CHP YÜZÜNDEN HAKİM VE SAVCI SALONU TERK ETTİ

21.03.2022 - 18:40, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1659+ kez okundu.
 

CHP YÜZÜNDEN HAKİM VE SAVCI SALONU TERK ETTİ

Eylemler sırasında, olaylara karışan 14 kişinin yargılandığı davada hakimin seyirci almak istememesi üzerine CHP'li vekillerin de bulunduğu grup güvenliklere saldırdı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör değişimi nedeniyle çıkan olaylara ilişkin dava devam ediyor. Eylemler sırasında, Rektör Prof. Dr. Naci İnci'nin makam aracının üstüne çıktığı ve bir güvenlik görevlisinin boynunu sıktığı iddiasıyla 14 sanık yargılanıyor. İstanbul Adalet Sarayı'ndaki duruşmaya bazı tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları katıldı.   HAKİM AVUKATI SALONDAN ÇIKARDI Duruşmaya CHP milletvekilleri de izleyici olarak takip etti.  Duruşmada sanık avukatları talepte bulundu. Mahkeme hakimi, sanık avukatlarının taleplerini değerlendirmedi. Bunun üzerine sanık avukatı tepki gösterdi. Hakim, avukatın duruşma düzenini bozduğunu söyleyerek uyardı. Boğaziçi eylemleri davasında duruşma başlamadan arbede çıktı VİDEO   HAKİM VE SAVCI SALONU TERK ETTİ Avukat buna da itiraz edince hakim avukatın salondan zorla çıkarılması talimatı verdi. Salonda bulunan diğer avukatlar ve CHP milletvekilleri ise avukatın çıkarılmasına tepki gösterdi. Hakim ile savcı duruşma salonunu terk etti. Bunun üzerine duruşmaya ara verildi.   CHP'Lİ VEKİLLER GÜVENLİĞİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ Aranın ardından mahkeme hakimi, duruşmaya izleyici almak istememesi üzerine duruşma salonu önünde bulunan CHP milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Özgür Özel ve Mahmut Tanal salona girmeye çalıştı. CHP'li vekiller salonda görevli güvenlik görevlilerinin üzerine yürüdü. Özgür Özel, güvenliklerden birini iterek olay yerinden uzaklaştırdı.   SALONUN KAPISINI YUMRUKLADILAR Sanık avukatlarının da karıştığı arbede nedeniyle mahkeme hakimi, duruşmayı başlatmadan erteledi. O gergin anlar kameralara yansırken görüntülerde CHP'li vekiller ve sanık avukatlarının salonun kapılarını yumrukladıkları görüldü.
Eylemler sırasında, olaylara karışan 14 kişinin yargılandığı davada hakimin seyirci almak istememesi üzerine CHP'li vekillerin de bulunduğu grup güvenliklere saldırdı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör değişimi nedeniyle çıkan olaylara ilişkin dava devam ediyor.

Eylemler sırasında, Rektör Prof. Dr. Naci İnci'nin makam aracının üstüne çıktığı ve bir güvenlik görevlisinin boynunu sıktığı iddiasıyla 14 sanık yargılanıyor.

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki duruşmaya bazı tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları katıldı.

 

HAKİM AVUKATI SALONDAN ÇIKARDI
Duruşmaya CHP milletvekilleri de izleyici olarak takip etti.  Duruşmada sanık avukatları talepte bulundu. Mahkeme hakimi, sanık avukatlarının taleplerini değerlendirmedi. Bunun üzerine sanık avukatı tepki gösterdi. Hakim, avukatın duruşma düzenini bozduğunu söyleyerek uyardı.

Boğaziçi eylemleri davasında duruşma başlamadan arbede çıktı VİDEO

 

HAKİM VE SAVCI SALONU TERK ETTİ
Avukat buna da itiraz edince hakim avukatın salondan zorla çıkarılması talimatı verdi.

Salonda bulunan diğer avukatlar ve CHP milletvekilleri ise avukatın çıkarılmasına tepki gösterdi.

Hakim ile savcı duruşma salonunu terk etti. Bunun üzerine duruşmaya ara verildi.

 

CHP'Lİ VEKİLLER GÜVENLİĞİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ
Aranın ardından mahkeme hakimi, duruşmaya izleyici almak istememesi üzerine duruşma salonu önünde bulunan CHP milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Özgür Özel ve Mahmut Tanal salona girmeye çalıştı.

CHP'li vekiller salonda görevli güvenlik görevlilerinin üzerine yürüdü.

Özgür Özel, güvenliklerden birini iterek olay yerinden uzaklaştırdı.

 

SALONUN KAPISINI YUMRUKLADILAR
Sanık avukatlarının da karıştığı arbede nedeniyle mahkeme hakimi, duruşmayı başlatmadan erteledi.

O gergin anlar kameralara yansırken görüntülerde CHP'li vekiller ve sanık avukatlarının salonun kapılarını yumrukladıkları görüldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.