bunlara baktığımızda Azerbaycan’ın yanında Türkiye var. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi ‘Türkiye her türlü şartta koşulda yanında’ Türkiye bu işin bir an önce barış yolu ile çözülmesi gerektiğini ifade etmiştir” görüşünü dile getirdi.
Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışma ve gerginliği Akit’e değerlendiren Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, “Ermenistan, enerjisini, güvenliğini, Rusya’ya vermiş, halkını fakirlikle mücadele içine atmış kukla bir devlet” ifadelerini kullandı.

Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışma ve gerginliği Akit’e değerlendirdi. Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırısının planlı olduğunu belirten AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, “Uzun zamandır hazırlıklı ve planlı olan çalışılmış bir saldırı. Bundan önceki saldırılardan çok farklı bir boyutu var. Paşinyan yönetimi ilk göreve geldiği zaman bölgede Karabağ sorununu barış yoluyla çözeceğini ifade etmişti. Ancak iş öyle olmadı. İç siyasette kendi durumunu zayıflatmamak için olası bir seçimde, oy kaybetmemek için milliyetçi unsurlarla işbirliğine girdi. Çözümsüzlüğü iyice sonsuza götürdüler. Paşinyan’ın bu olayların fitilini ateşleyen bir konuşması oldu. Konuşmasında ‘Ermenistan Karabağ’dır’ gibi bir cümle kullandı” dedi.

 

“Ermenistan genç asker bulamıyor!”
“Ermenistan, enerjisini, güvenliğini, Rusya’ya vermiş, halkını fakirlikle mücadele içine atmış kukla bir devlet” diyen Ayrım, “Paşinyan’da kullanılmaya çok müsait bir insan. Şimdi halkı fakirlikten dolayı, Ermenistan’ı terk ediyor. Ermenistan silahlı kuvvetleri askere gidecek genç bulamıyor. Ermenistan son saldırısıyla strateji değiştirdi. Savunmadan çıkarak Azerbaycan’dan topraklar elde etmek için taarruza geçti. Arkasında Rusya, Fransa var. Amerika şu anda suskun vaziyette. Bütün bunlara baktığımızda Azerbaycan’ın yanında Türkiye var. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi ‘Türkiye her türlü şartta koşulda yanında’ Türkiye bu işin bir an önce barış yolu ile çözülmesi gerektiğini ifade etmiştir” görüşünü dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.