Dünya çapındaki kesintiye tek kullanıcı sebep oldu

GÜNDEM 10.06.2021 - 12:09, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1900+ kez okundu.
 

Dünya çapındaki kesintiye tek kullanıcı sebep oldu

Geçtiğimiz hafta dünya genelinde milyonlarca kişinin etkilendiği internet erişim probleminin tek kullanıcı tarafından gerçekleştiği açıklandı. Bulut hizmetinin ayarlarını değiştiren kişi dünya genelinde internet kesintisine sebep oldu.

8Haziran’da dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya hizmet veren internet siteleri geçici olarak servis dışı kalmıştı. Aralarında Twitch, Hulu, Reddit, Amazon ve Spotify gibi hizmetlerin de bulunduğu dev sitelerin erişim problemi meğerse bir kullanıcı nedeniyle gerçekleşmiş. Küresel çapta etkili olan bu internet erişim sorununun detayları bugün açıklandı.   Söz konusu erişim sorununa, bir bulut bilişim hizmetleri sağlayıcısı olan Fastly'deki kısa sürede çözüme kavuşturulan bir sorun neden oldu. Yine de bu hata Boston'dan Bogota'ya, Tokyo'dan Toronto'ya kadar internet ağının yüzde 85'ini etkiledi. Berlin ve Pekin gibi bazı şehirler ise sorundan hiç etkilenmedi.   YAZILIM GÜNCELLEMESİ HATAYI TETİKLEDİ Fastly, yaşanan sorunu bir saat gibi bir süre içinde çözüme kavuşturup yaşananlardan dolayı özür dilerken sorunun kaynağı ile ilgili fazlasıyla şaşırtıcı bir açıklamada bulundu. Fastly'ye göre söz konusu küresel internet kazası, tek bir müşterisinin ayarlarını değiştirmesinden kaynaklanmış. Söz konusu müşterinin ayarlarını değiştirmesi, Mayıs 2021'de yayınlanan bir yazılım güncellemesindeki hatayı tetiklemiş ve sonrasında olanları zaten biliyorsunuz.   Büyük internet kesintisi, Fastly ofisinde fazlasıyla stresli bir gün yaşanmasına neden oldu. Ancak ilginçtir ki Fastly hisseleri, söz konusu kesintinin ardından yüzde 11 değer kazandı. Bu konuda pek çok tahmin bulunsa da bu yükselişe en büyük gerekçe olarak şirketin sorunu kısa sürede çözebilmiş olması gösteriliyor. Ayrıca kesinti, Fastly'nin sunmuş olduğu hizmetlerin internetin işleyişi açısından ne kadar önemli olduğunu da göstermiş oldu.
Geçtiğimiz hafta dünya genelinde milyonlarca kişinin etkilendiği internet erişim probleminin tek kullanıcı tarafından gerçekleştiği açıklandı. Bulut hizmetinin ayarlarını değiştiren kişi dünya genelinde internet kesintisine sebep oldu.

8Haziran’da dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya hizmet veren internet siteleri geçici olarak servis dışı kalmıştı. Aralarında Twitch, Hulu, Reddit, Amazon ve Spotify gibi hizmetlerin de bulunduğu dev sitelerin erişim problemi meğerse bir kullanıcı nedeniyle gerçekleşmiş. Küresel çapta etkili olan bu internet erişim sorununun detayları bugün açıklandı.

 

Söz konusu erişim sorununa, bir bulut bilişim hizmetleri sağlayıcısı olan Fastly'deki kısa sürede çözüme kavuşturulan bir sorun neden oldu. Yine de bu hata Boston'dan Bogota'ya, Tokyo'dan Toronto'ya kadar internet ağının yüzde 85'ini etkiledi. Berlin ve Pekin gibi bazı şehirler ise sorundan hiç etkilenmedi.

 

YAZILIM GÜNCELLEMESİ HATAYI TETİKLEDİ

Fastly, yaşanan sorunu bir saat gibi bir süre içinde çözüme kavuşturup yaşananlardan dolayı özür dilerken sorunun kaynağı ile ilgili fazlasıyla şaşırtıcı bir açıklamada bulundu. Fastly'ye göre söz konusu küresel internet kazası, tek bir müşterisinin ayarlarını değiştirmesinden kaynaklanmış. Söz konusu müşterinin ayarlarını değiştirmesi, Mayıs 2021'de yayınlanan bir yazılım güncellemesindeki hatayı tetiklemiş ve sonrasında olanları zaten biliyorsunuz.

 

Büyük internet kesintisi, Fastly ofisinde fazlasıyla stresli bir gün yaşanmasına neden oldu. Ancak ilginçtir ki Fastly hisseleri, söz konusu kesintinin ardından yüzde 11 değer kazandı. Bu konuda pek çok tahmin bulunsa da bu yükselişe en büyük gerekçe olarak şirketin sorunu kısa sürede çözebilmiş olması gösteriliyor. Ayrıca kesinti, Fastly'nin sunmuş olduğu hizmetlerin internetin işleyişi açısından ne kadar önemli olduğunu da göstermiş oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.