Boğaziçi terör yuvası olmuş ama devletin haberi yok

06.02.2021 - 15:29, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1866+ kez okundu.
 

Boğaziçi terör yuvası olmuş ama devletin haberi yok

Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan olayları provoke etmeye çalışan eylemcilerinin amacı Gezi Parkında olduğu gibi kitlesel eylemlere dönüştürmek için çaba sarf ettikleri ortaya çıktı. Gözaltına alınan ve sözde öğrenci olarak yansıtılan eylemciler arasında PKK, MLKP, DEVPAR, THKPC, TKP/ML ve TKEP/L, DEV-LİS, KALDIRAÇ, DEV-GÜÇ gibi terör örgütleri ile marjinal gruplara üye olan isimler çıktı.

Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atanmasına karşı sol terör örgütleri ve sol marjinal gruplar tarafından protesto eylemlerinin Gezi Parkı olayları gibi kitlesel eyleme dönüştürme çabası içinde oldukları belirlendi. Gözaltına alınan zanlıların kimliklerinin tespit edilmesinin ardından eylemlerde taşıdıkları pankartlarla da hangi grupları temsil ettikleri ortaya çıktı.   Söz konusu eylemlerde yer alan sol terör örgütler tek tek tespit edilenler arasında şunlar yer aldı: "TKP/ML (Türkiye Komünist Partisi/Marksist Leninist) terör örgütü açık alan yapılanmalarından olan YDG (Yeni Demokrat Gençlik), TKİP (Türkiye Komünist İşçi Partisi) terör örgütü açık alan yapılanmaları olan DGB (Devrimci Gençlik Birliği) ve DLB (Devrimci Liseliler Birliği); TKEP/L (Türkiye Komünist Emek Partisi/Leninist) terör örgütü açık alan yapılanmalarından olan DÖB (Devrimci Öğrenci Birliği); DKP/BÖG terör örgütü açık alan yapılanmalarından olan DEV-GÜÇ (Gençliğin Devrimci Güçleri) ve DEV-LİS (Devrimci Liseliler Birliği); MLKP (Marksist Leninist Komünist Parti) terör örgütü açık alan yapılanmalarından SGDF (Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu); DSİH (Devrimci Sosyalist İşçi Hareketi) terör örgütü açık alan yapılanması Kaldıraç" Son dakika: 'Boğaziçi Üniversitesi' bahanesiyle sokakları karıştırmak isteyen 'öğrenci' denilen o teröristler bulundu! | Video   Eylemlere katılan sol marjinal gruplar ise, şöyle sıralandı: "Troçkist/SDH (Troçkist/Sürekli Devrim Hareketi) açık alan yapılanması MFT (Marksist fikir Topluluğu); Anarşist Gençlik isimli marjinal grup; Devrimci Gençlik Hareketi isimli marjinal gruplar "
Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan olayları provoke etmeye çalışan eylemcilerinin amacı Gezi Parkında olduğu gibi kitlesel eylemlere dönüştürmek için çaba sarf ettikleri ortaya çıktı. Gözaltına alınan ve sözde öğrenci olarak yansıtılan eylemciler arasında PKK, MLKP, DEVPAR, THKPC, TKP/ML ve TKEP/L, DEV-LİS, KALDIRAÇ, DEV-GÜÇ gibi terör örgütleri ile marjinal gruplara üye olan isimler çıktı.

Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atanmasına karşı sol terör örgütleri ve sol marjinal gruplar tarafından protesto eylemlerinin Gezi Parkı olayları gibi kitlesel eyleme dönüştürme çabası içinde oldukları belirlendi. Gözaltına alınan zanlıların kimliklerinin tespit edilmesinin ardından eylemlerde taşıdıkları pankartlarla da hangi grupları temsil ettikleri ortaya çıktı.

 

Söz konusu eylemlerde yer alan sol terör örgütler tek tek tespit edilenler arasında şunlar yer aldı:

"TKP/ML (Türkiye Komünist Partisi/Marksist Leninist) terör örgütü açık alan yapılanmalarından olan YDG (Yeni Demokrat Gençlik), TKİP (Türkiye Komünist İşçi Partisi) terör örgütü açık alan yapılanmaları olan DGB (Devrimci Gençlik Birliği) ve DLB (Devrimci Liseliler Birliği); TKEP/L (Türkiye Komünist Emek Partisi/Leninist) terör örgütü açık alan yapılanmalarından olan DÖB (Devrimci Öğrenci Birliği); DKP/BÖG terör örgütü açık alan yapılanmalarından olan DEV-GÜÇ (Gençliğin Devrimci Güçleri) ve DEV-LİS (Devrimci Liseliler Birliği); MLKP (Marksist Leninist Komünist Parti) terör örgütü açık alan yapılanmalarından SGDF (Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu); DSİH (Devrimci Sosyalist İşçi Hareketi) terör örgütü açık alan yapılanması Kaldıraç"

Son dakika: 'Boğaziçi Üniversitesi' bahanesiyle sokakları karıştırmak isteyen 'öğrenci' denilen o teröristler bulundu! | Video

 

Eylemlere katılan sol marjinal gruplar ise, şöyle sıralandı:

"Troçkist/SDH (Troçkist/Sürekli Devrim Hareketi) açık alan yapılanması MFT (Marksist fikir Topluluğu); Anarşist Gençlik isimli marjinal grup; Devrimci Gençlik Hareketi isimli marjinal gruplar "

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.