Bezos ve Musk yine karşı karşıya geldi

21.04.2021 - 15:21, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1418+ kez okundu.
 

Bezos ve Musk yine karşı karşıya geldi

Dünyanın en zengin iki insanı Jeff Bezos ile Elon Musk arasında 15 yıldır devam eden gerginlik, geçtiğimiz hafta yeni bir dönemece girdi. İki devin uzay girişimleri bu kez NASA'nın bir projesi için karşı karşıya geldi.

Bezos'un sahibi olduğu uzay ve havacılık şirketi Blue Origin de Musk'ın sahibi olduğu SpaceX de bir süredir ABD devlet kurumlarının projelerinde özel girişim ortağı olarak yer alıyor. Son olarak geçtiğimiz hafta sonuçları açıklanan iki ihale, şirketler ve patronlar arasındaki rekabeti bir kez daha körükledi. İlk bomba haber 13 Nisan tarihinde geldi. ABD Savunma Bakanlığı'nın Blue Origin ile  2,5 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladığı açıklandı. Bakanlık bünyesindeki Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı'nın (DARPA) sorumlusu olduğu anlaşma kapsamında, Blue Origin nükleer enerjiyle çalışan bir uzay aracının tasarımında pay sahibi olacak. BLUE ORIGIN'İN İLK İHALESİ DEĞİL DRACO adı verilen proje kapsamında kimyasal ya da elektrik bazlı sistemlerle hareket ettirilen uzay araçlarının yerini, nükleer enerjiyle çalışan araçların alması hedefleniyor. DARPA, bu proje için Blue Origin'in yanı sıra Lockheed Martin ve General Atomics'le de anlaşmalar imzaladı. 2000 yılında Bezos tarafından kurulan Blue Origin için bu ilk değil. Son yıllarda birçok devlet kurumuyla benzer anlaşmalar yapan şirket, son olarak 2020'de NASA'yla üç sözleşme imzaladı. Bunlardan en önemlisi Blue Origin'in yeni roketi New Glenn'le gerçekleştireceği misyonlar ve uydu fırlatma çalışmalarıyla ilgiliydi.                    
Dünyanın en zengin iki insanı Jeff Bezos ile Elon Musk arasında 15 yıldır devam eden gerginlik, geçtiğimiz hafta yeni bir dönemece girdi. İki devin uzay girişimleri bu kez NASA'nın bir projesi için karşı karşıya geldi.

Bezos'un sahibi olduğu uzay ve havacılık şirketi Blue Origin de Musk'ın sahibi olduğu SpaceX de bir süredir ABD devlet kurumlarının projelerinde özel girişim ortağı olarak yer alıyor. Son olarak geçtiğimiz hafta sonuçları açıklanan iki ihale, şirketler ve patronlar arasındaki rekabeti bir kez daha körükledi.

İlk bomba haber 13 Nisan tarihinde geldi. ABD Savunma Bakanlığı'nın Blue Origin ile  2,5 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladığı açıklandı.

Bakanlık bünyesindeki Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı'nın (DARPA) sorumlusu olduğu anlaşma kapsamında, Blue Origin nükleer enerjiyle çalışan bir uzay aracının tasarımında pay sahibi olacak.

BLUE ORIGIN'İN İLK İHALESİ DEĞİL

DRACO adı verilen proje kapsamında kimyasal ya da elektrik bazlı sistemlerle hareket ettirilen uzay araçlarının yerini, nükleer enerjiyle çalışan araçların alması hedefleniyor. DARPA, bu proje için Blue Origin'in yanı sıra Lockheed Martin ve General Atomics'le de anlaşmalar imzaladı.

2000 yılında Bezos tarafından kurulan Blue Origin için bu ilk değil. Son yıllarda birçok devlet kurumuyla benzer anlaşmalar yapan şirket, son olarak 2020'de NASA'yla üç sözleşme imzaladı. Bunlardan en önemlisi Blue Origin'in yeni roketi New Glenn'le gerçekleştireceği misyonlar ve uydu fırlatma çalışmalarıyla ilgiliydi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.