Çin’den Hindistan’ı kışkırtacak adım

20.01.2021 - 10:46, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1728+ kez okundu.
 

Çin’den Hindistan’ı kışkırtacak adım

Çin ve Hindistan arasında neredeyse savaşa neden olan yukarı Subansiri bölgesi Tsari Chu Nehri bölgesinde Çin’den Hindistan’ı kışkırtacak bir hamle geldi.

NDTV internet sitesinde yer alan haberde, Çin’in bölgede 101 evden oluşan yeni bir köy inşa ettiği, inşaatın Hindistan sınırlarının 4,5 km içerisinde bir alanda bulunduğu, bölgenin resmi haritalarda Hindistan toprağı olmasına rağmen 1959’dan beri Çin’in etkin kontrolünde olduğu ifade edildi. Bölgede daha öncesinde sadece bir askeri karakolun yer aldığı; ancak sonrasında tam teşekküllü bir köyün inşa edildiği belirtildi. 2019 yılındaki fotoğraflarda herhangi bir inşaat faaliyeti gözükmezken, Kasım 2020 yılında alınan fotoğraflar ile köyün geçen yıl içerisinde inşa edildiğinin anlaşıldığı aktarıldı. Hindistan Dışişleri Bakanlığı'nın süregelen köy inşaatının Pekin ile diplomatik olarak gündeme getirilip getirilmediğine ilişkin bir soruya doğrudan yanıt vermediği belirtildi. Haberin devamında, yapılan köy inşaatı, Hindistan ve Çin arasında imzalanan birtakım antlaşmaların ihlali olarak değerlendiriliyor.
Çin ve Hindistan arasında neredeyse savaşa neden olan yukarı Subansiri bölgesi Tsari Chu Nehri bölgesinde Çin’den Hindistan’ı kışkırtacak bir hamle geldi.

NDTV internet sitesinde yer alan haberde, Çin’in bölgede 101 evden oluşan yeni bir köy inşa ettiği, inşaatın Hindistan sınırlarının 4,5 km içerisinde bir alanda bulunduğu, bölgenin resmi haritalarda Hindistan toprağı olmasına rağmen 1959’dan beri Çin’in etkin kontrolünde olduğu ifade edildi.

Bölgede daha öncesinde sadece bir askeri karakolun yer aldığı; ancak sonrasında tam teşekküllü bir köyün inşa edildiği belirtildi. 2019 yılındaki fotoğraflarda herhangi bir inşaat faaliyeti gözükmezken, Kasım 2020 yılında alınan fotoğraflar ile köyün geçen yıl içerisinde inşa edildiğinin anlaşıldığı aktarıldı.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı'nın süregelen köy inşaatının Pekin ile diplomatik olarak gündeme getirilip getirilmediğine ilişkin bir soruya doğrudan yanıt vermediği belirtildi. Haberin devamında, yapılan köy inşaatı, Hindistan ve Çin arasında imzalanan birtakım antlaşmaların ihlali olarak değerlendiriliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.