Cinsiyet değiştirme ameliyatı sonrası vefat etti

18.06.2021 - 11:26, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1855+ kez okundu.
 

Cinsiyet değiştirme ameliyatı sonrası vefat etti

İstanbul'da özel bir hastanede sözde cinsiyet değiştirme ameliyatı olan 28 yaşındaki B.Y. adlı kişi, ameliyat sonrası fenalaştı ve yoğun bakımda öldü.

İstanbul Kadıköy'de özel bir hastanede sözde cinsiyet değiştirme ameliyatı olan B.Y. (28), ameliyat sonrası fenalaştı ve yoğun bakımda hayatını kaybetti.  Süreç, baba Z.Y.'nin Anadolu Adliyesi'ne başvurusuyla başladı. İddiaya göre; "Özensiz ve tıp kurallarına aykırı davranış" tespit edildi. Ameliyat eden doktor H.Ö., kendini yasal sorumluluktan kurtarmak için B.Y.'ye el yazısıyla bir belge doldurttu.  Denizli'de cinsiyet değişikliği için asliye hukuk mahkemesinde dava açtığı belirlenen B.Y.'nin sonrasında davayı takipsiz bıraktığından davanın açılmamasına karar verildiği ancak buna rağmen doktor H.Ö.'nün mahkeme kararını görmeden operasyon gerçekleştirdiği belirlendi. Doktor H.Ö. ile birlikte bir anestezi uzmanı doktor, 4 hemşire ve bir anestezi teknikeri hakkında "Taksirle ölüme neden olmak"tan 6 yıla kadar hapis istendi.
İstanbul'da özel bir hastanede sözde cinsiyet değiştirme ameliyatı olan 28 yaşındaki B.Y. adlı kişi, ameliyat sonrası fenalaştı ve yoğun bakımda öldü.

İstanbul Kadıköy'de özel bir hastanede sözde cinsiyet değiştirme ameliyatı olan B.Y. (28), ameliyat sonrası fenalaştı ve yoğun bakımda hayatını kaybetti. 

Süreç, baba Z.Y.'nin Anadolu Adliyesi'ne başvurusuyla başladı. İddiaya göre; "Özensiz ve tıp kurallarına aykırı davranış" tespit edildi. Ameliyat eden doktor H.Ö., kendini yasal sorumluluktan kurtarmak için B.Y.'ye el yazısıyla bir belge doldurttu. 

Denizli'de cinsiyet değişikliği için asliye hukuk mahkemesinde dava açtığı belirlenen B.Y.'nin sonrasında davayı takipsiz bıraktığından davanın açılmamasına karar verildiği ancak buna rağmen doktor H.Ö.'nün mahkeme kararını görmeden operasyon gerçekleştirdiği belirlendi. Doktor H.Ö. ile birlikte bir anestezi uzmanı doktor, 4 hemşire ve bir anestezi teknikeri hakkında "Taksirle ölüme neden olmak"tan 6 yıla kadar hapis istendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.